خدماتی

پیشگامان پیشرفت

خدماتی

پیشگامان پیشرفت

رژیم لاغری و کاهش وزن

 

معمولا اولین راهی که به ذهن افرادی که قصد کاهش وزن و  لاغری موضعی و چربی سوزی به ذهنشان می رسد استفاده از رژیم لاغری است.

طبیعتا سریع ترین و راحت ترین و رایج ترین راه نیز استفاده از همین رژیم لاغری است.

 

 همان طور که می دانید علاوه بر دکتر هایی که به خود اجازه می دهند به هر فردی بر اساس نیاز هایش رژیم لاغری اعطا کنند سایت های اینترنتی نیز برای افزایش تعداد بازدید های خود دست به انتشار مطالبی مانند رژیم لاغری سریع و رژیم لاغری پانزده روزه و یا بیست روزه می زنند.

 

اما باید دانست استفاده از رژیم لاغری همانقدر که آسان از وزن کم میکند و باعث لاغری و چربی سوزی می شود همان اندازه نیز به طور سریع در اثر ادامه ندادن رژیم لاغری باز می گردد و باعث تضعیف روحیه می شود.

اما اگر همین رژیم لاغری بر مبنای اصول باشد و همراه با تمرینات ورزشی مداوم و مکرر باشد اثر بخشی بسیار مطلوبی دارد و به مرور زمان تثبیت می شود و مانند رژیم غذایی تنها به زودی اثر خود را از دست نمی دهد.

 

رژیم لاغری اگر بر مبنای اصول باشد همه نوع مواد غذایی در آن گنجانده شده. برای مثال  ماهی یا گوشت بن فیله کبابی+1 پرس سالاد مخلوط +ا ق مربا خوری روغن زیتون

 

1 سیب و یک میوه سالاد سیب زمینی و پیازچه +1 ق مربا خوری روغن مایع

 

3 عدد تخم مرغ نیمرو شده بدون روغن در ماهی تابه تفلون + یک قطعه نان + 1 پرس سالاد برای یک روز رژیم لاغری مناسب است چون از همه نوع مواد غذایی مورد نیاز بدن در آن وجود دارد. رژیمهایی هستند که بر اساس وزن، قد، جنسیت و حتی وضعیت اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی فرد توسط متخصص تغذیه تنظیم می گردد.

 

نکته ای که در گرفتن رژیم باید مورد توجه قرار بگیرد این است که رژیم لاغری شیوه و روشی جهت رسیدن به سلامتی است.

 فرد چاق معمولا با هدف دوری از مشکلات ایجاد شده توسط چاقی رژیم می گیرد تا از بیماریها و عوارض چاقی فاصله بگیرد. بنابراین رژیم نباید مشکلات جدیدی برای فرد ایجاد نماید.

اولین موضوعی که باید مورد توجه رژیم دهنده و رژیم گیرنده و لاغری موضعی قرار گیرد، سلامتی شخص رژیم گیرنده است.

 و هدف دوم کاهش وزن است. اگر بنا باشد که رژیم لاغری خود سلامتی شخص را به خطر اندازد و عوارض و مشکلات جدیدی ایجاد نماید آن رژیم مناسب نخواهد بود و بهتر است فرد از آن اجتناب نماید.

 

یک رژیم لاغری متعادل و متناسب باید در درجه اول نیازهای غذایی فرد را تامین نماید و سپس میزان کالری دریافتی را از غذاهای غیر ضروری و کم ضروری مانند شیرینی و شکلات، سس های پرچرب، چیپس و تنقلات مضر کم نماید.

 

در ابتدای کار باید وضعیت تغذیه ای موجود فرد مورد بررسی قرار گیرد و توصیه ها در جهت اصلاح شیوه غذایی حذف غذاهای پر کالری و مضر و مصرف غذاهای مخورد نیاز در حد تعادل و جلوگیری از پرخوری انجام گیرد. افزایش فعالیت ورزشی همراه با رژیم غذایی به کاهش وزن فرد کمک زیادی خواهد نمود. علاوه بر این رژیم لاغری مناسب می بایست بر اساس غذاهای مورد علاقه فرد تنظیم گردد و غذاهایی که در فرهنگ غذایی رژیم گیرنده می باشد در برنامه غذایی گنجانده شود و فقط میزان آن تنظیم شود.

 

همچنین ساعات صرف وعده و میان وعده ها با شغل و حرفه فرد تطابق داشته باشد تا شخص قادر به پیروی از برنامه غذایی باشد. رعایت این مورد می تواند پیروی از رژیم را آسانتر نماید.

