انتخاب ظروف بهتر و سرویس قابلمه به سلیقه شخصی شما و شیوه آشپزی شما بستگی دارد، اما شناخت و آگاهی از تفاوت های بین ظروف مختلف می تواند برای همه مفید باشد. ظروفی انتخاب کنید که مناسب نیاز شما باشند و شما با استفاده از آنها به آشپزی علاقمند شوید.
دیگ و ماهی تابه ها:
دیگ و ماهی تابه نچسب:ظروف نچسب برای کسانی که به سلامتی خود اهمیت می دهند و می خواهند از بکار بردن روغن اضافه خوداری کنند، بسیار مناسب می باشند. نوآوری های جدید در ظروف نچسب آنها را در مقابل کنده شدن لایه نچسب مقاوم تر کرده است، ولی با این وجود این نوع ظروف هنوز برای کسانی که فراموش می کنند که نباید از گفگیر فلزی استفاده کنند بهترین نوع نیست. دیگ و ماهی تابه های نچسب معمولا از سایر ظروف سبک تر هستند و پاک کردن آنهانیز آسان تر است. استفاده از این ظروف در درجه حرارت های ملایم بسیار مناسب است.
دیگ و ماهی تابه چدنی:
بسیاری از آشپزها معتقدا که آشپزخانه بدون وجود یک ماهی تابه سرخ کردنی چدنی کامل نیست. ماهی تابه های چدنی سنگین برای سرخ کردن و نیز پخت غذاهایی که به حرارت بالا در مدت زمان زیاد نیاز دارند، بسیار مناسب است. ماهی تابه چدنی در مقایسه با سایر گزینه ها برای سرخ کردن، غذا را به صورت کامل تری سرخ می کند. عیب چدن می تواند این باشد که تمیز کردن آن دشوار است و از نظر وزن نیز از سایر ظروف سنگین تر می باشد.
دیگ و ماهی تابه لعاب داده شده:
بسیاری از ظروف و سرویس قابلمه پرطرفدار امروزی توسط لایه های نچسب یا سطح فلزی دیگری پوشش داده می شوند. سطح خارجی دیگ به صورتی است که از نظر زیبایی کامل باشد. مهمترین چیزی که هنگام خرید یک دیگ لعاب داده شده باید در نظر داشت، این است که سطحی که با غذا در ارتباط(سطح پخت) است از چه جنسی ساخته شده است. سطح پخت لعاب داده شده مسی توزیع یکنواخت حرارت را منجر می شود ولی سطح نچسب علاوه بر برخوردار بودن از این ویژگی، سطح خارجی لعاب داده شده زیبایی را فراهم می کند. نگرانی موجود در مورد ظروف لعاب داده شده این است که سطح خارجی ظرف بسیار گرم می شود، زیرا این لعاب ناقل خوبی برای گرما است.
نکات مربوط به دیگ و ماهی تابه:اگر شما یک آشپز معمولی هستید، ظروف بدون دسته می تواند برای شما کافی باشد. بسیاری از تولید کنندگان، محصولات بدون دسته فلزی که ناقل گرما هستند تولید می کنند. اگر شما قصد دارید ماهی تابه خود را با دست خالی بلند کنید و یا آدم فراموش کاری هستید حتما باید از نوعی استفاده کنید که دارای دسته های پلاستیکی باشد. نکته دیگر، توجه به وزن ظروف می باشد چرا که برداشتن ظرف سنگین نیاز به دسته را برای ظرف محسوس تر می کند.
به طور کلی ظروف چدن، استیل و سایر ظروف ساخته شده بر پایه فلز سنگین تر از ظروف آلومینیومی و ظروف نچسب هستند.