خدماتی

پیشگامان پیشرفت

خدماتی

پیشگامان پیشرفت

مزایای آب گرم با لیموترش

 

نوشیدن مخلوط آب و لیموترش باعث کاهش حالت اسیدی بدن می شود. بدون شک در مورد خواص لیموترش زیاد شنیده اید و احتمالاً دور و برتان افرادی هم هستند که می گویند صبح ها یک فنجان آب با چند قطره لیموترش می نوشند.

 

 این افراد بسیار هوشمندانه عمل می کنند و اگر شما نمی دانید که مخلوط لیموترش و آب گرم چه خدمتی به سلامتی می کند این مطلب را از دست ندهید.

 

توجه داشته باشید که این نوشیدنی صبحگاهی بهترین جایگزین برای نوشیدنی های کافئین دار است. تهیه این نوشیدنی کار بسیار ساده ای است.

به این ترتیب که صبح ها زمانی که از خواب بیدار شدید، آب نصف لیموترش را در یک فنجان آب گرم می ریزید هم زده و سر می کشید. با ما باشید تا بگوییم همین نوشیدنی ساده چه خدمتی به بدن می کند.

 

مزایای آب گرم با لیموترش اگر صبح به صورت ناشتا آب لیموترش را با آب گرم مخلوط کرده و میل کنید به مرور متوجه اثرات بی نظیر آن خواهید شد: تقویت سیستم ایمنی بدن لیموترش سرشار از ویتامین C است و برای مقابله با بیماری های ویروسی مانند سرماخوردگی و غیره مفید است.

 

این میوه ی ترش و اسیدی همچنین یکی از منابع پتاسیم می باشد. به همین دلیل باعث عملکرد بهتر اعصاب و مغز می شود. لیموترش همچنین برای کنترل فشارخون و لاغری شکم نیز مفید است.

 

وقتی به صورت ناشتا از این نوشیدنی استفاده می کنید خواص آنتی اکسیدانی ترکیبات آن سیستم ایمنی بدنتان را قوی و بیماری ها را از شما دور می کند. pH بدنتان را کنترل می کند نوشیدن مخلوط آب و لیموترش باعث کاهش حالت اسیدی بدن می شود. شاید کمی عجیب به نظر بیاید اما لیموترش یکی از آلکانی ترین میوه های موجود است.

 

در واقع با وجود اینکه ترش و اسیدی است اما بدن را اسیدی نمی کند. به هضم غذا کمک می کند نوشیدن مخلوط آب گرم و لیموترش باعث دفع مواد زائد می شود.

 

این نوشیدنی همچنین باعث ترشح صفرای بیشتر می شود. همین خواص نیز باعث می شود که مشکلاتی مانند یبوست و سوزش معده تسکین پیدا کند. البته حواستان باشد اگر دچار زخم معده یا سوزش شدید معده هستید در مصرف این نوشیدنی احتیاط کنید. بهتر است میزان لیموترش آن را کمتر کنید. اگر در مصرف آن شک دارید قبل از هر کاری با پزشک معالجتان مشورت کنید. دیورتیک فوق العاده این نوشیدنی باعث تمیزی و پاک سازی بدن می شود.

 ترکیب آب گرم با لیموترش باعث دفع راحت توکسین ها یا همان سموم بدن می شود. به خاطر اینکه خواص دیورتیک دارد یعنی ادرارآور است.

 

در نتیجه باعث تمیزی مجاری ادراری نیز می شود. تسکین مشکلات تنفسی با نوشیدن ترکیب آب گرم و لیموترش می توانید از شر مشکلات تنفسی خلاص شوید و عفونت و بیماری را از سینه تان به در کنید. با مصرف این نوشیدنی فوق العاده با خاصیت، به مرور از سرفه کردن خلاص خواهید شد.

 

 این نوشیدنی همچنین برای مقابله با آسم و آلرژی های رایج نیز مفید است. به کاهش وزن کمک می کند لیموترش به دلیل دارا بودن فیبر پکتین با گرسنگی و اضطراب مقابله می کند. باید بدانید که دنبال کردن رژیم غذایی که حالت آلکانی یا بازی بدن را بیشتر کند کمک خواهد کرد تا راحت تر و سریع تر وزنتان کم شود.

