کایروپرکتیک علم شناخت مفاصل بدن و ستون فقرات و همپنین هماهنگ کردن مفاصل برای پیشگیری و درمان بسیتری از بیماری ها می باشد. در علم کایروپرکتیک برای بیماری ها توجه خاصی به سیستم عصبی می شود تا بدن انسان از قدرت درونی خود برای درمان بیماری ها استفاده نماید.
در همین راستا جابجایی های خفیف مفاصل و یا حرکات نامناسب بدنی، بر روی جریان الکتریکی اعصاب اثر گذاشته و باعث اختلال در سلامت انسان می شود.
وضعیت بازار کار دکترای کایروپرکتیک در آمریکا و مهاجرت به کانادا
• درامد متوسط سال 2014 حدود 67000 در سال یا 32 دلار در ساعت
• تعداد این مشاغل در سال 2014 برابر با 45200
• پیش بینی رشد مشاغل بین 2014 و 2024 برابر با 17 درصد
• تعداد موقعیت های جدید کاری بین 2014 و 2024 برابر با 8 هزار شغل جدید
منبع: دولت آمریکا
http://www.bls.gov/ooh/healthcare/chiropractors.htm
سایر شرایط
• تحصیل در این دوره نیازی به مدرک فوق لیسانس ندارد.
• طول دوره چهار سال است.
• دوره کارآموزی یا اینترن شیپ در کلینیک های عمومی آمریکا انجام می گیرد.
• فارغ التحصیلان می توانند برای دریافت مجوز طبابت از کانادا و آمریکا اقدام نمایند.
• فارغ التحصیلان امکان کار در کانادا و آمریکا را خواهند داشت.
فارغ التحصیلان می توانند با مدرک دکتری کایروپرکتیک مجوز لازم را از (The Council on Chiropractic Education CCE) دریافت کرده و در کانادا و آمریکا مطب داشته باشند.
در مهاجرت به کانادا و دروس این رشته به صورت زیر می باشد:
Basic Courses: Anatomy, Physiology, Biochemistry, Microbiology, Health, and PathologyClinical Courses: History, Principles and Practice, Diagnosis, Radiology, Technique Procedures, Nutrition, Physiological Therapeutics, Rehabilitation.Internship: Clinical services
شرایط اخذ پذیرش
1. لیسانس با معدل بالای 14.5 از رشته های علوم و بهداشت مانند شیمی، بیولوژی، پرستاری، و پزشکی و یا رشته های مشابه
2. برنامه علاقمندی به رشته
3. توصیه نامه از اساتید دانشگاه
آزمون زبان
1. افراد دارای آیلتس 6.5 یا تافل 80 مستقیما وارد دوره می گردند.
2. افراد با مدرک آیلتس یا تافل با نمره پایین تر و یا افراد بدون مدرک زبان باید در آزمون زبان دانشگاه در هنگام ثبت نام در آمریکا شرکت کنند. این افراد در صورت قبولی آزمون زبان وارد دوره می گردند و در غیر اینصورت باید یک یا دو ترم زبان بگذرانند.
هزینه ها
• هزینه این دوره ها در هر ترم 12 هزار دلار آمریکا می باشد.
• هزینه دوره زبان در ترم شش هزار دلار می باشد.
• هزینه زندگی حدود هزار دلار در ماه است.
کمک هزینه تحصیلی و بورسیه
به دانشجویان با شرایط مناسب حدود 5 هزار دلار در سال بورسیه داده می شود.
اطلاعیه (کتبی)، اعلامیه، بیانیه، پیام(شفاهی)، بخشنامه، آگهی ها، نکات خبری، اگر در حدی مهم باشد که قابل کار کردن باشد، باید به صورت هرم وارونه تنظیم شود. در این حالت به جای آوردن متن کامل اطلاعیه یا بیانیه و… ،نکات مهم آن که عناصر خبری واخبار ورزشی را کامل کند و به همراه سابقه مورد نیاز آورده می شود.
