انتخاب ظروف بهتر و سرویس قابلمه به سلیقه شخصی شما و شیوه آشپزی شما بستگی دارد، اما شناخت و آگاهی از تفاوت های بین ظروف مختلف می تواند برای همه مفید باشد. ظروفی انتخاب کنید که مناسب نیاز شما باشند و شما با استفاده از آنها به آشپزی علاقمند شوید.
دیگ و ماهی تابه ها:
دیگ و ماهی تابه نچسب:ظروف نچسب برای کسانی که به سلامتی خود اهمیت می دهند و می خواهند از بکار بردن روغن اضافه خوداری کنند، بسیار مناسب می باشند. نوآوری های جدید در ظروف نچسب آنها را در مقابل کنده شدن لایه نچسب مقاوم تر کرده است، ولی با این وجود این نوع ظروف هنوز برای کسانی که فراموش می کنند که نباید از گفگیر فلزی استفاده کنند بهترین نوع نیست. دیگ و ماهی تابه های نچسب معمولا از سایر ظروف سبک تر هستند و پاک کردن آنهانیز آسان تر است. استفاده از این ظروف در درجه حرارت های ملایم بسیار مناسب است.
دیگ و ماهی تابه چدنی:
بسیاری از آشپزها معتقدا که آشپزخانه بدون وجود یک ماهی تابه سرخ کردنی چدنی کامل نیست. ماهی تابه های چدنی سنگین برای سرخ کردن و نیز پخت غذاهایی که به حرارت بالا در مدت زمان زیاد نیاز دارند، بسیار مناسب است. ماهی تابه چدنی در مقایسه با سایر گزینه ها برای سرخ کردن، غذا را به صورت کامل تری سرخ می کند. عیب چدن می تواند این باشد که تمیز کردن آن دشوار است و از نظر وزن نیز از سایر ظروف سنگین تر می باشد.
دیگ و ماهی تابه لعاب داده شده:
بسیاری از ظروف و سرویس قابلمه پرطرفدار امروزی توسط لایه های نچسب یا سطح فلزی دیگری پوشش داده می شوند. سطح خارجی دیگ به صورتی است که از نظر زیبایی کامل باشد. مهمترین چیزی که هنگام خرید یک دیگ لعاب داده شده باید در نظر داشت، این است که سطحی که با غذا در ارتباط(سطح پخت) است از چه جنسی ساخته شده است. سطح پخت لعاب داده شده مسی توزیع یکنواخت حرارت را منجر می شود ولی سطح نچسب علاوه بر برخوردار بودن از این ویژگی، سطح خارجی لعاب داده شده زیبایی را فراهم می کند. نگرانی موجود در مورد ظروف لعاب داده شده این است که سطح خارجی ظرف بسیار گرم می شود، زیرا این لعاب ناقل خوبی برای گرما است.
نکات مربوط به دیگ و ماهی تابه:اگر شما یک آشپز معمولی هستید، ظروف بدون دسته می تواند برای شما کافی باشد. بسیاری از تولید کنندگان، محصولات بدون دسته فلزی که ناقل گرما هستند تولید می کنند. اگر شما قصد دارید ماهی تابه خود را با دست خالی بلند کنید و یا آدم فراموش کاری هستید حتما باید از نوعی استفاده کنید که دارای دسته های پلاستیکی باشد. نکته دیگر، توجه به وزن ظروف می باشد چرا که برداشتن ظرف سنگین نیاز به دسته را برای ظرف محسوس تر می کند.
به طور کلی ظروف چدن، استیل و سایر ظروف ساخته شده بر پایه فلز سنگین تر از ظروف آلومینیومی و ظروف نچسب هستند.
یک رژیم متعادل رژیمى است که تمام نیازهاى بدن را به مواد مغذى تامین کند و طورى نباشد که سلامت فرد را به خطر اندازد و عوارض سویى نظیر سردرد، ضعف و یا ریزش مو را به دنبال داشته باشد.
همچنین باید در تنظیم رژیم علایق غذایى هر فرد و لاغری موضعی ، سن، شرایط اقتصادى و شرایط پزشکى وى در نظر گرفته شود و در پایان باید گفت که این رژیم باید قادر به تامین نیازهاى تغذیه اى فرد باشد یعنى حاوى غذاهایى باشد که از تمام گروه هاى غذایى انتخاب شده اند.
در چنین رژیمى حتى الامکان از ذخایر چربى فرد براى تامین انرژى استفاده مى شود. باید بدانیم که رژیم هاى غذایى که در مدت طولانى تر کاهش وزن و رسیدن به وزن مطلوب را میسر مى سازند رژیم هاى بهترى بوده و امکان برگشت وزن در آنها بسیار کم است.
