خدماتی

پیشگامان پیشرفت

خدماتی

پیشگامان پیشرفت

پلوپز حرفه‌ای

 

پلو درست کردن از جمله مهم‌ترین کارهایی است که با رعایت چند فوت کوزه‌گری می‌توانید از عهده‌اش برآیید. کافی است خوب پلو درست کنید تا لقب یک آشپز حرفه‌ای نصیبتان شود.

 

برنج را که پاک کردید و خوب شستید، بگذارید چند ساعتی در آب نیمه گرم و نمک خیس بخورد.

میزان نمکی که در آب می‌ریزید بستگی به جنس برنج و مدت زمان خیس خوردن دارد؛

هرچه زمان بیشتری برای خیس خوردن برنج در نظر می‌گیرید، میزان نمک هم باید بیشتر شود تا برنج خرد نشود. در حالت کلی برای هر پیمانه برنج، یک قاشق غذاخوری نمک مناسب است.

 

 اندازه سرویس قابلمه ظرفی هم که برای طبخ برنج استفاده می‌کنید مهم است؛ اگر زیاد کوچک باشد، برنج در آن انباشته و له می‌شود و اگر هم زیادی بزرگ باشد، حجم زیادی از برنج ته‌دیگ می‌شود. حالا شما دو راه در پیش دارید: این‌که برنج را آب‌کش کنید یا کته درست کنید.

 

● ساده مثل کته

 

کته درست کردن زیاد هم سخت نیست حتی می‌شود گفت دردسرش از برنج آبکش کردن هم کمتر است و زودتر هم آماده می‌شود.

این بار برنج خیس‌خورده را از همان مرحله اول وارد بازی کنید و با مقدار مناسبی آب و نمک و روغن روی گاز بگذارید (به ازای هر پیمانه برنج، دو پیمانه آب، یک قاشق غذا خوری روغن جامد یا دو قاشق غذا خوری روغن مایع و میزان مورد نیاز نمک).

 

در ظرف را بگذارید و شعله گاز را زیاد کنید تا آب برنج جوش بیاید.قبل از این‌که برنج سر برود، شعله را کم کنید و صبر کنید تا آب برنج تمام شود؛ مراقب باشید که برنج خشک خشک نشود و یک مقدار خیلی کم آب برای بخار شدن و کمک به دم‌ کشیدن پلو داشته باشد.

 

 البته از آن طرف بام هم پرت نشوید. اگر آب برنج موقع دم‌ کردن زیاد باشد، شما در آخر کار با یک قابلمه برنج شفته روبه‌رو خواهید شد!

 

 قبل از این‌که برنج را دم کنید، اطراف آن را جمع نمایید و شکل همان تپه را به آن بدهید. اما دیگر لازم نیست در آن سوراخ ایجاد کنید، چون برنج از اول با آب خودش پخته است. در سرویس قابلمه یا دیگ را با دم‌کنی بپوشانید و منتظر باشید تا پلوی شما دم بکشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.