چرا استانبول؟
استانبول نقطهای جادویی است که در آن شرق و غرب به هم میپیوندند؛ شهری میان آسیا و اروپا و پر از دیدنیها و خوشیهای رنگارنگ؛ از قصرها و مسجدهای عثمانی گرفته تا کلیساهای رومی و از جنگل و جزیره و دریا گرفته تا حمامهای تاریخی.
تماشای ایاصوفیه، مسجد کبود و قصر توپکاپی که تمام شد، خودتان را به خیابان پرشور استقلال و میدان همیشهبیدار تقسیم برسانید و از خرید در دنیای برندها و مراکز خرید اروپایی لذت ببرید و در کوچه پسکوچههایش کافهنشینی کنید.
قایقسواری در تنگهی بسفر و سفری یکروزه به یکی از جزایر دریای مرمره را هم حتما در برنامه سفرتان به تور استانبول بگنجانید تا روزتان متفاوتتر از همیشه باشد.
اگر اهل خیابانگردی هستید، محلههای تاریخی استانبول مثل اورتاکوی و محلههای بشیکتاش، بهترین جا برای کشف گوشهکنار شهر و فرهنگ و زندگی بومیهاست.
یک نصفه روز سفر کردن به بخش آسیایی و دیدن استانبول غیر توریستی و زندگی کم سر و صدای مردمش هم خالی از لطف نیست. و البته شیرینیها و خوراکهای ترکی را هم نباید از دست داد که سختگیرترین توریستها را هم سر اشتها میآورند: از یک طرف کوفته، دلمه، کومپیر و دونرکباب و بعد از آن هم لوکومهای نرم و شیرین به عنوان دسر.
باید بدانید مشغول بازدید از دیدنیهای استانبول باشید یا سرتان گرم گشتوگذار در مراکز خریدش باشد، در خیابانهایش قدم بزنید یا با ترامواها شهر را بالا و پایین کنید، در رستورانهایش غذاهای ترکیه را مزه کنید یا کنار بسفر شیرینیهای محلی بخورید، همه و همهی اینها لحظات منحصربهفردیست که در استانبول تجربهاش میکنید. استانبول همهجور خوشگذرانی برای مسافرانش دارد.
کنار آبی بسفر، قهوه و باقلوا بخورید
در خیابان استقلال، قدم بزنید، خرید کنید و موسیقی بشنوید
در بازارهای قدیمی، با بوی ادویه و رنگ زندگی کنید
توی کوچههای سنگفرش جهانگیر کافهگردی کنید
همراه با مرغ دریایی روی بسفر بگردید و عکس یادگاری بگیرید
خودتان را به ویالند، سرزمین عجایب بچههای امروز و دیروز ببرید
هزینه سفر به استانبول معمولا کم و معقول است. وجود بلیط هواپیما استانبول با قیمت مناسب و هتلهای زیاد با قیمتهای کم دلیل اصلی ارزانی سفر هستند.
شما میتوانید هر روزی که بخواهید با هزینه مناسب به استانبول پرواز کنید و تقریبا هر جای شهر اقامت داشته باشید. هزینههای روزمره هم در این شهر مناسب است؛
غذاهای ترکیه نسبتا ارزان هستند و برای وقت استراحت بین بازدیدهایتان سطح شهر پر از میانوعدههای کوچک و کمقیمت است. هر کجای شهر هم که بخواهید بروید، مترو، اتوبوس و تراموا با قیمتهای مناسب آمادهی جابهجایی سریع و راحت شماست.
برای خرید کردن هم زیاد نگران نباشید. با کمترین هزینه دست خالی به خانه بر نمیگردید اما هرچه بیشتر پول همراهتان باشد، مراکز خرید و برندهای گرانتری وسوسهتان میکند. با این حال سفرتان به استانبول را هرچقدر هم لوکس برگزار کنید، باز هم سفر نسبتا ارزان و کم دردسری خواهید داشت.
تابستانهای استانبول گرم و آفتابی است و اگر از رگبارهای گاهگاه آن بگذریم، خشکترین فصل سال حساب میشود.
