پایتخت : ایروان
حکومت : جمهوری
زبان : ارمنی
دین : مسیحی
واحد پول : درام
ارمنستان کوچک ترین جمهوری کشورهای مستقل مشترک المنافع بوده و سرزمینی است، محصور در خشکی با تابستان های گرم و خشک و زمستان های بسیار سرد., که اراضی حاصلخیز و قابل کشت آن، محدود می باشد. اما در نواحی کوهستانی، پرورش گاو – گوسفند و بز ، بسیار رایج است. صنایع مهم این کشور، ساخت ماشین آلات، منسوجات و صنایع شیمیایی می باشند. صادرات این کشور الماس مواد معدنی ، مواد غذایی و انرژی بوده و واردات آن گاز طبیعی ، نفت ، دخانیات ،مواد غذایی و الماس می باشد
این کشور و تور ارمنستان کوهستانی که در شمال فلات ایران، در غرب فلات ارمنستان و جنوب سلسله جبال قفقاز واقع شده است دارای ارتفاع میانگین از سطح دریا 1800 متر است و تنها 10 درصد سرزمین ارمنستان کمتر از 1000 متر ارتفاع دارند. بلندترین قله ارمنستان آراگاتس است که در شمال غرب این جمهوری واقع است و 4090 متر ارتفاع دارد .
مردم ارمنی پیرو آیین مسیحیت هستند. فرهنگ ارمنستان از ایران تاثیر زیادی پذیرفتهاست، چرا که ارمنستان مدتهای زیادی جزئی از ایران بودهاست. نرخ باسوادی در ارمنستان بسیار بالا بوده و در حد کشور های پیشرفته صنعتی می باشد .
کشور ارمنستان جزو یکی از قدیمی ترین کشورهای صاحب دانشگاه و کتابخانه های فراوان در میان کشور های خاور میانه بوده و از جایگاه خوبی مخصوصا در زمینه تحقیق و پژوهش و علوم خاص مانند شرق شناسی مهندسی،معماری،زبان و اکثر رشته های هنری بویژه موسیقی در جهان برخوردار است
نام بومی این کشور در زبان ارمنی هایک میباشد که در سدههای میانه با افزودن پسوند فارسی ستان (به معنای سرزمین) به هایاستان تغییر یافت. این نام به طور سنتی از نام هایک، بنیان گذار افسانه ای ملت ارمنی و نتیجهٔ نتیجهٔ نوح پیامبر، گرفته شده است که بر اساس نوشتهٔ موسی خورنی، تاریخ نویس ارمنی، در سال ۲۴۹۲ قبل از میلاد بل پادشاه بابل را شکست داد و ملت ارمنی را در منطقهٔ آرارات بنیان گذاشت.
ایروان
شهر ایروان یکی از سه شهر مهم قفقاز جنوبی، پایتخت ارمنستان و محبوب ارمنیان جهان است.
شهری با تاریخ بیش از ۲۸۰۰ سال در دامنه کوه آرارات و بر کرانه رود هرازدان. آنچه ابتدا قلعه اِربونی در تمدن اورارتو بود، در دهه ۱۹۳۰ چهره عوض کرد و از نو ساخته شد و امروز ایروان نامیده می شود .
این شهر باموقعیت استراتژیک خود بارها نبردگاه عثمانیها، پارسها و امپراطوران روس بوده است. از این نبردها آنچه نصیب ایروان شد ویرانیهای پیاپی بود که بلایایی طبیعی چون زلزلهای در قرن هفدهم، که شهر را یکپارچه به خاک نشاند، نیز بر آن افزود.
در دوران شوروی شهر بطور جدی بازسازی شد. در آن زمان شهر را بر مبنای رنگ سنگهای بکار رفته در بناهایش، شهر صورتی نامیدند.
جاذبهها
این شهر دارای جاذبههای گردشگری همچون : بازماندههای دژ اورارتویی ، قلعه اربونی ، موزهها، مناظر طبیعی و پارکها هستند.
مسجد ایروان ، کاسکاد (هزار پله) ، پارک آبی ارمنستان ، میدان هراپارگ ، موزه جنگ ، گالری ملی ، بنای یادبود قتل عام ارامنه ، مسجد ایروان ، معبد گارنی ، کلیسای اچمیادزین ،صومعه گغارد (اولین کلیسای غاری دنیا)،ساغموسا-وانک (به معنی صومعهی زبور) و ..... از جمله مکان های دیدنی این کشور و تور ارمنستان می باشند .
دریاچه سوان
دریاچه سوان در ۶۰ کیلومتری شمال شرقی ایروان و در استان گغارکونیک قرار دارد. این دریاچه که بزرگترین دریاچهٔ قفقاز و از بزرگترین دریاچههای کوهستانی آب شیرین در جهان است در بلندای ۱۹۱۶ متری سطح دریا واقع شده است. نام سوان از ریشهٔ اورارتویی سیونا و به معنی «سرزمین دریاچهها» گرفته شدهاست. حدود ۳۶ جویبار به این دریاچه میریزند و تنها رودخانهای که از سوان سرچشمه میگیرد رود هِرازدان است.