خدماتی

پیشگامان پیشرفت

خدماتی

پیشگامان پیشرفت

آشنایی با استان وان

 

شهر وان بزرگترین شهر شرق ترکیه می باشد که  در ساحل شرقی دریاچه وان و نیز در ضلع شرقی قلعه تاریخی وان می باشد.

 

طبق گزارش های اداره کل گردشگری استان وان ترکیه، اکثریت قریب به اتفاق گردشگران این استان و شهر را گردشگران فرهنگی تشکیل می دهند. تامین کنندگان عمده گردشگران خارجی استان وان و تور ترکیه  را به ترتیب کشور های آلمان، کره جنوبی و ایران تشکیل می دهند،

 

اگر در یکی از استانهای شمال غربی کشور باشید و وقت زیادی برای مسافرت های طولانی ندارید، سفر به “وان” می تواند یک مسافرت ایده آل ۲ الی ۳ روزه باشد.  به علت قرارگیری این شهر در کنار دریاچه وان، آب و هوای آن بسیار معتدل و مناسب است. جهت مسافرت به وان می توان از هر سه مرز زمینی موجود میان ایران و ترکیه (مرز بازرگان-گوربلاغ؛ مرز رازی-کاپیکوی و مرز سرو-اسندره) با استفاده از اتوبوس های موجود در تبریز و اورمیه وارد خاک ترکیه شد. به علت تردد زیاد مسافران و نزدیکی به مرز سرو، تعداد اتوبوس های موجود در اورمیه بیشتر از تبریز است. نزدیکترین مسیر دسترسی به وان از تبریز استفاده از مرز رازی می باشد

اتوبوس هایی که از تبریز به مقصد وان حرکت می کنند از طریق مرز بازرگان وارد ترکیه می شوند. مرز بازرگان به علت اینکه یک مرز ترانزیتی است در تمام ساعات شبانه روز فعال می باشد. شما از چندین کیلومتر مانده به مرز و همچنین چندین کیلومتر در خاک ترکیه شاهد صف های طولانی تریلی ها هستید که در حال جابجا کردن محموله های ترانزیتی بین دو کشور هستند. در صف دیگری نیز اتوبوس های مسافری پشت سر هم قرار گرفته و منتظر عبور از مرز هستند. بسیاری از این مسافران را زائران سوریه تشکیل می دهند که به صورت زمینی از ترکیه وارد سوریه می شوند.  پس از عبور اتوبوس از مرز، دوباره تمامی مسافران پیاده شده و مراحل کنترل پاسپورت در طرف ترکیه و همچنین کنترل وسایل انجام می گیرد که معمولا طرف ترک حساسیت زیادی به وسایل شما نشان نمی دهد. به علت گران بودن سوخت در تور ترکیه ، اتوبوس ها از نظر میزان سوخت موجود در باک کنترل می شوند و با در نظر گرفتن مقصد مورد نظر، اگر سوخت اضافی در باک موجود باشد؛ آن را تخلیه و راننده را نیز جریمه می کنند.فاصله مرز بازرگان تا شهر وان ۲۶۳ کیلومتر می باشد. جاده طرف ترکیه اصلا آسفالت مناسبی نداشته و کم عرض است.

راه دیگر مسافرت به وان استفاده از قطار تبریز-وان می باشد که هر هفته یک بار بین این دو شهر رفت و آمد می کند. قطار از طریق مرز رازی-کاپیکوی وارد ترکیه می شود. مسافرت با قطار علیرغم امکان استراحت در طول راه، به علت معطلی های زیاد در مرز به علت بازرسی های متعدد توسط گمرک ترکیه، وقت گیر تر از مسافرت جاده ای است ولی در طول مسیر، به علت عبور قطار از مسیر های کوهپایه ای شما شاهد مناظر طبیعی بدیعی خواهید بود ولی چون معمولا قطار حوالی ظهر به ایستگاه قطار وان وارد می شود، شما عملاً یک روز از مسافرتتان را از دست می دهید.

شهر وان با وجود وسعت کوچک خود به لطف مسافران و توریستهایی که معمولا از ایران وارد می شوند و وان را به عنوان یک شهر گذری برای مسافرت به سایر نقاط ترکیه انتخاب می کنند، در حال توسعه و آبادانی است. به نحوی که شما می توانید جهت مسافرت به اقصی نقاط ترکیه، از این شهر بلیط هواپیما و اتوبوس تهیه کنید. از نظر شهری، ساختمان ها معمولا قدیمی بوده و تنها در نقاط مرکزی شهر، نمای ساختمان ها بازسازی شده است. خیابان ها اکثراً کم عرض بوده و آسفالت آنها تعریف چندانی ندارد و خیابانهای فرعی معمولا سنگفرش شده هستند. در محدوده خارج از مرکز شهر بسیاری ازکوچه ها هنوز خاکی هستند. با این وجود خودروهایی که در سطح شهر در حال رفت و آمد هستند همگی از برندهای معروف نظیر فورد، فیات، پژو، سیتروئن و … هستند.

در یک نگاه کلی، مساجد زیبای شهر به خوبی خودنمایی کرده و گنبدهای متعدد و مناره های مساجد جلوه بسیاز زیبایی به شهر بخشیده است. مردم وان بسیاز خونگرم بوده و با توریست ها و مخصوصاً ایرانیان به زودی ارتباط برقرار می کنند و همین که متوجه ایرانی بودن شما می شوند، سعی می کنند به فارسی صحبت کنند و اکثراً قیمت اجناس را علاوه بر لیر ترکیه به ریال هم به مشتری اعلام می کنند! زنان و دختران وان یا حجاب را به طور کامل رعایت می کنند و انصافاً آنهایی هم که حجاب ندارند، پوشش بسیار مناسبی دارند.

به علت رفت و آمد زیاد توریست ها، خرید و فروش؛ مخصوصاً در زمینه پوشاک از رونق خاصی برخوردار است و فروشگاههای بسیار بزرگ و چندین طبقه انواع و اقسام البسه را را برندهای مختلف ترک و اروپایی عرضه می کنند.

شما جهت اقامت در وان می توانید بسته به میل خود انواع هتل ها را از شبی ۲۰ لیر تا بالای ۱۰۰ لیر برای هر تخت کرایه کنید.

حیف است به ترکیه سفر کنید و از غذاهای آن لذت نبرید، مخصوصاً غذاهای سنتی ترکیه نظیر “لاه ماجون”، “پیده” و انواع “دونرکباب”ها که هم کیفیت بسیار خوب و هم قیمت بسیار مناسبی دارند.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.