متوسط دمای هوای استانبول در روز ۲۷ و در شب ۱۸ درجه است. زمستانها سرد و مرطوبند اما به ندرت دمای هوا به زیر صفر میرسد. میانگین دما در روز ۷ و در شب ۲ درجه است. اما اگر میخواهید در زمان بارش برف در استانبول باشید، بین ماههای دسامبر و مارس خودتان را به آن برسانید.
از آنجا که استانبول کنار دریا قرار دارد و شهر بزرگی است، گاهی آب و هوای بخشهای مختلف آن با هم فرق میکند مثلا ممکن است در میدان تقسیم هوا آفتابی باشد اما در ساریر باران ببارد. خوب است هم برای آفتاب داغ و تند و هم برای برف و باران چتر همراه داشته باشید.
اواخر بهار و اوایل پاییز بهترین وقت سفر به تور استانبول است. البته تابستان استانبول هم به خاطر جشنوارههای هنری و کنسرتهای بزرگش روی بورس گردشگریست و مسافران زیادی به سمت خودش میکشاند؛ با این حساب میتوانید تعطیلات نوروز استانبول را از نزدیک تجربه کنید یا اواخر تابستان و قبل از شروع فصل مدرسهها با توجه به آبوهوای مناسب شهر، یک برنامه چند روزه برای سفر بچینید. البته اگر دغدغهی مدرسه و دانشگاه ندارید، اوایل پاییز، هم دمای هوا مناسبتر است و هم شهر نسبت به تعطیلات نوروز و تابستان برای سفر خلوتتر است.
بهطورکلی سوپها نسبت به سایر پیش غذاها کالریشان کمتر است، اما وقتی مواد غذایی دیگری مانند پنیر، خامه، نانهای خشک مکعبی کروتن روی آن میریزند یا آن را با نان مصرف میکنند، میزان کالریهای دریافتی افزایش مییابد.
باید مراقب لاغری موضعی باشید که از طریق سوپ به خصوص سوپهای آماده کالری،چربی اشباعشده، قند و نمک بیش از حدی وارد بدنتان نکنید.
چربیهای اشباعشده: سوپهای با پایه خامهای که دارای، خامه و کره هستند که چربیهایی اشباعشده شدهاند و مصرف زیادشان خوب نیست.. دریافت بیش از حد چربیهای اشباعشده باعث میشود که میزان کلسترول بد در خون شما بالا رود و احتمال انسداد شریانها افزایش یابد.
نمک: سوپهای کنسرو شده حاوی مقدار زیادی نمک هستند. سوپهایی تهیهشده در رستورانها ممکن است حتی مقدار بیشتری نمک داشته باشند. دریافت بیشتر نمک با فشارخون بالا و نارسایی قلب ارتباط دارد.
قند: سوپهای سرد میوهای حاوی قندهای افزوده هستند، اما به برخی از سوپهای سبزی هم قند اضافه میشود. میزان قند یا شکر افزودهشده به غذاها باید در حد ۲۴ گرم در روز برای زنان و ۳۶ گرم برای مردان محدود شود.
کالری: بهطورکلی سوپها نسبت به سایر پیش غذاها کالریشان کمتر است، اما وقتی مواد غذایی دیگری مانند پنیر، خامه، نانهای خشک مکعبی کروتن روی آن میریزند یا آن را با نان مصرف میکنند، میزان کالریهای دریافتی افزایش مییابد.
توصیه کلی این است که تا حد ممکن از سوپهای آماده نخورید. البته میتوانید گاهگاه سوپ آماده اشکالی ندارد به شرطی که میزان کالریشان کمتر از ۵۰۰ ، میزان سدیم یا نمکشان کمتر از ۶۰۰ میلیگرم، میزان چربیهای اشباعشدهشان کمتر از ۵ گرم و میزان قند افزودهشده به آنها کمتر از کمتر از ۵ گرم باشد، بنابراین باید به اطلاعات روی برچسب غذایی بسته سوپ دقت کنید.