پس اگر رژیم لاغری شکم گرفته اید صبح ها یک فنجان از این نوشیدنی را میل کنید. برای تمیزی پوست ویتامین C موجود در لیموترش پوست را صاف و خوش آب و رنگ می کند.

 این ویتامین همچنین باعث محو شدن چین و چروک ریز شده و سموم را از خون خارج می سازد.

 

 در نتیجه پوستتان تمیز و شفاف می شود. از این گذشته می توانید به طور مستقیم محلولی که آماده کرده اید را نیز به پوستتان بزنید. خواهید دید به مرور پوستتان صاف و شفاف خواهد شد. البته اگر پوستتان خیلی خشک باشد بهتر است در انجام این کار دچار افراط نشوید. برای داشتن نفس خوشبو ترکیب آب با لیموترش یک درمان مناسب و طبیعی برای رفع دندان درد و همچنین مقابله با آسیب لثه ها می باشد.

 

البته توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف و یا قرقره کردن زیاد با این محلول امکان دارد که به مینای دندان هایتان آسیب بزند. برای شادابی روح و روان زمانی که ذهن و روح و روانمان درگیر استرس و مشکلات روزمره می شود بدن ویتامین C بیشتری از دست می دهد. خوشبختانه می توان روی ویتامین C لیموترش حساب کرد.

با این ویتامین می توان با آسیب هایی که استرس و تنش های روحی به بدن تحمیل می کنند مقابله کرده و شرایط روحی مساعدتری داشت.

چه ظرفی مناسب تر است ...

یکی از مهم ترین سوال های هر انسان در جامعه امروز استفاده از لوازم زندگی بهداشتی و سالم ، برای رفاه و آسایش بیشتر است ؛ ظروف پخت و پز غذا هم یکی از این ملزومات است که روزانه چند مرتبه با آن سر و کار داریم . در این مقاله به مقایسه انواع ظروف پرداخته ، مزایا و معایب هر کدام را ذکر کردیم .

 

آلومینیوم

 

این ظروف به علت سبک بودن ، انتقال حرارت بالا و قیمت کم پر مصرف هستند . اما باید توجه داشت که ظروف آلومینیومی ساده بدون پوشش باعث ورود این فلز به غذا می شوند ؛ همچنین غالب سرویس قابلمه و ظروفی که در بازار با نام روحی ( رویی ) شناخته شده اند از جنس آلومینیوم بوده و فاقد پوشش محافظ می باشند .

 

روزانه مصرف 50 میلی گرم آلومینیوم برای بزرگسالان مجاز می باشد اما ورود بیش از حد مجاز آن عامل بیماری هایی مثل آلزایمر و برخی ناراحتی های عصبی می شود .

 

نگهداری غذا به مدت طولانی ( مخصوصا در ظروف کهنه ) و طبخ غذاهای ترش ( مثل لیمو ) در این ظروف عامل ورود آلومینیوم به غذا شده و باید از آن پرهیز شود .

 

در ایران دو نوع ظرف آلومینیوم پرس شده و آلومینیوم دایکاستی ( به اشتباه با نام چدن ) رایج است که در مورد پوشش های آن ها ( تفلون و سرامیک ) در ادامه متن توضیح داده شده است .

 

اکسید آلومینیوم

 

به عمل لایه نشانی Al2O3 روی سطح فلز تحت اثر جریان الکتریکی Anodization میگویند ، و به این ظروف نام Anodized Aluminum اطلاق می شود .

 

انتقال حرارت بالا ، دوام خوب و مقاومت به سایش از خصوصیات این ظروف بوده ولی این ظروف نچسب نبوده و پس از طبخ ممکن است ذرات مواد غذایی در خلل و فرج آن باقی بماند. دوام این ظروف حتی در برابر مواد اسیدی هم نسبتا بالاست اما شستشوی آن ها کمی دشوار است. در کل بهداشتی هستند اما مصرف روغن حین طبخ در این ظروف بالاست.