بهترین نوع رژیم، رژیمى است که توزیع کالرى در آن به صورت زیر است :
?? درصد از کالرى دریافتى از منابع کربوهیدراتى (ترجیحاً کربوهیدرات هاى پیچیده مثل نان و برنج ).
?? درصد از کالرى دریافتى از منابع پروتئینى (انواع گوشت ها، لبنیات و حبوبات).?? درصد از کالرى دریافتى از منابع چربى (انواع روغن ها، مغزها و سس ها).
رژیم لاغری متعادل رژیمى است که تمام نیازهاى بدن را به مواد مغذى تامین کند و طورى نباشد که سلامتی فرد را به خطر اندازد و عوارض سویى نظیر سردرد، ضعف و یا ریزش مو را به دنبال داشته باشد.
به نظر مى رسد که کاهش چربى رژیم هر چقدر بیشتر باشد، فرد سایز بیشترى کم مى کند.
بنابراین اگر به دنبال سایز کم کردن هستید توصیه من به شما این است که چربى هاى رژیم خود را محدود کنید
.در رابطه با رژیم کاهش وزن توصیه من به شما این است که هرچیزى که در دهان شما مزه شیرینى دارد (قند، شکلات، شکر، شیرینى، کیک، آبنبات و...) را از رژیم غذایى خود حذف کنید، از غذاهاى سرخ کرده و پرکالرى (نظیر چیپس، نوشابه ، مایونز، کله پاچه و ...) پرهیز کنید و حتى الامکان پوست مرغ و چربی گوشت را جدا کنید و در هنگام طبخ از روش هایى نظیر آب پز کردن، طبخ در فر یا ماکروویو و یا کباب کردن استفاده کنید. حتماً قبل از وعده غذایى اصلى به خوردن مواد پرفیبر نظیر سالاد، کدو و ... بپردازید.
من سالاد کلم یا کاهو را همراه با آب لیموى تازه یا سرکه سیب توصیه مى کنم. سرکه سیب علاوه بر تاثیر برلاغرى تاثیرات زیادى بر پوست و زیبایى دارد (حتى الامکان از سرکه هاى فرآیند شده بپرهیزید).همچنین نوشیدن آب به میزان حداقل 8 لیوان در روز را فراموش نکنید.
در پایان بهتر است که بدانیم براى خانم ها رژیم هاى زیر 1200 کالرى و براى آقایان زیر 1400 کالرى توصیه نمى شود و بهترین رژیم ها آنهایى است که در 6-5 وعده غذایى تنظیم شده باشد و براى کاهش عوارض جانبى، کاهش وزن نباید بیشتر از 2 تا 4 کیلوگرم در ماه باشد. براى جلوگیرى از عادت کردن بدن، از استفاده بى اراده از رژیم های متعدد باید پرهیز کرد یعنى اینطور نباشد که چند هفته فرد در رژیم باشد و بعد آن را رها کند.
همچنین باید کاهش کالرى طورى باشد که به تدریج به کالرى پائین تر رسید تا بر اساس کاهش کالرى کاهش وزن صورت بگیرد.
برای اینکه لاغر شوید ، به همراه رژیم لاغری ، سه بار در هفته و هر بار مدت 30 تا 45 دقیقه ورزش (مثلا پیاده روی) کنید.
آخرین موردى که بحث در مورد آن را لازم مى دانم موضوع ورزش است. در واقع ورزش نه تنها در مورد کاهش وزن بلکه در تمام موارد براى حفظ سلامتى بسیار کارآمد است. اما ما مى خواهیم راجع به تاثیرات شگرف آن همراه با رژیم غذایى صحبت کنیم.
در حقیقت براى کاهش وزن و لاغری موضعی ورزش نباید کمتر از 3 بار در هفته و هر بار کمتر از 20 دقیقه باشد. بهترین حالت 3 بار در هفته و هر بار 45 دقیقه (مثلا پیاده روی ) است که فرد با توجه به توانایى هاى خود مى تواند مدت آن را به تدریج افزایش دهد تا به زمان مورد نظر دست یابد.
بعضی افراد برای اینکه خیلی سریع و در مدت زمان کوتاهی لاغر شوند، به رژیم های لاغری غیر علمی د رکلینیک ایده آل و نامتعادلی رو می آورند که هر چند باعث کاهش وزن زیاد در مدت زمان کوتاه می شوند ، ولی صدمات جبران ناپذیری بر سلامتی بدن وارد می کنند.
چند نمونه از این رژیم های غیر اصولی را در قسمت زیر برای شما بیان کرده ایم.
الف) رژیم صفر کالرى: رژیمى است که هیچ کالرى اى به بیمار نمى رسد و فقط مایعات و الکترولیت هاى بیمار تامین مى گردد.