درنهایت، سالمترین سوپ و لاغری موضعی را خودتان میتوانید درست کنید. پایه سوپ خامهای به کار نبرید، به جای آن از پایه سوپ جوجه کم نمک یا سوپ سبزی کم نمک استفاده کنید و بعد سبزیها و ادویه مطلوبتان را به آن بیفزایید. بعد میتوان برای افزایش محتوای فیبر و مواد مغذی سبزیهایی مانند فلفل، اسفناج، پیاز، هویج، مارچوبه را به سوپتان اضافه کنید.
کدام یک برای مایکروویو مناسب ترند؟شیشه ای یا پلاستیکی؟
درباره ظروف مناسب و ظروف کرایه برای استفاده در مایکروویو می توان خاطر نشان کرد : ظرفهایی که برای استفاده در مایکروویو انتخاب میشود، باید قابلیت عبور اشعه را داشته باشد تا این اشعه بتواند به غذا نفوذ کند
بنابراین ظرفهای فلزی یا دارای روکش فلزی و نیز فویلهای آلومینیومی که اشعه مایکروویو را منعکس میکند، نباید در مایکروویو استفاده شود.
بهتر است برای پخت غذا در مایکروویو از ظروف شیشهای و پلاستیکی مخصوص استفاده شود که در این میان ظروف شیشهای بهتر و مناسبتر است.
البته فراموش نکنید که ظروف پلاستیکی معمولی به هیچوجه برای استفاده در مایکروویو مناسب نیست، چون در اثر حرارت زیاد، ساختار شیمیایی آنها تغییر میکند و مواد سمی وارد غذا میشود.
تنها ظروف پلاستیکی مخصوص مایکروویو که روی آنها نیز ایمنی استفاده در مایکروویو ذکر شده، برای استفاده در این دستگاه مناسب است.
ظرفی که همراه غذا در مایکروویو خودش هم گرم میشود برای استفاده در این دستگاه مناسب نیست و ظروفی پیشنهاد میشود که حین گرمشدن غذا، سرد باقی بماند.
بنابراین برای اینکه ظرف مناسب را تشخیص دهید، بهتر است آن را به مدت یک دقیقه داخل مایکروویو قرار دهید و پس از آن حرارت ظرف را کنترل کنید؛
اگر ظرف گرم بود، اصلاً مناسب استفاده نیست،
اگر ولرم شد برای دوباره گرم کردن غذا میتوانید از آن استفاده کنید و اگر سرد باقی مانده بود برای پخت غذا هم مناسب است.
استفاده از ظروف گرد یا بیضی شکل بهتر از ظروف مربع است، چون در این ظروف تمام قسمتهای غذا به طور یکنواخت حرارت میبیند، اما در ظروف مربعی شکل، کنارههای غذا بیشتر میسوزد.
ظروف گود و ظروف کرایه هم به علت اینکه سطح تماس بیشتری ایجاد میکند برای گرم کردن غذا در مایکروویو مناسبتر است.
کدام یک برای مایکروویو مناسب ترند؟شیشه ای یا پلاستیکی؟
درباره ظروف مناسب و ظروف کرایه برای استفاده در مایکروویو می توان خاطر نشان کرد : ظرفهایی که برای استفاده در مایکروویو انتخاب میشود، باید قابلیت عبور اشعه را داشته باشد تا این اشعه بتواند به غذا نفوذ کند
بنابراین ظرفهای فلزی یا دارای روکش فلزی و نیز فویلهای آلومینیومی که اشعه مایکروویو را منعکس میکند، نباید در مایکروویو استفاده شود.
بهتر است برای پخت غذا در مایکروویو از ظروف شیشهای و پلاستیکی مخصوص استفاده شود که در این میان ظروف شیشهای بهتر و مناسبتر است.
البته فراموش نکنید که ظروف پلاستیکی معمولی به هیچوجه برای استفاده در مایکروویو مناسب نیست، چون در اثر حرارت زیاد، ساختار شیمیایی آنها تغییر میکند و مواد سمی وارد غذا میشود.
تنها ظروف پلاستیکی مخصوص مایکروویو که روی آنها نیز ایمنی استفاده در مایکروویو ذکر شده، برای استفاده در این دستگاه مناسب است.