 

مس

 

اکثر این ظروف از مس خالص ساخته شده و برخی هم از جنس برنج ( آلیاژ مس و روی ) تهیه شده اند . انتقال حرارت خوب ، کنترل دما و جلوگیری از سوختن و اصطلاحا ته گرفتن غذا از مزایای آن است؛ اما این ظروف اگر پوشش مناسب نداشته باشند برای سلامتی مضر هستند .

 

ظروف مسی بدون پوشش ( به رنگ قرمز و نارنجی ، مسی ) صرفا مصرف زینتی دارند و مناسب طبخ غذا نمی باشند . مقدار کم مس برای بدن لازم بوده ( تا 10 میلی گرم در روز ) و چون مصرف زیاد مس روی سیستم عصبی و عملکرد الکترولیت های خون و کبد اخلال ایجاد می کند، همچنین به راحتی در اثر طبخ غذا اکسید مس و سولفات مس وارد غذا می شوند هرگز نباید از این ظروف به عنوان لوازم طبخ غذا استفاده کرد و در مورد اکثر آن ها به طریقی گفته شده که صرفا به عنوان دکور استفاده شوند.

 

دو نوع فلز نیکل و قلع برای پوشش سطح مس به کار می روند که مقدار زیاد نیکل به علت ضرر به کبد و آلرژی، کمتر برای ظروف طبخ غذا و بیشتر به عنوان دکور استفاده می شوند. فلز قلع ضرر چندانی برای انسان ندارد اما چون مقاومت کمی دارد در مراحل طبخ، راحت از سطح ظرف مسی جدا شده و وارد غذا می شود؛ نچسب نبوده و همچنین دوام چندانی ندارد. پس سرویس قابلمه و ظروف قدیمی ایرانی که از جنس مس و با پوشش قلع بوده اند برای سلامتی انسان ضرری ندارند اما بهتر است بیشتر به عنوان دکور استفاده شوند.

 

استیل و آهن

 

این ظروف عمر زیادی دارند، مقدار آهنی که از این ظروف وارد غذا می شوند غالبا کم است؛ اما آهن به دلیل اکسید شدن ( زنگ زدن ) مناسب ظرف نبوده و استینلس استیل بهداشتی تر است.

 

طبخ غذاهای اسیدی ( گوجه فرنگی ، لیمو، ریواس و ... ) در ظروف استیل مناسب نیست چون نیکل و کروم موجود در آلیاژ استیل را در خود حل کرده و به غذا وارد می کند. ورود عنصر کروم تا 45 میلی گرم و نیکل تا 200 میلی گرم در روز برای بدن مجاز بوده و ظروف استیل در صورت مصرف صحیح جزء ظروف سالم هستند، اما در برخی موارد موجب سوختن غذا می شوند که به مهارت مصرف کننده بستگی دارد. ( کف دو یا سه لایه در برخی از انواع آن ها موجب کاهش این مشکل می گردد. )

 

نوعی ظرف چدنی در گذشته رایج بوده که اخیرا دوباره به بازار ایران وارد شده، سنگین و گران قیمت بوده ( به رنگ سیاه ) نوع مرغوب آن ضرری نداشته اما نچسب نیست و آشپزی با آن کمی دشوار است.

 

شیشه و پیرکس

 

مقاومت بالایی نسبت به خوردگی و سایش دارند، سنگین بوده و مصارف محدودی دارند. چسبندگی غذا به آن ها بالاست و تمیز کردنشان پس از مصرف در فر کمی دشوار است.

 

لعاب و سرامیک

 

مزایای پیرکس را داشته و دوام بیشتری دارند اما باید توجه کنید که در خیلی مواقع در تهیه آن ها از فلزات سنگین مثل سرب و کادمیم ( رنگ های زینتی ) استفاده شده که برای سلامتی انسان بسیار مضر می باشند. ( بیشتر به عنوان دکور استفاده می شوند ) پس قبل از طبخ غذا در آن ها از مناسب بودنشان برای پخت و پز اطمینان حاصل کنید.