مثال
( اطلاعیه )
قابل توجه تمامی بازنشستگان و وظیفه بگیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بنابر تصمیم دولت مبنی بر برقراری بیمه تکمیلی بازنشستگان و وظیفه بگیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال جاری، از آن دسته از همکارانی که مایل به استفاده از بیمه فوق الذکر نمی باشند، درخواست می شود حداکثر تا پایان آذرماه سال جاری نسبت به اعلام کتبی عدم استفاده خود از مزایای آن به اداره کل امور مالی وزارت متبوع اقدام نمایند. اداره کل تعاون و رفاه
تنظیم به شیوه هرم وارونه :
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آخرین مهلت اعلام عدم استفاده بازنشستگان و وظیفه بگیران از بیمه تکمیلی این وزارتخانه را اعلام کرد.
اداره کل امور مالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: آن دسته از افرادی که تمایل استفاده از بیمه تکمیلی بازنشستگان و وظیفه بگیران را ندارند، باید تا پایان آذرماه جاری، عدم استفاده از مزایای این بیمه را به صورت کتبی به این اداره کل اعلام کنند.
در برخی موارد برای نوشتن از سبک تاریخی با لید استفاده می شود، البته در صورتی که خود اطلاعیه و سابقه آن اهمیت بالایی داشته باشد.( اطلاعیه های خدمت نظام وظیفه و …)
در اخباری که اصل خبر و اخبار ورزشی حول محور جداول و آمارهاست، تنظیم خبر براساس نمودارها و جداول آماری بر حسب هرم وارونه است. در این خبرها بهتر است ابتدا بر مبنای ارزش های خبری، سوالاتی که در جدول پاسخ آنها وجود دارد، طرح و خبر برمبنای پاسخ آن سوالات تنظیم شود.
*در سخنرانی ها نیز بهترین روش، استفاده از سبک هرم وارونه است.
بعضی از افراد مادرزادی لاغر بدنیا می آیند و یا لاغر بوده و نمی دانند، چگونه چاق شوند. هرچند اکثر افراد بدنبال لاغری هستند، اما خیلی ها هم چاق شدن برایشان آرزو است. بعضی ها برای شرکت در تیم های ورزشی و یا ماندن در تیم نیاز به چاق شدن دارند. بعضی دیگر احساس می کنند که با چاق شدن زیباتر و سالم تر بنظر می رسند. بدون توجه به دلیل شما برای چاقی، چگونگی چاق شدن بدون اینکه بسلامتی شما آسیبی برسد، در مقاله امروز راستینه بررسی شده است.
کالری برای چاقی لازم است، اما مواد مغذی و مقوی نیز لازم هستند
برای چاق شدن سالم باید برروی غذاهای سالم تمرکز کرد، چراکه هرچند کالری بیشتر آدم را چاق می کند، اما تغذیه سالم و مقوی لازم تر است.
برای چاقی نیاز به مصرف غذاهای پرکالری در عین حال سالم است نه فقط غذاهایی که پر از کالری، چربی، شکر و … است. هدف شما باید این باشد که غذاهای پر از ویتامین، مواد معدنی، مواد مغذی و در عین حال کالری را اتخاب و مصرف نمایید. با غذاهای مغذی برای چاقی شروع کرده و سپس هر وقت توانستید، غذایتان را با خوراکی های اضافی همچون ماست، میوه، آجیل و چربی های سالم غنی نمایید. بعضی از توصیه ها در این رابطه شامل:
نوشیدنی های مقوی حاوی پروتئین، آب میوه ها و یا شیر، میل نمایید.
نان های سبوس دارو و تشکیل شده از غلات کامل انتخاب کرده و بهمراه کره بادام زمینی، مربا، عسل و یا پنیر خامه ای میل نمایید.
از سبزیجات نشاسته دار (سیب زمینی، نخود فرنگی، ذرت، هویج، کدو و چغندر) استفاده کرده و کم تر از سبزیجات پر آب (بروکلی، گل کلم، کدو سبز، لوبیا سبز و یا خیار) استفاده نمایید.
از میوه های سفت (موز، گلابی، سیب، آناناسو میوه های خشک) بیشتر از میوه های آب دار (پرتقال، هلو، آلو، انواع توت ها، هندوانه) استفاده نمایید.
هنگام آشپزی از روغن های سالم و با مقادیری بیشتر از قبل استفاده نمایید و از چربی های ترانس اجتناب نمایید.
از خوراکی های حاوی پروتئین همچون سویا، بادام زمینی یا کره بادام زمینی، گوشت استیکی، مرغ و یا ماهی تن استفاده نمایید.
