خدماتی

پیشگامان پیشرفت

خدماتی

پیشگامان پیشرفت

قابلمه لعابی به چه درد می خورد ؟

 

روکش های لعابی معمولاً روی ظروفی از جنس سرامیک یا چدن کشیده می شوند. نگه داری این ظروف راحت است و می توان برای پخت غذاهایی که به حرارت بالا نیاز دارند ، از آن ها استفاده کرد. متاسفانه لعاب هم مانند تفلون اگر در شرایط استاندارد تهیه نشود ، می تواند حاوی ترکیب های سمی از جمله سرب ، کادمیوم ، آرسنیک و پیگمنت های رنگی شیمیایی باشد.

طول عمر روکش لعابی در سرویس قابلمه محدود است و بر اثر ضربه و تغییر حرارت ناگهانی از بین می رود.

هنگام شست و شوی این ظرف ها نباید از سیم استفاده کرد و اگر ترک بردارند ، باید کنارشان گذاشت.

 

این قابلمه ها بیشتر برای طبخ غذاهای آب دار به کار می روند و نمی توانید داخل این قابلمه ها برنج بپزید یا حتی غذاهای جامد را دوباره گرم کنید.

 

این قابلمه ها می توانند برای نگه داری انواع مواد غذایی ( البته به جز مواد اسیدی ) در یخچال مناسب باشند.

 

نکاتی که قبل تهیه قابلمه باید بدانید

 

قابلمه های تفلون در مقایسه با قابلمه های استیل ، آلومینیومی و ... انتخاب های مطمئنی محسوب نمی شوند چرا که معمولاً در تهیه ظروف تفلون از کادمیوم استفاده می شود که از فلزات سنگین است. این ماده به مرور وارد غذا می شود و احتمال سرطان ، کوتاهی قد و ضایعات پوستی را افزایش می دهد.

 

قابلمه های چدن عمر بالایی دارند. این ظروف مناسب برای پخت طولانی با دمای متوسط تا بالا هستند و اگر فاقد آلومینیوم باشند ، گزینه مناسبی برای پخت و پز محسوب می شوند. این قابلمه های به طور یکسان حرارت را پخش می کنند و به دلیل مقاومت شان در برابر دمای بالا برای سرخ کردن ، پختن یا حتی در فر قرار دادن بسیار مناسب هستند.

 

قابلمه های استیل از همه  سرویس قابلمه  های دیگر بهداشتی ترند چرا که زنگ نمی زنند و هیچ گونه واکنشی نسبت به مواد غذایی نشان نمی دهند اما یک مشکل اساسی دارند ؛ این که حرارت را مستقیم انتقال می دهند ؛ یعنی وقتی یک قابلمه استیل روی حرارت قرار می گیرد ، غذا سریع در آن می سوزد. قابلمه های استیل بیش تر برای پخت انواع خورش و غذاهای آب دار مناسبند.

 

قابلمه های سرامیکی جدیدترین ، پیشرفته ترین و بهترین نوع ظروف آشپزخانه هستند که تا زمانی که کاملاً سالم و بدون خراشیدگی و ساییدگی باشند ، می توان با خیال راحت و بدون هیچ نگرانی از آن ها استفاده کرد.

 

قابلمه های آلومینیومی برای سلامت انسان ضرر دارند. نگه داری مواد غذایی ترش اسیدی یا شور در ظروف آلومینیومی یا طبخ غذا در این ظروف موجب خروج آلومینوم از ظرف و ورود آن به غذا می شود. یبوست ، اختلالات گوارشی ، پوکی استخوان و آلزایمر از مهم ترین عوارض ناشی از مصرف آلومینیوم است.

 

قابلمه های مسی حرارت را به خوبی و به طور یکسان پخش می کند و معمولاً از آن ها برای تهیه مربا استفاده می شود.

 

قابلمه های لعابی بیش تر برای طبخ غذاهای آب دار به کار می روند و نمی توان داخل آن ها برنج پخت. این قابلمه ها می توانند برای نگه داری انواع مواد غذایی ( البته به جز مواد اسیدی ) در یخچال مناسب باشند.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.