 

پلاستیک ها

 

ارزان، سبک و نشکن بوده اما هرگز نباید غذای داغ در آن ها نگهداری شود. برخی از آن ها مناسب فریزر هم نیستند. ( باید به توضیحات روی برچسب آن ها توجه شود ) معمولا چربی گوشت و پنیر، ذرات روان کننده آن ها را (plasticiser) در خود حل کرده وارد بدن می کند که سرطان زا هستند. برای استفاده از ظروف پلاستیکی در ماکروویو حتما دقت کنید که ظرف مناسب این کار باشد. (برچسب مخصوص دارند)

قابلمه ها و پوشش آن ها

 

پوشش سیلیکونی

 

نوعی پلاستیک یا لاستیک مصنوعی هستند که نچسبی نسبتا خوب، تنوع رنگ و مقاومت بالایی نسبت به تغییر رنگ دارند. کم ضرر بوده و سخت وارد غذا می شوند. اما نباید در دمای بالاتر از 220 درجه سلسیوس استفاده شوند.

 

پوشش نچسب PTFE

 

در ایران با نام تجاری تفلون و سرویس قابلمه  در میان مردم شناخته می شود؛ دوام نسبتا خوب، مقاومت به سایش متوسط ( نباید هنگام طبخ از قاشق فلزی استفاده کنید، بهتر است چوبی یا پلاستیکی باشد ) و نچسبی بسیار بالایی دارند. دمای آن ها نباید بیشتر از 350 درجه سلسیوس شود، این مشکل تنها در صورتی رخ می دهد که ظرف خالی به مدت طولانی روی شعله مستقیم اجاق گاز قرار بگیرد.

 

با توجه به انتشار مقالاتی در مورد زیان آور بودن پوشش های PTFE در سال های اخیر در برخی نشریات، ذکر چند نکته برای مشخص شدن این موضوع ضروری است.

 

1- مواد PTFE و PFOA سمی نیستند و این موضوع در طی تحقیقاتی طولانی توسط اداره بهداشت آمریکا FDA تایید شده است .

 

2- پس از تولید ظروف با پوشش PTFE هیچ اثری از مواد PFOA باقی نمی ماند و PTFE هیچ اثر منفی روی بدن انسان ندارد. این مواد بی اثر بوده ( inert ) و به همین دلیل در بسیاری از لوازم پزشکی ( مانند برخی اجزایی که داخل رگ ها به کار می رود ) از پوشش  PTFE استفاده می شود.

 

3- آژانس حمایت از محیط زیست آمریکا EPA اعلام کرده گاز PFOA روی موش ها اثر سرطان زا داشته و برای محیط زیست مضر است اما هیچ آسیبی به سلامتی انسان نمی رساند. همچنین در پی تحقیقاتی مدوّن بی ضرر بودن آن در تولید ظروف با پوشش نچسب تایید شده است.

 

4- در ظروف با پوشش نچسب در دمای بالاتر از 350 درجه سلسیوس خطر آزاد شدن یون های فعال سمی وجود دارد ( ارتباطی به PFOA ندارد ) که تنها در صورت قرار گرفتن ظرف خالی روی شعله مستقیم به مدت طولانی امکان پذیر است.

 

پوشش سرامیک

 

این نوع پوشش ها ( برسطح فلزات و عمدتا آلومینیوم ) با فناوری نانوتکنولوژی تهیه شده و اخیرا به صنایع غذایی وارد شده اند که هنوز در کشور ما معروف نیستند. مزیت پوشش های سرامیکی در برابر PTFE در مقاومت بیشترشان نسبت به سایش و تحمل بیشتر آن ها نسبت به دما ( تا 400 درجه سلسیوس ) است، ضمن اینکه این پوشش ها از مواد معدنی بر گرفته از طبیعت ساخته شده اند و با محیط زیست کاملا سازگار می باشند. شایان ذکر است که هر دو پوشش PTFE و سرامیک برای سلامت انسان کاملا بدون ضرر می باشند. پوشش های سرامیک شکننده بوده و نباید به آن ها ضربه وارد شود اما مقاومت بالایی نسبت به سایش و خراش دارند.

 

چند نکته

 

هرگز غذا را زمان طولانی نگهداری نکنید، در یخچال حد اکثر 3 روز غذای طبخ شده را نگه دارید .

