کانادا شمالیترین کشور آمریکای شمالی است.
این کشور در جنوب و شمال غرب هم مرز ایالات متحده آمریکا است.
مرز 8045کیلومتری بین کانادا و امریکا طولانیترین مرز بیدفاع در کل جهان است. کانادا از شرق درکنار اقیانوس اطلس و از غرب در کنار اقیانوس آرام قرار دارد. این کشور از شمال به اقیانوس منجمد شمالی میرسد.
کانادا،دومین کشور بزرگ دنیا می باشد و 4302159 کیلومترمربع وسعت دارد
که بیش از 2.6 برابر ایران می باشد.
جمعیت کانادا در حدود 33.5 میلیون نفر در سال 2009 میلادی بوده است. آب و هوای کانادا روی هم رفته سرد و در برخی مناطق قطبی است. البته آب و هوا در بخش جنوبی و جنوب غربی، جایی که شهرهای تورنتو و ونکوور قرار دارند، معتدل است. تورنتو از مهمترین شهرهای کاناداست و از نظر فعالیتهای اقتصادی بین 10کشور مهم دنیا می باشد.
برج سی ان در تورنتو اولین برج بلند مخابراتی جهان است.
آبشار نیاگارا در نزدیکی تورنتو و در کنار مرز کانادا با آمریکا قرار دارد و قرار دارد و بزرگترین آبشار از نظر عرض در جهان می باشد.
پاییتخت کانادا شهر اتاوا است، محلی که در آن مجلس کشور و خانه فرماندار کل قرار دارد. فرماندار کل کانادا به صورت تشریفاتی رئیس کشور محسوب می گردد و به عنوان نماینده ملکه الیزابت دوم در کانادا - مستعمرهٔ سابق بریتانیای کبیر- زندگی میکند. کانادا از نظر مساحت پهناورترین عضو مجموعه کشورهای مشترک المنافع است.
1. تاریخ کانادا
2. سیستم حکومتی در کانادا
3. اقتصاد کانادا
1. تاریخ کانادا
بر اساس آثار بدست آمده از زندگی نخستین بومیان کانادایی که در بخشی از این کشور به مدت طولانی ساکن بودند و نیز بررسی های باشتان شناسی در شمالی ترین بخش کشور - یوکان - نشان می هد که تاریخ زندگی در کانادا به ده های 26500 سال پیش و در جنوبی ترین بخش آن به 9500 سال پیش برمی گردد. بخش فرانسوی زبان کانادا در حدود سال های 1540 میلادی، توسط ژاک کارتیه و در دهانه رود سنت لورنس در نزدیکی شهر مونترال کنونی تشکیل گردید. پس از آن مهاجران بریتانیایی وارد کانادا شدند و بیشتر در سواحل دریا و خلیج هادسن مستقر گردیدند و بخش های انگلیسی زبان کانادا شکل گرفت. در سال 1783 بریتانیا کنترل بخش فرانسوینشین کانادا که در حال حاضر ایالت کبک نامیده می شود را نیز در اختیار گرفت. کشور کانادا به طور مستقل در سال 1867 با الحاق چهار استان انتاریو، کبک، نیو برانزویک، و نوا اسکوشیا تشکیل گردید.
2. سیستم حکومتی در کانادا
کانادا حکومت پادشاهی مشروطه همراه با نظام پارلمانی دارد. این کشور از ده استان و سه منطقه مستقل تشکیل شده و مردم آن چند فرهنگی هستند. در کانادا دو زبان اصلی و رسمی موجود دارد که انگلیسی و فرانسوی است. کانادا به 10 استان و 3 قلمرو تقسیم می گردد. این استان ها عبارتند از: انتاریو، کبک، نوااسکوشیا، نیوبرانزویک، بریتیش کلمبیا، مانیتوبا، آلبرتا، ساسکاچوان، نیوفوندلند و لایرادور، جزیره پرنس ادوارد. سه قلمرو در کانادا نیز قلمرو شمال غرب، نوناووت، و یوکان هستند.
دولت در کانادا دارای سه بخش می باشد. دولت فدارال، دولت استانی و دولت شهری. هر یک از از این دولت ها دارای مسوولیت خاص خود می باشند. دولت فدرال مسوولیت هایی را عهده دار است که مربوط به کل کشور می باشد مانند سیاست های نظامی و دفاعی، سیاست خارجی و شهروندی. استانها و دولت های محلی مسئولیت برنامههای اجتماعی مانند بخش های بهداشتی، آموزشی و رفاه عمومی را عهده دار هستند. دولت فدرال، با اعمال قدرت خود میتواند سیاستهای ملی را در مناطق استانی نیز به اجرا بگذارد.
پارلمان در کانادا سه بخش دارد. ملکه، مجلس نمایندگان و مجلس سنا. ملکه الیزابت دوم در راس پارلمان قرار دارد. پس از آن مجلس نمایندگان می باشد. اعضای مجلس در انتخابات تعیین می شوند و نخست وزیر کانادا رهبر حزبی است که بیشترین عضو را در مجلس نمایندگان طی انتخابات بدست آورده است. اعضای سنا پس از آن توسط نخست وزیر کانادا تعیین می گردند.
3. اقتصاد کانادا
کانادا یک کشور توسعه یافته و دارای اقتصاد پیشرفته می باشد. در حدود 80 درصد صادرات کانادا و 70 درصد واردات کانادا با آمریکا می باشد. پایه اقتصاد کانادا بر مبنای تولید و صادرات اقلام با فن آوری بالا می باشد. حدود سه چهارم اشتغال در بخش خدمات کانادا و در راستای سیاست مهاجرت به کانادا قراردارد. منابع طبیعی صنعت و ساختمان سازی بهداشت و امور مالی نیز از سایر بخش های مهم اقتصاد کانادا هستند.
آشنایی با اقتصاد کانادا و شاخص های درآمدی و هزینه می تواند کمک مهمی در تصمیم گیری در خصوص مهاجرت به کانادا باشد. به همین منظور در این بخش به ارایه آمارهای مقایسه ای در زمینه های درآمد و دستمزد و هزینه زندگی در کانادا می پردازیم. همچنین برای درک بهتر وضعیت اقتصادی کانادا آمارهای مقایسه ای نیز با سایر کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه ارایه گردیده است. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به ماخذ های اشاره شده مراجعه نمایید.