برای چاقی، مکررا باید خوراکی خورد
بدون توجه به اینکه چرا می خواهید چاق شوید، بیشتر خوردن غذا و میان وعده های اضافی به شما در دریافت کالری بیشتر کمک می کند. سعی کنید شش وعده غذایی در روز میل کرده و دقت کنید همه وعده ها یا حداقل سه تای آنها حاوی پروتئین، نشاسته، سبزیجات و چربی باشد.
برای مثال یکی از وعده های شما می تواندئ ساندویچ مرغ یا بوقلمون بهمراه نان (تهیه شده با غلات کامل)، سس مایونز، گوجه فرنگی و اسموتی میوه می باشد.
عاقلانه و از بین خوراکی های سالم غذا انتخاب کرده و مصرف نمایید، از این طریق می شود هفتگی بطور متوسط نصف پوند و یا یک پوند وزن کسب نمایید.
بدست آوردن توده های عضلانی
ورزشکارانی که می خواهند حجم عضلات بدنشان را بالاببرند، نیاز به اضافه کردن کالری و پروتئین کافی بهمراه ورزش های استقامتی برای بزرگ کردن نقاط خاص بدنشان دارند. مصرف میان وعده های غنی از پروتئین، شیرکاکائوی کم چرب و … بعد از ورزش برای رساندن تغذیه لازم بعد از ورزش به ماهیچه ها، لازم است.
میان وعده های مفید پرکالری، پر از پروتئین و نوشیدنی های حاوی پروتئین انتخاب مناسبی می باشند. از ورزش هایی که عضله ساز نبوده و نیاز به میان وعده های مکرر دارند، اجتناب نمایید.
توصیه هایی برای افزایش اشتها
اگر شما می خواهید چاق شوید، می بایست اشتهایتان را نیز افزایش دهید. زمانیکه اشتهای خوردن ندارید، بعضی حقه ها به شما در تحریک اشتهایتان کمک می نماید. کمی پیاده روی قبل از غذاخوردن به شما در افزایش اشتهایتان کمک می نماید. زمانیکه گرسنه نیستید، با غذاهای مورد علاقه تان از خود پذیرایی کنید، به این طریق شاید اشتهایتان افزایش یافته و یا رقبت به خوردن پیدا کنید. همچنین با استفاده از ادویه های مختلف و مورد علاقه تان به افزایش اشتها کمک نمایید.
مایعات از جمله آب، باعث احساس سیری در شما می شود، پس مایعات را جدا از غذا مصرف کرده تا جای خوراکی ها با آب و یا مایعات پر نشود.
مزه میوه ها بخصوص اگر بهمراه یک اسموتی سبک باشند، به افزایش اشتهای شما کمک می کند.
خوراکی های قوی و پرانرژی
غذاهای پر از کالری و مواد مغذی، خوراکی های حاوی چربی، بخصوص چربی های گیاهی هستند. چربی های گیاهی همچون چربی موجود در آجیل ها، بادام زمینی، دانه ها، کره بادام زمینی، آووکادو منابعی غنی از چربی سالم و مواد مغذی هستند.
چربی های گیاهی فراه کننده مواد مغذی و به همان میزان چربی های گیاهی کالری می باشند، اما این نوع خوراکی ها بعلاوه موارد ذکر شده، حاوی چربی های اشباع شده، که باعث افزایش کلسترول خون می شوند، می باشند.
ابتدا با غذاهای حاوی چربی گیاهی شروع کرده و اگر میزان کلسترول نرمالی دارید کم کم میزان چربی های حیوانی هم افزایش دهید. چربی های حیوانی ممکن است باعث بیماری های قلبی شوند، پس مقدار چربی حیوانی را کنترل کرده و در صورت بالارفتن میزان کلسترول تان مقدار آنها را کاهش دهید.
همچنین برای چاق شدن بهتر است میزان بیشتری نوشیدنی های کالری دار بنوشید، تا به چاق شدن شما کمک نماید. همچنین مصرف سس های پر کالری همچون سس مایونز، هزار جزیره و … نیز موثر است. سیب زمینی یکی دیگر از مواد مناسب برای چاقی است، همچنین این خوراکی را می توان با سس، پنیر، شیر، سبزیجات و یا روغن های گیاهی مانند روغن زیتون مصرف نمود.