 

از ظروف پوسیده آلومینیومی و ظروف کهنه و سرویس قابلمه مسی استفاده نکنید .

 

در ظروف استیل از مواد غذایی اسیدی و ترش نگهداری نکنید ، مواد غذایی اسیدی به غذاهای ترش مانند لیمو ترش و گوجه فرنگی که در آش ها و سوپ ها و خورشت ها استفاده می شوند اطلاق می شود .

 

برای نگهداری از غذا در ظروف پلاستیکی در یخچال ابتدا صبر کنید تا کاملا خنک شوند .

 

ظروف تفلون را تعمیر نکنید. ( مواد استفاده شده در کارگاه های تعمیری غیر مجاز است )

 

مطالب فوق حاصل سال ها تجربه بوده و از منابع معتبر علمی استخراج شده است؛ وبسایت های معتبر علمی و نشریه های معتبر بین المللی که مورد تایید ارگان هان رسمی داخلی می باشند صحت این مطالب را تایید می کنند.

 

واحد های تولیدی داخلی که مجوز تولید از اداره بهداشت و اداره استاندارد را دارند محصولاتی سالم که توسط وزارت بهداشت و اداره استاندارد تایید شده است، تولید می کنند. متاسفانه در سال های اخیر برخی از تاجران سود جو از کم اطلاعی مردم سوء استفاده کرده و با تبلیغاتی غیر واقعی و استفاده از عبارات غیر فنی، غیر علمی و غیر مستدل بدون ذکر منبع معتبر؛ زحمات چند ساله تولید کنندگان داخلی را بی ارزش کرده، اعتبار اداره بهداشت را زیر سوال برده و شایعاتی بی پایه را در جامعه گسترش می دهند. غالب این مطالب تجاری برای فروش اجناس وارداتی ( عمدتا ظروف بی کیفیت وارد شده از کشورچین یا هند ) در برخی مجلات و کاتالوگ ها چاپ می شوند.

 

شرکت تفلون تابان با بیش از 27 سال سابقه تولید ظروف نچسب همیشه در پی تولید محصولات با کیفیت و کاملا بهداشتی بوده و این امر توسط اداره بهداشت جمهوری اسلامی ایران تایید شده است، هم اکنون هر دو محصول ظروف نچسب با پوشش PTFE و سرامیک در این مجموعه تولید می شود، مواد اولیه آن از بهترین نوع می باشد. واحد کنترل کیفی و واحد تحقیق و توسعه شرکت تفلون تابان سالم بودن ظروف با پوشش PTFE و سرامیک را برای سلامت انسان تایید می کند.

چرا استانبول؟

 

پاسخ این سوال چندان سخت نیست زیرا استانبول پرطرفدارترین شهر توریستی حال حاضر جهان است.

شاید باور نکنید که استانبول شهر هایی مثل رم در ایتالیا و پاریس در فرانسه را هم پشت سر گذاشته باشد اما این واقعیت دارد. اگر هنوز قانع نشده اید که چرا ما به اجاره آپارتمان مبله در تور استانبول می پردازیم به هشت ویژگی ممتاز استانبول که در ادامه آمده است توجه نمایید.

 

1- زیبایی و چشم نوازی: استانبول به دلیل قرار گرفتن در کنار دریا و همچنین وجود تپه ها و ارتفاعات در کنار ساحل و همچنین بناهای خیره کننده بسیار شهر چشم نوازیست ضمن آنکه اهتمام مردم به پاکیزگی چشم نوازی این شهر را دو چندان کرده است.

 

۲- جذابیت خرید: وجود بازارهای قدیمی ، قیمت های ارزان (برای گردشگران اروپایی و آمریکایی) ، فضاهای جذاب و موسیقی زنده در بازارها و بالاخره فضای نوستالژیک یک کشور افسانه ای شرقی در ایجاد جذابیت کم تاثیر نیست

 

۳- فرهنگ غذایی: فرهنگ غذایی در ترکیه و تور استانبول یکی از غنی ترین فرهنگهای غذایی است که از فرهنگ غذایی ایرانی و عربی و اروپایی تاثیر فراوان گرفته و خود به عنوان یکی از پر طرفدارترین سبکهای غذایی شناخته شده است. خوردن و آشامیدن در ترکیه برای گردشگران فرصت مغتنمی است برای امتحان طعمهایی که هرگز آن را تجربه نکرده اند.