معبد دیدنی وانسانگ وارارام در پاتایا

 

اگر بخواهید به  تور تایلند و به شهر معروفش یعنی پاتایا سفر کنید باید انتظار داشته باشید تا از جاذبه های تاریخی آن جا، بیش از هر جای دیگری دیدن کنید.

همانطور که می دانید تایلند را کشور هزار معبد می نامند

 

 اما معبد وانسانگ وارارام که در پاتایا واقع است لطف دیگری دارد و توریست ها پیش از دیدار هر معبدی آن را مورد بازدید قرار می دهند.

 

معبد وانسانگ وارارام از نظر طراحی و ساختار دارای ویژگی های منحصر به فردی است

 

 برای نمونه اگر به ساختمان آن دقت کنید متوجه می شوید که از معماری مدرن در طراحی آن استفادع کرده اند. این معماری تلفیقی از معماری ژاپن، چین، هند، سوئیس و … است.

بیشتر اهالی پاتایا و حتی برخی از توریست ها از این مرکز برای مدیتیشن استفاده می کنند چرا که اعتقاد دارند آرامش خدایگان به آرامش آنان می انجامد!

 

هر چند این معبد در پاتایا دایر است اما یک موزه ی معروف چینی به نام Wihan Sian در محل دایر است که توریست ها در آن از اشیای با ارزش و دیدنی که از کشور چین وارد شده است دیدن می کنند.

 

وانسانگ وارارام

 

محل قرار گیری معبد از نظر موقعیت جغرافیایی نیز مناسب حال توریست هاست چرا که در سه کیلومتری آن باغ استوایی نانگ نوچ قرار دارد که بسیار زیباست.

 از طرفی نزدیک به کوه بوداست که برای مردم پاتایا و توریست ها بسیار ارزشمند است.

 

وانسانگ وارارام

 

برای دیدار از معبد باید به دوازده کیلومتری جنوب پاتایا درتور تایلند  بروید. نا گفته نماند به خاطر احترام به اماکن مذهبی تایلند باید در معابد با شانه های پوشیده و با دامن یا شلوار وارد شد. بنابراین به این نکات توجه داشته باشید.

جاذبه های گردشگری پاتایا

 

در ساحل شرقی تایلند، شهری ساحلی به نام پاتایا وجود دارد.

این شهر در جنوب شرقی بانکوک واقع شده و ۱۶۵ کیلومتر با آن فاصله دارد. آب و هوای این شهر مرطوب و خشک است و ۳ فصل دارد. بهترین فصل برای سفر به این شهر از نوامبر تا فوریه است، رطوبت ۵۰%  و دمای ۳۰-۲۰ درجه سانتیگراد در فصل گرم و خشک است. فصل دوم گرم و مرطوب است بین مارس تا می است . رطوبت به ۷۵% و دما به ۴۰-۳۰ درجه هم می رسد و البته گاهی باران میاد. فصل گرم و بارانی بین ژوئن تا اکتبر با رطوبت ۹۰% و دما ۳۵-۲۵ درجه با بارندگی های زیاد و طولانی.

در تور تایلند و  پاتایا یک شهر تفریحی است که سالیانه تعداد زیادی گردشگر را به خود جذب میکند. تفریحاتی مانند شنا، جت اسکی، موج سواری، اسکی روی آب، قایق سواری و غواصی از جاذبه های گردشگری پاتایا است.

 

پارک سنگ های چند میلیون ساله و مزرعه کروکودیل ها ( Million Years Stone Park & Crocodile Farm )

 

در ۹ کیلومتری شهر پاتایا پارکی وجود دارد که مملو از درختان عجیب و صخرههای بسیار بزرگ با عمری بالغ بر میلیونها سال است. این پارک مجموعهای از هزار کوریکودیل است که روزانه  نمایشی مهیج را اجرا میکنند.حیوانات دیگری چون فیل ها، گربه ماهی های غول پیکر،مارماهی هایی از آمازون، گونه هایی از اسب ها و خرس های کمیاب، شیر، ببر، شتر و آهو در این پارک وجود دارند.

 

مینی سیام ( Mini Siam )

 

بیشتر از ۱۰۰ ماکتهای مینیاتوری از آثار تاریخی و باستانی جهان در این مجموعه که نزدیک به مرکز شهر پاتایاست، وجود دارد. مینی سیام سومین مجموعه ماکتهای کوچک را بعد از هلند و تایوان دارد. ماکتهای آثاری همچون معبدهای معروف تایلند مانند معبد بودای زمردین، برج ایفل، مجسمه آزادی، برج کج پیزا و تخت جمشید وجود دارد.