بعضی از ما متاسفانه فکر میکنیم که سلامتی در اعتدال است و چنانچه از هرچیز به اندازه اعتدال مصرف شود دیگر هیچ ضرری نخواهد داشت و بدن پاسخی منفی نشان نخواهد داد؛ اما واقعا اینطور نیست. بعضی غذاها یعنی دست و پنجه نرم کردن با مریضی و سرطان! شاید بعضی غذاها مستقیما پس از مصرف اثراتی منفی خود را نمایان نکنند ولی مطمئن باشیم که این گروه از غذاها در دراز مدت، آثاری سوء را بدنبال خواهد داشت و بهتر است که میانهروی در این رفتار را کنار گذارده و کمی به فکر سلامتی خود باشیم. با خود نگوییم "یک بار در ماه چیزی نمیشود!"
در اینجا به ۷ مورد از این غذاها اشاره میشود (با اینحال که از ۷ مورد بسیار بیشتر است)
1- نوشابه گازدار
یک بطری متوسط نوشابه گازدار شامل ۱۰ قاشق چایخوری شکر، ۳۰ تا ۵۵ م.گ کافئین، مقادیری افزودنیهای صنعتی و رنگ و نمک میباشد که نوشابههای رژیمی برخلاف نامشان به دلیل طعم دهندههای مصنوعی خاص، شاید بسیار خطرناکتر از نوشابههای گازدار طبیعی باشند. مشکل اصلی اینجاست که این نوع نوشابهها تبدیل به عضو جدانشدنی رژیم غذایی بعضی خانوادهها شده است. بر اساس تحقیقی مشخص گردیده که بین ۵۶ تا ۸۵ درصد کودکان به طور متوسط روزانه ۱ بطری و ۲۰% جوانان و نوجوانان بطور متوسط روزانه ۱ بطری نوشابه گازدار مصرف میکنند.
همانطور که (Center for Science in the Public Interest) CSPI اشاره نموده است، خانوادهها و مسئولین میبایست مصرف این نوشابهها را به حالت اصلی خود که همانا جهت مصارف درمانی در موقعیتهای خاص (مثلا مشکل معده و ...) بوده است بازگردانند. این گروه آمریکایی قبلا نیز بیانیهای را مبنی بر اینکه خطر مصرف نوشابههای گازدار همچون مصرف سیگار باید عنوان شود، به سازمان غذا و داروی سازمان ملل ارائه دادهاند. خطراتی از جمله دیابت، اضافه وزن و مشکلات دهان و دندان و معده.
2- چیپس و سیب زمینی سرخ شده
این خوردنی دوست داشتنی بخصوص در میان نسل جوان، شامل آکریلامید است که این ماده عامل بسیاری از سرطانها و صدمه به بافتهای عصبی بدن میباشد که هنگامیکه غذا در دماهای بالا پخته و یا تفت داده شود بوجود میآید. آقای Dale Hattis استاد دانشگاه Clark آمریکا چنین میگوید : "من تخمین میزنم که سالانه بیش از هزاران سرطان به دلیل عامل آکریلامید در آمریکا شناسایی میشود."
هنگامیکه CSPI آزمایشات متعددی را بر روی انواع فرنچ فرایز یا همان سیب زمینی سرخ شده و انواع چیپس انجام داد، اینطور نتیجه شد که مقدار آکریلامید موجود در یک وعده غذای آمادۀ تهیه شده از بیرون، ۳۰۰ برابر مقدار مجاز در یک لیوان آب از نظر آژانس محافظت از محیط زیست (EPA) است.
اما این کل داستان نیست؛ این نوع خوردنی خوشمزه شامل چربیهای ترانس بالا میباشد که این نوع چربیها عامل اصلی انسداد رگهای خونی و همچنین افزایش سطح کلسترول بد خون و کاهش کلسترول خوب خون هستند و همچینین عامل افزایش ریسک حملات قلبی، دیابت و سرطان نیز میباشند.
در کل در نظر داشته باشیم که فرنچ فرایز و چیپس و امثالهم شامل دو عامل مهم سرطانزا میباشند.