این رژیم براى وزن هاى بالا مورد استفاده قرار مى گیرد و معمولاً بیماران باید تحت کنترل در بیمارستان باشند. کاهش وزن در روز هاى اول در حدود 1 تا 2 کیلوگرم و بعد از آن روزانه 300 تا 500 گرم کاهش وزن را در بیمار شاهد خواهیم بود. اجرای این رژیم برای بیش از 4-2 هفته توصیه نمى شود.
ب) رژیم بسیار کم کالرى : این رژیم به شکل هاى مختلف مورد استفاده قرار مى گیرد. در بعضى از انواع آنها روزانه به فرد 600- 400 کالرى داده مى شود که 80 درصد از این مقدار از کربوهیدرات ها تامین مى گردد و10 درصد از چربى و 10 درصد باقى مانده به پروتئین ها اختصاص مى یابد.
نوع دیگر این رژیم ها که بسیار هم رایج شده رژیمى است که کربوهیدرات آن بسیار پائین بوده یا اساساً فاقد کربوهیدرات است. در این رژیم ها استفاده از منابع پروتئینى آزاد ذکر مى گردد ؛ ماندد رژیم اتکینز .
عوارض رژیم های لاغری بسیار کم کالری شامل: اریتمى قلبى، کاهش فشار خون ، غش و بیهوشى، ریزش مو، خشکى و پوسته پوسته شدن پوست و از همه مهم تر و شایع تر افسردگى است.
در بعضى از انواع دیگر این رژیم ها روزانه به فرد 100 گرم چربى و حدود 160- 100 گرم پروتئین داده مى شود.
این رژیم ها باعث از دست رفتن سریع مایعات بدن شده و در اثر استفاده از آنها تهوع ، استفراغ و بى اشتهایى به دلیل افزایش کتون ها (مواد کتونى) در بدن عارض مى گردد.
به طور کلى این رژیم ها، فقط به افرادى که در بیمارستان بسترى هستند و دسترسى به پرستار و پزشک بسیار آسان است، داده مى شود تا به طور همزمان مولتى ویتامین-مینرال و الکترولیت ها را دریافت مى کنند توصیه مى شود و از عوارض آن در افراد عادى مرگ ناگهانى، اریتمى قلبى، کاهش فشار خون، غش و بیهوشى، ریزش مو ، خشکى و پوسته پوسته شدن پوست و از همه مهم تر و شایع تر افسردگى است. برگشتن به وزن اولیه در این افراد سریع صورت مى گیرد.
ج) رژیم هاى فانتزى: انواع دیگرى از رژیم ها وجود دارد که رژیم هاى فانتزى در کلینیک ایده آل نامیده مى شود. در واقع اینها رژیم هایى هستند که در هر روز یک میوه خاص را توصیه مى کنند یا مثلاً یک روز کامل فقط شیر یا بستنى و ... می خورند که به دلیل کاهش کالرى دریافتى وزن کاهش مى یابد.
ولى این کاهش از یک اصل بسیار مهم در کاهش وزن دور بوده و آن اصل تعادل است، یعنى این رژیم ها متعادل نبوده و تمام مواد مغذى مورد نیاز براى بدن فرد را به وى نمى رساند. در نتیجه این کاهش وزن عوارض بدى را در دراز مدت به دنبال خواهد داشت.
تزریق چربی زمانی انجام میشود که بخواهیم چربی را از نقطه ای گرفته و به نقطه ای دیگر انتقال دهیم. برای اینکار از چربی خود شخص استفاده میشود این روش راهی مناسب برای درمان چین و چروک ویا لاغری صورت وبدن است انتقال چربی به صورت ایمن ، طبیعی ، غیر آلرژی زا است که میتواند برای تصحیح صورت گونه و چانه وتورفتگی های غیر طبیعی مورد استفاده قرار گیرد .
از آنجا که از چربی خود استفاده می کنیم احتمال واکنش و حساسیت سلول های چربی ، غیر ممکن است .
روش انجام تزریق چربی نسبتا آسان با بیحسی موضعی و بدون نیاز به بیهوشی است .بهتر است چربی از نواحی برداشت شود که به رژیم غذایی مقاوم است مانند ناحیه باسن یا کشاله ران.عوارض تزریق چربی حداقل است از ان جمله کبودی وتورم میباشد که گذرا است.
عفونت هم جزو عوارض احتمالی است که با مصرف پیشگیرانه آنتی بیوتیک میتوان از آن جلوگیری کرد.
