خدماتی

پیشگامان پیشرفت

خدماتی

پیشگامان پیشرفت

معروف ترین دیدنی های استانبول

 

بازدید از دیدنی های  تور استانبول برای گردشگرانی که تور استانبول را انتخاب می کنند بسیار لذت بخش است . اماکن تاریخی استانبول ، بیشتر از سایر جاهای دیدنی ، مورد استقبال قرار می گیرد . در کنار کاخ ها و قلع های تاریخی ، بازدید از مساجد استانبول هم بسیار مورد توجه گردشگران هستند . اگر در سفرتان به ترکیه قصد بازدید از جاهای دیدنی استانبول را دارید میتوانید با معروف ترین آنها در اینجا آشنا شوید . 

 

کاخ توپکاپی استانبول

 

یکی از معروف ترین دیدنی های استانبول ، کاخ توپکاپی و البته حرمسرای کاخ توپکاپی ست . سلطان محمد فاتح در ۱۴۵۹ دستور ساخت کاخ توپکاپی را داد و کار ساخت آن در سال ۱۴۶۵ به پایان رسید . این قصر بین شاخ طلایی و دریای مرمره در استانبول واقع شده و چشم‌اندازی بسیار عالی به تنگه بسفر دارد و  از قصرهای معروف امپراتوری عثمانی است که به مدت ۴۰۰ سال مرکز اداری این امپراطوری بوده است . در سال ۱۸۵۳ «سلطان عبدالمجید» تصمیم گرفت محل اقامتش را به قصر تازه‌ساز دلمه باغچه منتقل کند که نخستین کاخ مدل اروپایی شهر بود . امروز قصر توپکاپی (توپقاپی) به موزه تبدیل شده و از جذاب‌ترین جاذبه‌های توریستی ترکیه ‌است . در این موزه بسیاری از آثار ادبی و هنری ایران نیز نگه داشته می‌شود . در این کاخ‌ موزه آثاری همچون لباس پیامبر اسلام (ص) ، شمشیرهای مختلف او ، دندان ، مو ، کفش او و … نگهداری می‌شود .

 

مسجد ایاصوفیه استانبول

 

کمتر کسی پیدا میشود که نام بنای مشهور ایاصوفیه استانبول را نشنیده باشد . ایاصوفیه کلیسای مسیحیت شرق بود که در دوره امپراطوری بیزانس در سال ۵۳۲ میلادی به دستور کنستانتین اول ساخته شد و سپس در قرن ششم توسط جاستنیانوس مورد بازسازی و مرمت قرار گرفت . این کلیسا نخست ، کلیسای بزرگ نام گرفت . پس از فتح استانبول ، سلطان محمد دوم دستور داد کلیسای ایاصوفیه را به مسجد تبدیل کنند . بعدها آیاتی از قرآن به خط مصطفی چلبی در دیوارها و سقف مسجد ایاصوفیه استانبول نگاشته شد ؛ علاوه بر این لوحه‌هایی دور تا دور سقف ایاصوفیه نصب شد که در آن نام الله ، محمد ، ابوبکر ، عمر ، عثمان ، علی ، حسن و حسین نوشته شده بود.  پس از اعلام حکومت جمهوری در ترکیه و به قدرت رسیدن آتاترک ، ایاصوفیه به موزه تبدیل شد و تا امروز به همین شکل باقی ‌مانده ‌است .