 

جزیره مرجانی ( Koh Larn )

 

گردشگران سوار بر قایقهایی که کف آنها شیشهای است، می شوند و مرجانهای فراوان و زیبا را میبینند. این جزیره سواحل شنی سفیدی دارد. و واقع در ۷ کیلومتری جنوب غربی پاتایاست.

 

باغ نانگ نوچ ( Nongnooch Tropical Garden )

 

باغ بسیار زیبایی که با گلهایی از سراسر جهان تزئین شده است. در ۱۸ کیلومتری جنوب پاتایا قرار دارد. گروهی از منازل سنتی تایلند دراین باغ وجود دارد.  روزانه نمایشهای فرهنگی و شو فیلها در این باغ اجرا میشود.

 

باغ وحش ببرها ( Si Racha Tiger Zoo )

 

برای دیدن پرش ببرها از حلقه آتش، راه رفتن روی بند و کشتی کروکودیلها و رقص و بسکتبال بازی کردن فیلها به این باغ وحش که در شمال شهر پاتایاست، بروید. بیشتر از ۲۰۰ ببر بنگال و ۱۰۰۰۰۰ کروکودیل در این باغ وحش وجود دارد. انواع حیوانات دیگر نظیر پرندگان مختلف و شتر تک کوهان و شترمرغ را نیز آنجا مشاهده کنید.

 

موزه ریپلی “باور می کنی با نه؟” ( !Ripley’s Believe It or Not )

 

در مرکز پاتایا، مرکز خرید رویال گاردن مجموعهای از عجیبترین اشیاء جهان گردآوری شده است. نمایش چهاربعدی نیز اجرا می گردد، که دیدن آن لذت بخش خواهد بود.

 

زیر آب ( Underwater World )

 

عظیمترین و مدرن ترین آکواریوم آسیا در جنوب پاتایا واقع شده است. یک تونل استوانهای شیشهای به طول ۱۰۰ متر که امکان دیدن بیشتر از ۴۰۰۰ موجود آبزی در ۲۰۰ گونه متفاوت را فراهم مینماید.

 

خانه مقدس حقیقت ( Sanctuary of Truth )

 

این بنای شکوهمند  در تور تایلند خلاقانه ساخته شده است تا گردشگران با هنر و فرهنگ تایلند کهن و دیدگاه قدیم، دانش و فلسفه شرقی آشنا شوند. با مجسمههای چوبی کندهکاری شده تزئین شده و مرتفعترین بخش آن ۱۰۵ متر ارتفاع دارد. نمایش دلفینها از جمله سرگرمیهای این مکان است.

 

موزه هنری بطری های شیشه ای ( The Bottle Art Museum )

 

اگر تمایل دارید آثار هنرمند آلمانی پیتر بدلایس را که بیش از ۳۰۰ اثر هنری کاردست درون بطریهای شیشهای است را ببینید به این موزه بیایید. ماکتهای مینیاتوری برخی از آثار گردشگری جهان نیز درون این بطریهاست.

 

کوه بودا ( Khao Chi Chan )

 

هنرمندان تایلندی تصویری از بودا را در اندازه ۷۰*۱۰۹ متر به وسیله  لیزر بر روی این کوه حک کردهاند.

 

 

معبد وانسانگ وارارام ( Wat Yansangwararam )

 

معبدی در ۱۲ کیلومتری جنوب پایاتا که مهمترین معبد این شهر است. با ساختمانی پیشرفته که از معماری ژاپن، چین، هند، سوئیس و… الهام گرفته است. این معبد مرکزی برای مدتیشن دارد. موزهای شامل آثار هنری ارزشمند چین با نام موزه چینی  ( Chinese Museum ) با نام Wihan Sianدر نزدیکی معبد واقع شده است.

 

شوی آلکازار ( Alcazar ) و تاتر ( Alangkarn )

 

تماشای این شو و نمایش لحظاتی سرشار از نشاط برای گردشگران را به همراه دارد.

 

پارک پاتایا و پارک آبی آن

 

در شمال ساحل جومتین پاتایا پارکی وجود دارد که چند مکان تفریحی و مفرح دارد. پارک آبی  ( Water Park )بسیار بزرگ، شهربازی، رستوران گردان و یک برج ساحلی.

 

دهکده فیل ها ( Elephant Village )

 

از سال ۱۹۷۳ فیلهایی که قدرت کار کردن در جنگلها را نداشتند به این مکان منتقل کردهاند و به خوبی از آنها مراقبت میکنند. فیلها آزادانه زندگی میکنند و نمایشهایی مثل رژه فیلها و فوتبال را اجرا میکنند.