3- انواع دونات (نان سرخ شده)
فرآوردهای بسیار خوشمزه! اما در صورتیکه بیشتر دقت نماییم میبینیم که چیزی جز آرد و شکر و روغن ندارد. روغن با ترانس بالا که کیفیت آن نیز برای ما معلوم نیست. همچنین طعنم دهندههای مصنوعی را فراموش نکنیم. "وقتی آنها را میبینیم، فقط به گردی وسط آن دقت میکنیم"
ضمنا به نظر شما یک عدد دونات چقدر میتواند ارزش غذایی داشته باشد؟ آیا به خوردنش میارزد؟
4- انواع کیکها و بیسکوییتها و کلوچههای آماده
این مجموعه شامل انواع کیک، بیسکویت، کیکهای بسته بندی و ... میشود. عامل اصلی که در این نوع فرآوردهها بد است همان روغن ترانس بالا بعلاوه مواد نگهدارنده و طعم دهندههای صنعتی است. همچنین نکته قابل تامل این است که این مجموعه مواد غذایی که به صورت صنعتی تهیه میشود، شامل مقادیر بیشتری از روغن میباشند.
اگر برای شما سخت است که عادت روزانه خود را کنار گذاشته و انواع کیک را از صبحانه خود حذف کنید، حداقل سعی کنید تا این مدل محصولات را از نان فانتزی نزدیک محل زندگی خود تهیه نمایید که حداقل از عاری بودن از مواد نگهدارنده و طعم دهندههای مجاز در آن مطمئن شوید. همچنین از استفاده از روغن کره به جای مارگارین اطمینان حاصل نمایید.
5- گوشتهای فرآوری شده (سوسیس، کالباس و ...)
این دسته از محصولات شامل گوشت فرآوری شده (شامل سوسیس، کالباس، همبرگر، رست بیف آماده و ...) دربردارندۀ مواد سرطانزایی بوده که مهمترین آنها سدیم نیترات میباشد. سدیم نیترات یک مادۀ سرطانزای بسیار خطرناک بوده که هیچ جایی در بین رژیمهای غذایی انسان ندارد.
با توجه به تحقیقی که دانشگاههاوایی در نتیجه ۷ سال بررسی بر روی ۲۰۰۰۰۰ نفر از افرادی که مرتبا از این نوع مواد غذایی استفاده میکردهاند انجام شده است، این طور نتیجه شده که ۶۷% از آنها خطر ابتلا به سرطان پانکراس را در مقابل افرادی که از این نوع مواد مصرف نمیکردهاند، در خود افزایش دادهاند.
پس چرا وقتی هیچ اجباری به مصرف این نوع غذاها نیست، خطر ابتلا به بیماریهای مختلف را در خود افزایش دهیم؟
6- غذاهای کنسرو شده
یک قوطی غذای کنسرو شده مانند قرمه سبزی و یا سوپ شاید برای ما خیلی جالب و خوشمزه و همچنین پرکاربرد (مثلا برای راه مسافرت) باشد. ولی باید این را دانست که یک قوطی غذای کنسرو شده شامل مقدار زیادی چربی ترانس بالا، سدیم و طعم دهندههای مصنوعی مانند MSG )یک نوع طعم دهندۀ غذاهای کنسروی) است. همچنین یک بشقاب غذای کنسروی مانند قورمه سبزی یا سوپ، گاه تا ۱۰۰۰ میلیگرم نمک افزوده دارد که هر کس معمولا به تنهایی یک بشقاب بیشتر میخورد.
این در حالیست که متخصصین تغذیه توصیه میکنند که حداکثر نمکی که در یک روز بدن ما نیاز دارد، ۲۴۰۰ میلیگرم است.
7- انواع کره حیوانی و گیاهی (مارگارین)
دو نوع خوردنی مختلف وجود دارند که به خاطر دو دلیل برای سلامتی مضر میباشند، و جالب اینکه جایگزینی هر کدام با هم باز هم همان اثر را دارد!
مارگارین اصالتا یک نوع روغن هیدروژنه میباشد. یک قاشق غذاخوری مارگارین شامل ۳۰ کالری انرژی، ۳/۵ گرم چربی و نیم گرم چربی اشباع شده دارد. در کل روغنهای هیدروژنه بیشترین مقدار ترانس را دارا میباشند.
