خدماتی

پیشگامان پیشرفت

خدماتی

پیشگامان پیشرفت

موزه های قونیه

 موزه مولانا:

 

پدر مولانا جلال‌الدین (سلطان العلماء) از طرف سلطان سلجوقی به بهاءالدین ولد در سال ۱۲۷۴ یک باغچه هدیه شده و این تربت در سال ۱۳۹۶ با مناره‌ای از چینی روکشی شده است. این جا که به عنوان تربه مولانا جلال‌الدین شناخته شده بود در سال ۱۹۳۸ به عنوان موزه مولانا بازسازی شد. در آن درگاهی که مولانا در آن مزارش است به عنوان پناهگاه استفاده می‌شده است که اثرهانی مربوط به زمان مولانا، سازهای موسیقی، نمونه‌های خط و قالی به نمایش گذاشته شده است.

 

موزه اثرهای چینی قاره‌ای:

 

 تور ترکیه و مدرسه قاره تای به عنوان موزه چینی در حال حاضر مورد استفاده قرار می‌گیرد. و این موزه در زمان سلطان سلجوق عزالدین کیکاوس دوم به وسیله امیرجلال الدین قاره تای در سال ۱۲۵۱ بنا شد و در سال ۱۹۵۵ به عنوان موزه آثار چینی شروع به کار کرد. چینی‌های دیواری دوران سلجوقی چینی‌های سرای قباد آباد، زمان امیریها و چینی‌های دوران عثمانی در این موزه در معرض نمایش گذاشته شده است. علاوه بر این دیوارهای این مدرسه نیز به صورت چینی ساخته شده است.

 

موزه اینچه مناره:

 

این مدرسه به نوعی نمایشگر معماری کهن دوران سلجوقیان می‌باشد که به عنوان موزه آثار سنگی و چوب و تخته در معرض نمایش عموم قرار دارد. این مدرسه در زمان سلطان سلجوق عزالدین کیکاوس دوم به هدف فراگیری علم حدیث بین سالهای ۱۲۵۸ – ۱۲۷۹ به وسیله وزیر صاحب آنافخرالدین علی بنا شد. این مدرسه که در سال ۱۹۵۶ به حالت موزه در معرض نمایش گذاشته شد و هنوز هم دارای سنگهای قدیمی و با ارزش دوران سلجوقی و عثمانی است.

 

موزه باستان‌شناسی:

 

در سال ۱۹۶۲ به معرض زیارت گذاشته شد. این موزه دارای آثاری از دوران نئولتیک، اول برنز، هیتیت، فریگ، یونان، روم و بیزانس است. همچنین در این موزه آثار بیرون آمده از تپه علاءالدین، چاتال هویوک، جان حسن، اربابا، قاره هویوک به نمایش گذاشته شده است.

 

موزه آتاترک:

 

خانه آتاترک که در سال ۱۹۱۲ ساخته شده بود از طرف مردم قونیه به آتاترک به عنوان هدیه باز گردانده شد. در سال ۱۹۶۴ کارش را به صورت موزه آغاز کرد. در این موزه لباسها و وسایل استفاده شده به وسیله آتاترک مدارک جنگ آزادی ترکیه، عکسها و روزنامه‌ها در معرض نمایش قرار گرفته است. این بنا یکی از معماریهای با شکوه قرن ۱۹ می‌باشد.

 

موزه آنتوگرافی:

 

در این موزه انواع لباس، کمر و دیگر انواع انتوگراف، سلاح و سکه‌های با ارزش در معرض نمایش قرار گرفته است. قسمتی از این موزه به صورت نمایشگاهی از قالی، قالیچه و گلیم مرتب شده است. این موزه در جاده لارنده واقع شده است.

 

موزه قویون اوغلی:

 

این موزه که حدوداً ۳۰۰۰ مترمربع وسعت دارد. در طبقه اول تاریخ طبیعت، در ورودی آن مدنیتهای آناطولی، در قسمت نمایش سکه‌های قدیمی، گالری صنعتی، در طبقه بالا اثرهای انتوگرافی، قالی، گلیم و کتابهای دست نوشت دیده می‌شود. در این موزه کتابخانه‌ای به ظرفیت ۲۰۰۰۰ جلد کتاب در دسترس عموم قرار دارد. (ulduztourism.com)

 

قونیه  و تور ترکیه  علاوه بر موزه ها دارای اماکن دیدنی دیگری نظیر مسجد ها با غ ها و کلیسا ها، صنایع دستی و حتی غذاها و آداب و رسوم هایی است که دیدن از آن ها را به شما توصیه می کنیم. در پست های آتی سعی می کنیم هر مورد را به ویژگی های بیشتر و با دقت بهتری به اطلاع شما عزیزان گردشگر برسانیم. اما به شما توصیه می کنیم هرجای این شهر را فرصت نکنید دیدن کنید از کاخ سلجوقی حتما دیدن کنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.