سردرگمی، ناهماهنگی در اجرای برنامهها، تأخیر در روند استخدام و در نهایت، بیاطلاعی از نحوه آمادگی در مصاحبهها، جزء دغدغههای اصلی دانشجویان به شمار میرود.
علیرغم تحصیل در دانشگاه و تنوع رشتههای دانشگاهی، اغلب فارغالتحصیلان نمیدانند که برای استخدام و معرفی مهارتهای خویش چگونه و از چه طریقی اقدام کنند.
نخستین دغدغه دانشجویان پس از فارغالتحصیلی، جستجوی شغلی مناسب با معیارها، مهارتها و دانش آنان و نگارش است.
اما پیش از یافتن شغل ایدهآل، باید توانمندیها را شناخت، آنها را به درستی پرورش داد و به دیگران معرفی کرد. رزومه، بهترین و آسانترین راه برای شناساندن کارجو و متخصص به کارفرما است.
اما نوع این نگارش، سبکها و قواعد مختلفی دارد که بر اساس مدرک تحصیلی و شغل افراد متغیر است.
بررسی نمونههای کاری افراد دیگر، بازخوانی آثاری در همین رابطه و یادگیری فنون مصاحبه و رزومه، میتواند تا حدودی کارجو را با قواعد آن آشنا کند. برای کسب اطلاع بیشتر درباره نحوه نگارش رزومههای دانشجویی، با ما در این مقاله همراه شوید.
شناخت و انتخاب صحیح چه تعداد از کارجویان از مسیر اصلی اشتغال و ارائه رزومه، تقاضای کارشان را اعلام میکنند؟ در این مرحله علاوه بر تکمیل و تنظیم رزومه و ارسال به شرکتهای مختلف، بنگاههای کاریابی نیز رابطی میان کارجو و کارفرما هستند. قالب اغلب رزومهها، محتوا و ساختار یکسانی دارد.
حضور در جلسههای کارگاهی و آگاهی درباره اطلاعات نحوه نگارش ، کمتر از ۳ جلسه به طول میانجامد. اما مهمترین مرحله برای دانشجویان، شناخت استعدادها و میزان علاقهمندی به شغل است. با اجرای این بخش، نیمی از مسیر استخدام را طی میکنید.
اگر انتخاب شغل آگاهانه نباشد، پس از طی مدتی احساس نارضایتی شغلی، بهوجود میآید، روحیه و انرژی کارجویان متزلزل میشود و در نهایت ناراحتیها و فشارهای عصبی، به معضلی درمان ناپذیر تبدیل خواهند شد. بر اساس آمار ارائه داده شده، ۷۰ درصد کارمندان احساس خوشایندی درباره شغلشان ندارند، زیرا فقط برای کسب درآمد آن را برگزیدهاند. دقیقاً رابطه کاملاً مکملی میان رضایتمندی شغلی، روحیه کاری، بهرهوری و خلاقیت وجود دارد.
هرچه میزان علاقه به کار بیشتر باشد در نتیجه نوآوری نیز بیشتر خواهد داشت و در واقع کار نوعی تفریح محسوب میشود. به بیان دیگر، کارجو به جایگاه نهایی و ایدهآلهای شغلی خویش دست یافته است.