● زیاد جوش نزن!
اگر راه اول را انتخاب کنید باید قابلمه را آب کنید و بگذارید تا آب آن جوش بیاید، بعد برنج خیسخورده را که آبش را خالی کردهاید داخل آن بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا برنج چند جوش بخورد، آنقدر که مغز آن پخته شود، اما له نشود.
سعی کنید در مدت جوشخوردن برنج همان اطراف در کنار سرویس قابلمه باشید تا بتوانید وضعیت آن را کنترل کنید. اولین نشانههای مغز پخت شدن برنج، ظاهر شدن دانههای برنج روی آب است.
حالا با قاشق یا کفگیر چند دانه برنج را بردارید و بین دو انگشت فشار دهید، اگر پخته بود و صدای خامی نداشت، وقتشه!
مواظب باشید بیشتر از این نجوشد، چون شفته میشود. یک سبد یا آبکش با دانههای ریز انتخاب کنید و برنج را در آن بریزید؛ مراقب حمله بخار آب برنج به دست و صورتتان هم باشید.
کمی روی برنج آب ولرم بگیرید و نمک آن را بچشید. اشتباه نکنید، برنجهای رویی که تازه از زیر آب درآمدهاند برای چشیدن مناسب نیستند، دستی به کف سبد یا آبکش بکشید و آب آن را مزهمزه کنید؛
اگر هنوز خوشنمک بود یک کم دیگر آب روی آن بریزید و اگر هم زیادی بینمک بود، کمی نمک به آبروغن آن اضافه کنید.
و اما آبروغن؛ برای هر پیمانه برنج حدود نصف استکان آب و یک قاشق غذاخوری روغن جامد یا سه قاشق غذا خوری روغن مایع در ظرفی بریزید و بگذارید روغن آب شود (اگر برنج شما یک کم زیادی پخته، میتوانید آب را از فرمول حذف کنید).
حالا نصف آبروغن را کف قابلمه یا دیگ بریزید و بقیه را برای روی برنج نگه دارید؛
با این روش روغن بهطور عادلانه به تمام پلو میرسد.
برنج را طوری در ظرف بریزید که شکل یک تپه به خود بگیرد و در آخرین مرحله با ته قاشق یا کفگیر چند نقطه از آن تپه را سوراخ کنید تا بخار زیر پلو خارج شود و لایههای زیرین شفته نشوند!
در ظرف و سرویس قابلمه را ببندید و برای چند دقیقه شعله زیر آن را زیاد کنید، به محض اینکه اولین آثار بخار پیدا شد، در ظرف را با دمکنی بپوشانید و شعله را به حداقل برسانید تا پلوی شما آماده شود.