 

۴- آزادی های اجتماعی گردشگران: ترکیه از معدود کشورهای بزرگ اسلامیست که محدودیتهای بسیار کمی در عرصه تفریحات دارد این آزادی ها حتی از مالزی نیز در مواردی بیشتر است و شانه به شانه کشورهای اروپایی می زند.

 

۵- معماری و زیبایی اماکن تاریخی: استانبول از لحاظ مساجد و کاخهای تاریخی بسیار غنی است و زیبایی و چشم نوازی آثار دوره عثمانی هر بیننده ای را به تحسین وا می دارد

 

۶- صمیمیت و مهمان نوازی: مردم استانبول اگرچه از لحاظ زبان انگلیسی بسیار ضعیفند اما مهمان نوازی و خونگرمی آنان وهمچنین آگاهی از اهمیت گردشگری برای اقتصاد این شهر موجب شده است که گردشگران در استانبول احساس خوبی داشته باشند.

 

۷- امنیت: تا همین ده سال پیش استانبول از لحاظ جیب بری از توریستها شهری زبانزد بود اما عزم ملی برای رفع این مشکل هم اکنون استانبول را شهری نسبتا امن برای گردشگران تبدیل کرده است.

 

۸- سفر آسان: استانبول به دلیل قرار گرفتن در بین قاره اروپا و آسیا برای گردشگران دو قاره مقصد نزدیکی محسوب می شو و وجود مرز دریایی در این شهر باعث شده که مسافران بتوانند جذابیت سفر دریایی را هم تجربه کنند. برای آگاهی از موقعیت مرز های دریایی در استانبول می توانید نقشه استانبول را در اینجا مشاهده نمایید.

استانبول

 

اقامت در استانبول به عنوان مقصد اول گردشگری جهان  می تواند بسیار لذت بخش باشد به ویژه اگر با اجاره آپارتمان مبله در استانبول سفری راحت و به یادماندنی را برای خود و عزیزانتان رقم بزنید. در ادامه با شهر زیبای  تور استانبول آشنا خواهیم شد.

 

موقعیت جغرافیایی

 

شهر استانبول در کنار تنگه بسفر و دریای مرمره قرار دارد. تنگهٔ بسفر دو قارهٔ آسیا و اروپا را جدا می‌کند بندر طبیعی شاخ طلایی یا خلیج در این شهر واقع است. شما می توانید موقعیت استانبول در ترکیه و نقشه استانبول را در اینجا مشاهده کنید.

 

شرایط آب و هوایی

 

در اواخر بهار یا اوایل پاییز می توانید از روزهای آفتابی و هوای گرم لذت ببرید. اواسط تابستان، هوا بسیار گرم و شرجی است. از اواخر آذر تا آخر اسفند، بادهای سردی از سمت دریای سیاه می وزند و مه و گاهی برف سطح شهر را می پوشاند. اما در عوض، قیمت همه چیز ارزان تر است.

 

اقتصاد استانبول

امروزه استانبول مرکز صنعتی ترکیه است. بسیاری از نقشه ها و طرح های تولیدی اصلی در شهر متمرکز شده است.

 

  تور استانبول و ایالات اطراف آن کتان، میوه، روغن زیتون، ابریشم و تنباکو تولید می‌کنند. فرآورده‌های غذایی، تولید منسوجات، محصولات روغنی، مواد لاستیکی و فلزی، چرم، مواد شیمیایی، الکترونیکی، شیشه ای، ماشینی، کاغذ و محصولات کاغذی از تولیدات صنعتی مهم شهر می‌باشند.

چشم انداز اصلی دیگر از اقتصاد استانبول گردشگری و جهانگردی است.

 هزاران هتل و صنعت‌های دیگر مرتبط با جهانگردی در استانبول وجود دارد که به گردشگران و بازدیدکنندگان به طور حرفه‌ای خدمت می‌کنند.