ماندگاری چربی تزریق شده از چند هفته تا تا چند سال متغییر است
موارد کاربرد تزریق چربی:
1- برجسته کردن لب ها
2- پر کردن مناطق لاغر و فرو رفته صورت مثل گونه و زیر چشم
3- پر کردن خط خنده و خطوط اطراف دهان
4 - ناحیه پشت دست
5- ناحیه تناسلی خانمها و آقایان
این روش درمانی مزایا و معیبی دارد که در زیر به آنها اشاره میشود:
مزایا:
- طبیعی بودن ماده پر کننده و لذا عدم امکان رد پیوند ویا انتقال بیماریهای عفونی
- عدم محدودیت در دسترسی به ماده پر کننده در تزریق چربی و از آنجایی که ماده پر کننده از خود شخص تهیه میشود لذا بر خلاف تزریق ژل های سنتتیک هزینه درمان چندان تحت تاثیر میزان تزریق نیست
- فرم دهی راحت ماده چربی و نتایج بسیار عالی پس از تزریق
- عدم امکان جابه جایی
- امکان تکرار به میزان دلخواه
- عوارض کم این عوارض شامل کبودی تورم و ندرتا عفونت بعد از عمل است که موقتی بوده و پس از چند روز برطرف میشود
معایب:
عمده ترین عیب این روش متغییر بودن زمان ماندگاری چربی و عدم امکان پیش بینی این زمان است به این معنی که هر چند امکان ماندگاری طولانی مدت حد اقل برای مقداری از چربی تزریق شده وجود دارد اما گاها چربی تزرق شده پس از مدت زمان کمی جذب میشود.هر چند میتوان امکان ماندگاری را با تکرار جلسات تزریق و همراهی با روش پی آر پی افزایش داد.
می توان از کارت اعتباری بین المللی به طور گسترده در تور تایلند استفاده کرد اما هزینه استفاده از کارت اعتباری 2-3 درصد است که معمولاً فروشنده کارت قبل از فروش آن، شما را از این امر مطلع می سازد.
علاوه براین، اگرچه نرخ تبادل ارز با اکثر کارت ها خوب است اما بسیاری از شرکت های صادر کننده کارت اعتباری یک هزینه اضافی بابت هزینه خدمات خارجی کسر می کنند.
برای یافتن کارت های مفقود با شماره های زیر تماس حاصل نمایید:
تلفن امریکن اکسپرس: 022735100 یا 0815595888
تلفن دینرز کلاب: 022382920 یا 022382680
تلفن مستر کارت: 022567326-7
تلفن ویزا کارت : 022567326-7
انعام
انعام دادن در تایلند چندان مرسوم نیست اما به تدریج در حال رواج یافتن است. بیشتر هتل ها و رستوران ها بابت خدمات خود حدودا 10درصد به صورت حساب اضافه می کنند.
تایلندی ها معمولاً در رستوران ها چند سکه به عنوان انعام روی میز می گذارند اما پرداخت 100-20 بات ( تا 10درصد) علاوه بر سکه بیشتر دارد رواج می یابد.
لزومی ندارد به رانندگان تاکسی ها در تور تایلند انعام بدهید اما اگر به آنها اشاره کنید که بقیه پولی که به آنها داده اید را پس نمی گیرید آنها از این پیشنهاد استقبال می کنند و 20 بات برای انعام دربان ها در هتل ها و نگهبانان پارکینگ ها کافی است.
چانه زنی
مقطوع بودن قیمت ها معمولاً در فروشگاههای بزرگ امری عادی است اما در بیشتر فروشگاههای دیگر انتظار می رود که مشتری چانه بزند. به طور کلی، شما می توانید با قیمتی بین 10-40 درصد پایین تر از قیمت اولیه، کالای مورد نظرتان را خریداری کنید. چانه زدن تا حد زیادی به مهارت شما و حال و حوصله فروشنده بستگی دارد.
اما به خاطر داشته باشید که تایلندی ها برای رفتار خوب و شوخ طبع بودن ارزش زیادی قائل هستند. با صبر و حوصله و یک لبخند گرم، نه تنها می توانید کالای مورد نظرتان را با قیمت مناسبتری خریداری نمایید بلکه از خرید کردن به عنوان یک هنر نیز لذت خواهید برد.
استرداد مالیات بر ارزش افزوده
بازدیدکنندگانی که با داشتن ویزای جهانگردی به این کشور سلطنتی می آیند حق دارند 7درصد از مالیات بر ارزش افزوده کالاهایی که از فروشگاههای خرده فروشی ثبتی خریده اند را پس بگیرند.
برای اینکه معلوم شود بازدیدکننده شرایط تأدیه مالیات بر ارزش افزوده را دارد او باید حداقل 2000 بات در روز از یک فروشگاه خرید کرده باشد و کل ارزش خریدهای او حداقل 5000 بات شود. مسافر باید رسید پرداخت مبلغ ، پاسپورت و اطلاعات پرواز را به باجه تأدیه مالیات بر ارزش افزوده در فروشگاهی که همان روز از آن خرید کرده است بدهد.
در فرودگاه مسافر باید این فرم ها و همچنین کالاهایی که خریداری کرده است را در باجه تأدیه مالیات بر ارزش افزوده در پایانه عزیمت، قبل از اینکه از بخش گمرک عبور کند را به مسئولین گمرک بدهد.