ظرفی که همراه غذا در مایکروویو خودش هم گرم میشود برای استفاده در این دستگاه مناسب نیست و ظروفی پیشنهاد میشود که حین گرمشدن غذا، سرد باقی بماند.
بنابراین برای اینکه ظرف مناسب را تشخیص دهید، بهتر است آن را به مدت یک دقیقه داخل مایکروویو قرار دهید و پس از آن حرارت ظرف را کنترل کنید؛
اگر ظرف گرم بود، اصلاً مناسب استفاده نیست،
اگر ولرم شد برای دوباره گرم کردن غذا میتوانید از آن استفاده کنید و اگر سرد باقی مانده بود برای پخت غذا هم مناسب است.
استفاده از ظروف گرد یا بیضی شکل بهتر از ظروف مربع است، چون در این ظروف تمام قسمتهای غذا به طور یکنواخت حرارت میبیند، اما در ظروف مربعی شکل، کنارههای غذا بیشتر میسوزد.
ظروف گود و ظروف کرایه هم به علت اینکه سطح تماس بیشتری ایجاد میکند برای گرم کردن غذا در مایکروویو مناسبتر است.
امروزه لیپوماتیک، یکی از بیخطرترین روشهای درمانی برای از بین بردن سلولیتها و تجمع چربیهای اضافه در بدن است. این روش میتواند برای رفع چاقی موضعی و تخلیه بیخطر چربیهای ناحیه پهلو، فیله پشت، بازو، سینه آقایان (در موارد ابتلا به ژنیکوماستی یا بزرگی سینه در مردان)، غبغب، ران و شکم، بسیار موثر باشد و برای درمان تومورهای خوشخیم چربی هم به کار میرود».
سلامت: لیپوماتیک هم نوعی لیزر است ؟
عمل لیپوماتیک، روشی است که به وسیله آن میتوان با کمک امواج اینفراسونیک روی بافت چربی اضافه بدن تاثیر گذاشت و سلولهای چربی را از یکدیگر جدا کرد، آنها را بهصورت مایع درآورد و از بدن خارج کرد.
سلامت: تفاوت لیپوماتیک با لیزر لیپولیز ؟
چربیها را میتوان با روشهای مختلفی مانند استفاده از امواج اولتراسونیک، لیزر لیپولیز یا لیپوساکشن از بدن خارج کرد. امواج اولتراسونیک، چربیها را ذوب و آنها را آماده خروج از بدن میکند. با لیزر لیپولیز، بافت چربی ذوب و بهوسیله متخصص از بدن خارج میشود. چربیهای ذوبشده در روش لیپولیز، دیگر قابلاستفاده نخواهند بود در حالی که در روش لیپوماتیک، هیچگونه حرارتی تولید نمیشود و چربیها نمیسوزند. از اینرو، خطر سوختگی پوست هم با استفاده از این روش وجود نخواهدداشت. ضمن اینکه چربی خارجشده بهوسیله روش لیپوماتیک (با وجود مایع بودن)، بهدلیل اینکه حرارتی ندیده است، قابلیت تزریق در قسمتهای مختلف بدن بیمار را خواهد داشت.
سلامت: تفاوت لیپوماتیک با لیپوساکشن ؟
هر 3 روش لیپوماتیک، لیزر لیپولیز و اولتراسونیک لیپولیز، از لیپوساکشن معمولی برای رفع چربیهای موضعی بهتر هستند زیرا باعث سفتتر شدن پوست میشوند و تاحد قابلتوجهی از افتادگی پوست بهدلیل تخلیه بافت چربی زیرپوستی، پیشگیری میکنند. بروز نکردن افتادگی پوست با استفاده از روش لیپوماتیک، تا اندازهای قابلتوجه است که برای آن گروه از افرادی که بهدلیل افتادگی شکم، کاندید انجام عمل جراحی آبدومینوپلاستی هستند، میتوان با 3-2 جلسه لیپوماتیک، پوست شکم را به وضعیت طبیعی برگرداند تا نیاز به جراحی نباشد.