کره حیوانی، به اندازه مارگارین خطرناک نیست اما یک قاشق غذاخوری آن شامل ۱/۵ گرم چربی اشباع شده میباشد. در هر صورت باید درنظر داشت که هم کره و هم مارگارین، هر دو عامل مهمی در بروز بیماریهای قلبی میباشند.
هر سبزی دارای خواص متفاوتی است ، آیا می دانید سبزیهایی مانند چغندر،کلم،فلفل،انواع سبزی ها دارای چه فوایدی هستند؟
چغندر:
چغندر خواص ضد سرطانی دارد و مقدار زیادی اسید فولیک در آن یافت می شود. چغندر ملین و آرامش دهنده است و برای درمان التهاب مثانه، یبوست بواسیر و بیماری های پوستی مصرف می شود هم چنین چغندر برای رفع کم خونی بسیار مفید است. در یکصد گرم چغندر خام 9/9 گرم مواد مغذی، 335 میلی گرم پتاسیم، 16 میلی گرم کلسیم، 20 واحد ویتامین A و صد میلی گرم ویتامین C وجود دارد. زیاده روی در خوردن چغندر باعث بروز دل پیچه می شود و برای معده مضر است.
کلم بروکلی:
کلم بروکلی یکی از سبزیجات پر خاصیت و سرشار از مواد مغذی است و برای ارتقای سلامتی انسان فواید بی شماری دارد.کلم بروکلی، تعداد، اندازه و تکثیر تومورهای سرطانی را به طور چشمگیری کاهش می دهد در نتیجه از ابتلا به سرطان به خصوص سرطان سینه، معده، روده بزرگ، رکتوم و ریه پیشگیری می کند.کلم بروکلی دارای مقادیر زیادی فیبر، کاروتینوئید، ویتامین K- CA است که از اثرات مخرب رادیکال های آزاد در بدن پیشگیری می کند. هم چنین از آلزایمر، بیماری قلبی، آرتریت جلوگیری می کند و فرآیند پیری را به تأخیر می اندازد.
مقادیر بالای فیبر موجود در کلم بروکلی برای افراد دیابتی بسیار مفید است و کلسیم موجود در آن به اندازه کلسیم موجود در شیر است بنابراین مصرف آن برای افرادی که دچار پوکی استخوان یا کمبود کلسیم هستند بسیار مفید است.
شلغم:
شلغم دارای ویتامین CBA و عناصری مانند فسفر، کلسیم، گوگرد، منیزیوم و ید است.
شلغم حاوی نشاسته پروتئین و سلولز است. مصرف شلغم برای مبتلایان به بیماری دیابت مفید است و خام آن را می توان به عنوان انسولین گیاهی مصرف کرد.
شلغم به دلیل داشتن خاصیت میکروب کشی و ضد ویروسی در پیشگیری و معالجه سرماخوردگی مفید و خلط آور است. در زمستان به طور حتم باید از شلغم استفاده کنید تا با مصرف آن خود را در تمام سال در برابر بیماری ها بیمه کنید.
شلغم قدرت بیمار را بالا می برد و در مداوای بیماری های پوستی مؤثر است. در هر صد گرم شلغم حدود 22 کالری انرژی، 268 میلی گرم پتاسیم، 36 میلی گرم ویتامین C و 463 گرم کربوهیدرات وجود دارد.
هویج:
هویج به دلیل دارا بودن مواد مغذی متعدد برای سلامت بدن بسیار مفید است و خاصیت ضد فشار خون بالا دارد.
ماده مغذی مفید برای بدن که در این گیاه یافت می شود شامل بتاکاروتن ویتامین BKCE، پتاسیم، منگنز، سدیم، فلوراید، منیزیوم، آهن و ... است.
هویج برای سلامت معده و طحال مفید است. شب کوری، سرفه، سرماخوردگی و نفخ طولانی مدت را درمان می کند. مصرف هویج خطر بیماری قلبی و انواع سرطان را کاهش می دهد.
هویج انرژی زیادی به بدن می بخشد و هویج خام خاصیت ضدعفونی کنندگی نیز دارد. بتاکاروتن موجود در هویج برای چشم و تقویت بینایی مفید است. آب تازه هویج، استرس و خستگی مفرط را برطرف می کند. برای پوست، مو و استخوان مفید است.
هویج اسهال را درمان و آب هویج از بروز عفونت های متعدد جلوگیری می کند.