 

مراکز خرید

 

در طول برخی خیابانها مثل خیابان واکینگ استریت بازارهای خیابانی دیده میشود. برخی مراکز مشهور خرید عبارتند است از: بیگ سی، کارفور، رویال گاردن و ….

 

جاذبه های گردشگری قبرس

 

خیابان فینیگوودس قبرس

 

امروز می خواهیم کمی در مورد یکی از کشورهایی صحبت کنیم که شاید کمتر نام آن را شنیده باشید اما حقیقتا یکی از جاذبه های بسیار پر رونق دنیا محسوب می شود.

تور قبرس شمالی جایی است که شما می توانید آن را به عنوان یک جاذبه توریستی نگاه کنید و بعد با دیدن زیباترین مکان های آن، روح خود را جلا دهید. بدون اتلاف وقت با هم چند جای پر رونق قبرس را مرور می کنیم.

 

قبرس شهرهای توریستی بسیار زیادی دارد که شما می توانید به راحتی با اطلاع از آن ها به طور کامل چند شهر را بگردید و از دیدنی هایش بهره ببرید اما این شهر ها چنان زیادند که شما حتی در یک سفر نادر ۳۰ روزه هم نمی تواند کل آن را بگردید. دیدنی هایی که عموم مردم مسافر آنجا از آن دیدن می کنند به صورت زیر می باشد :

 

 

پارک آبی آفرودیت قبرس

 

این پارک آبی که به آفرودیت مشهور است یکی از مکان های خوش بازدید و پر همهمه ی قبرس محسوب می شود که به علت وجود مجسمه ها  و تندیس های بسیاری که به اسطوره های یونان بر می گردد شهرت پیدا کرده است.

 

مکان و ابزارهای بازی در این پارک شامل سرسره و استخر و … همه به مکان هایی تفریحی و توریستی تبدیل شده اند.

 

اگر به دنبال سرسره های آبی با اندازه های متفاوت می گردید می توانید آن را در پارک آبی آفرودیت پیدا کنید. شما می توانید یک روز تفریحی خود را کامل در این مکان سپری کنید و نگران ناهار و شام خود نباشید چرا که رستوران ها همیشه آماده خدمت رسانی به شما هستند که می توانید از غذاهای جذاب این مکان استفاده کنید.

 

خیابان فینیگوودس از دیدنیهای تور قبرس

 

یک محل دنج و آرام و زیبا برای اهالی شهر و توریست ها قطعا این خیابان است که به خیابان نخل هم مشهور است.

 

یک عصر بهاری یا تابستانی یا زمستانی فرقی نمی کند شما می توانید در یکی از این کافه ها استراحت کنید و با نوشیدنی خاص و مورد علاقه خود روز خود را رویایی تر کنید.

 

مهمترین نوشیدنی های کافه های این مکان، لیمو و قهوه است که طعم عالی دارد.

 

اگر قصد خرید دارید عصر را در کافه سپری کنید و در زمان رو به شب به مراکز خرید موجود در همین خیابان بروید و از چیزهایی که دوست دارید یا نیاز دارید دیدن کنید!رستوران های این خیابان هم برای شام و ناهار شما کباب های مشهوری تدارک دیده اند که همیشه داغ هستند

 

غار دریایی کیپ گرکو در قبرس

 

یکی از جاذبه های طبیعی این مکان و تور قبرس شمالی غار دریایی است که بسیاری از توریست ها و مردم و اهالی ساکن در آن جا علاقه به دیدن و بازدید از آن دارند. قایق های آماده حاضرند شما را به داخل این غارها ببرند تا شگفت زده شوید.

 

ساحل نیسی

 

کمی به سمت دریا و این آب های بزرگ می رویم تا روی شن های طلایی در کنار این آبی آرام قدم بزنیم، جزیره زیبا و کوچکی هم از اینجا به چشم می آید که حتی نیازی به قایق برای رسیدن به آن ندارد می توانید به راحتی به آنجا بروید.

 

اما قایق های اجاره ای هم هستند که می توانند به شما کمک کنند این مکان را ببینید. سرسره های قایق ها هم چیزی جالب است. فکرش را بکنید! وسط دریا سرسره بازی !

 

 

 

سایر دیدنی ها:

 

هر چند دیدنی های این مکان قابل شمارش نیست و از تنوع زیادی برخوردار است اما می توان گفت از جمله جاهایی که ممکن است تصمیم داشته باشید آن را ببینید می توان به مرکز شهر آپاناپا، کلیسای سنت لازاروس و مسجد حلا سلطان، اشاره کرد.