سلامت: آیا میتوان از لیپوماتیک برای برداشتن بافتهای چربی وسیع در قسمتهای مختلف بدن و در یک جلسه استفاده کرد ؟
نه، استفاده از این روش برای رفع چربیهایی با وسعت بالا در یک جلسه، چندان توصیه نمیشود. یعنی اگر فردی دارای چربی اضافه در چند قسمت مختلف بدن مانند رانها، شکم و پهلوها بود، بهتر است لیپوماتیک هر قسمت را در جلسههای مختلف انجام دهد تا درمان او با ایمنی بیشتری انجام شود.
سلامت: عوارض احتمالی این روش درمانی چیست ؟
اگر لیپوماتیک درست انجام شود، واقعا عارضه و خطر خاصی نخواهدداشت. خطر آمبولی چربی با استفاده از این روش، تقریبا صفر خواهد بود. ارتعاشهایی که کانولهای لیپوماتیک داخل بافت چربی دارند، باعث میشود از کنار عروق خونی فرار کنند بنابراین خطر خونریزی بسیار پایین و در حد صفر خواهدبود. البته خطر آمبولی چربی در روش لیزر لیپولیز هم تقریبا صفر است زیرا عروق خونی، تحتتاثیر لیزر و حرارت آن، کواگوله (منعقد) میشوند و احتمال آمبولی چربی را از بین میبرند. با این حال اگر فردی که لیزر لیپولیز را انجام میدهد، به اندازه کافی ماهر نباشد و درمان را بیش از حد ادامه بدهد، میتواند خطر سوختگی، تغییر قوام و رنگ پوست را برای بیمار ایجاد و ظاهر نامناسبی در آن قسمت از پوست بدن ایجاد کند در حالی که این خطر در روش لیپوماتیک، بهوجود نمیآید.
سلامت: آیا ممنوعیت خاصی هم برای انجام لیپوماتیک وجود دارد ؟
افراد مبتلا به فشارخون بالا یا بیماریهای قلبی و عروقی، باید قبل از انجام لیپوماتیک، پزشکشان را در جریان بگذارند و با متخصص قلب هم در این زمینه مشورت کنند. درست است که کم شدن حجم و توده چربی (مخصوصا در ناحیه شکم و کمر) در بدن بیماران دیابتی، مقاومت به انسولین را هم در بدن آنها کاهش میدهد و وضعیت سلامتشان را بهتر میکند اما انجام لیپوماتیک در بیماران دیابتی، حتما باید با نظر متخصص غدد باشد.
سلامت: لیپوماتیک، روش مناسبی برای کاهش وزن هم محسوب میشود ؟
بههیچوجه. لیپوماتیک، نوعی پیکرتراشی برای بهبود وضعیت ظاهری و سایز بیمار است، نه کاهش وزن. با این حال، اعتماد بهنفس افرادی که لیپوماتیک میکنند، با بهبود شکل ظاهری آنها بیشتر میشود و همین مساله میتواند آنها را بهسمت داشتن رژیم غذایی مناسب و فعالیتهای بدنی کافی بکشاند و در نهایت، باعث کاهش وزن و رسیدن به وزن ایدهآل شود.
سلامت: حرف آخر ؟
عمل لیپوماتیک و لیزر لیپولیز، فقط باید بهوسیله متخصصان پوست آموزشدیده در این زمینه، جراحان پلاستیک و جراحان عمومی انجام شود. متخصصان پوست و جراحان پلاستیک و عمومی، با مشکلات احتمالی پیش روی این عملها آشنایی کامل دارند و میتوانند از ایجاد عارضه جلوگیری کنند یا درمان سریع و مناسب عارضه احتمالی ایجادشده را برای او انجام دهند. بهطور کلی روش لیپوماتیک، بهدلیل پایین بودن میزان خونریزی بیمار، روش بسیار ایمنتری نسبت به لیپولیز است. ضمن اینکه انجام لیپوماتیک برای رفع چربیهای موضعی در حجمهای پایین، میتواند در مطبهای مجهز هم انجام شود.
نقل از هفته نامه سلامت شماره 505