 

مسجد سلیمانیه استانبول

 

مسجد سلیمانیه از زیباترین اماکن دیدنی استانبول است . این مسجد مجموعه ای از بناها است که شامل مقبره سلیمان و همسرش نیز می شود . مسجد بارگاهی با ستون هایی از سنگ سماق ، گرانیت و مرمر دارد ، در چهار گوشه آن نیز چهار مناره بزرگ قرار گرفته است . چهار مناره به نشانه چهارمین حاکم استانبول بودن سلیمان با ده بالکن به نشانه دهمین سلطان عثمانی بودن وی . در داخل مسجد ، اطاق بزرگی وجود دارد،مربع شکل با گنبدی به ارتفاع ۴۷ متر و ضخامتی برابر ۲۷٫۵ متر.نور خورشید به زیبایی از پنجره های رنگ شده دوست داشتنی به درون می تابد . محراب و منبر از مرمر ساخته شده و کتیبه های خطی بسیاری نیز از خطاطان مشهور عثمانی دیده می شود . مسجدهائی است که به امر شاهان ساخته می‌شد. سبک معماری آن ، مانند دیگر کارهای سنان و معماران عثمانی ترکیبی از سبک معماری بیزانسی و اسلامی است بر پایهٔ رسم آن دوره این مسجد دارای ساختمان‌های جنبی مانند مدرسه و حمام و کتابخانه و کاروانسرا و بیمارستان و آشپزخانه عمومی نیز بوده‌است . این‌گونه ساختمان‌های جنبی را «کلیهٔ مسجد» (به ترکی عثمانی «جامی کولیه‌سی») می‌نامیدند و مسجد سلیمانیه یکی از بهترین نمونه های این مساجد ترکیه است .

 

کلیسای چورا استانبول

 

کلیسای چورا از اول با هدف کلیسایی بیزانسی ساخته شد ولی بعدها در قرن شانزدهم به مسجد و از سال ۱۹۴۸ به موزه تبدیل شده است . کاشی‌ها و موزائیک‌های بسیار زیبای کلیسای چورا باقیمانده نمونه‌هایی از طراحی و سبک هنر بیزانسی در دنیا محسوب می‌شوند .  بخش‌هایی از کلیسا در سال ۴۰۰ ساخته شده و ساختمانی که اکنون در فضای کلیسا دیده می‌شود ، تقریبا در سال ۱۵۰۰ بنا شده است . کلیسای چورا که امروزه کاربری موزه دارد ، حدودا در ۳ مایلی شمال غربی سلطان احمد قرار دارد . این موزه استانبول در ایام هفته ، غیر از روزهای چهارشنبه از ساعت ۹:۳۰ صبح  تا ۱۸:۳۰ عصر برای بازدید باز می باشد . هزینه ورودی موزه شش دلار آمریکا می باشد . کلیسای چورا یکی از معروف ترین دیدنی های استانبول بشمار می آید .

 

 مسجد اورتاکوی استانبول

 

مسجد اورتاکوی در محله اورتاکوی ناحیه بشیکتاش در تنگه  تور استانبول با طرز معماری نئوباروک ساخته شده است . این مسجد که در بین مردم به مسجد کبیر مجیدیه شهرت دارد در سال ۱۸۵۳ بفرمان سلطان عبدالمجید از سوی معمار نیگوئوس بالیان در یکی از مکانهای بی نظیر تنگه استانبول احداث شده است . در ساخت مسجد اورتاکوی استانبول که نمایی بسیار زیبا و ظریف دارد ، طرز معماری نئو باروک بکار رفته و چنان تمامی مساجد ساخته شده به دستور سلاطین عثمانی متشکل از دو بخش”حرم” و “پادشاهی” می‌باشد . پنجره های وسیع و بلند این مسجد به شکلی که بتواند نور متغیر تنگه را به داخل آن منعکس نماید ، طرح ریزی شده است . این مسجد دارای دو مناره پله دار با یک جایگاه موذن بوده و دیوارهای آن با سنگ سفید ساخته شده است . دیوارهای تنها قبه آن نیز با موزائیک های صورتی رنگ تزئین یافته اند . محراب و منبر مسجد تلفیقی از موزائیک و مرمر می‌باشد که با ظریف کاری ویژه‌ای ساخته شده است .

 

مسجد اورتاکوی در استانبول

تور استانبول تابستان با توجه به روزهای طولانی تابستان و شرایط آب و هوایی مناسب یک فرصت استثنایی برای بازدید از این اماکن تاریخی ست .

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.