با ۱۰غذای لذیذ گرجستان آشنا شوید

 

وقتی وارد  تور گرجستان می شوید، ماموران مرزی علاوه بر مهر زدن پاسپورتتان به شما نوشیدنی نیز تعارف می‌کنند. این در واقع روش خاص خوش آمدگویی در گشور گرجستان است، کشوری کوهستانی و بسیار زیبا که مابین قاره های اروپا و آسیا واقع شده است، کشوری که در آن  مهمانان به عنوان “هدایایی از خداوند” بسیار مورد تکریم و احترام قرار می گیرند . ضیافت سنتی مردم  گرجستان با نام سوپراس (supras) که در انجیل نیز به آن اشاره ای شده است گاهی اوقات چندین روز ادامه می یابد.

 

 

میزغذای گرجیها بسیار اشتها برانگیز است. در سفر اخیرم به تفلیس به اتفاق چند تن از دوستانم برای خوردن شام گرجی که شامل انواع سالاد، خورش، نوشیدنی هایی با طعم پرتقال به رستوران رفتیم, که  موسیقی محلی نیز در آنجا نواخته می‌شد.ما در آنجا اوقات سیار خوبی را سپری کردیم و با رضایت کامل از غذا به هتل برگشتیم.

 

حال سؤال این است که چرا طرفداران پروپاقرص غذا به کشور گرجستان که از کارولینای جنوبی نیز کوچکتر است سفر می کنند؟  اولین دلیل این می‌تواند باشد,  پیدا کردن غذاهایی در جهان که چنین ماهرانه از تلفیق تکنیک های آشپزی شرقی و غربی پخته شده باشند بسیار سخت است: دیس هایی پر از خینکالی (khinkali) داغ همانقدر که در تفلیس پرطرفدارند در شانگهای نیز محبوبند.  نان های خوشمزه گرجستان در حالیکه به نرمی و لطافت نان های هندی هستند , بسیار برشته و پرحجم می باشند. اما باید توجه داشت که چنین تنوع غذایی مابین اهالی گرجستان اتفاقی نبوده است. گرجستان سالها در مسیر جاده ابریشم قرار داشته و تاجران زیادی از جمله عرب ها، یونانی ها، مغول ها و ترک ها از این کشور عبور می‌کردند و رفته رفته فرهنگ غذاییشان نیز در بین گرجیها گسترش پیدا کرد.

 

البته این به این معنا نیست که غذای گرجی هویتی ملی ندارد. درست است که خورش های گوشت گرجی همانند نمونه های پاریسی شان مزه ای ترش و شیرین دارند اما استفاده از آب انار و میوه های ترش در گرجستان بسیار معمول تر از دیگر نقاط جهان است به خصوص در مقایسه با استفاده از آلو و زردآلو در دیگر کشورهای شرقی. سالاد گوجه فرنگی گرجی که جزء اصلی غذاهای تابستانی گرجستان است اگرچه در ظاهر شبیه به سالادهای مدیترانه ای است اما به دلیل استفاده از روغن آفتابگردان تصفیه شده و یا روغن گردو طعمی متفاوت دارد.

 

غذا

 

گردو بخش جدایی ناپذیر در آشپزی گرجی محسوب می‌شود همانطور که کره ,جادوی آشپزی فرانسوی است. گردو جزئی اصلی در غذاهایی همچون سس bazhe که در طبخ مرغ استفاده می شود و pkhali (نوعی سالاد)  می باشد. گردوی ساییده شده برای افزودن به غنای غذا به انواع سوپ ها و سس ها اضافه می شوند.  از دیگر موارد استفاده از گردو در آشپزی گرجستانی باید به کازینکی (Kakheti)اشاره کرد که  دسری محبوب از مخلوط گردوی خرد شده و عسل است.

 

در تمام گرجستان آشپزها وسواس خاصی در زمینه استفاده از مواد اولیه  دارند و برخی از  آنها این مواد را در مزرعه‌های کوچک خود پرورش می دهند. احتمالا دلیل ماندگاری آشپزی گرجستانی در قرن بیست و یکم با وجود سوپر مارکت های بین المللی و محصولات یخ زده, همین اهمیت به استفاده از مواد غذایی تازه و اورگانیک در آشپزی می‌باشد.

 

در استان های غربی این کشور همچون آجارستان، گوریا، و سامگرلو خورش مخصوصی که از تکه های قرمز آجیکا( ترکیب فلفل قرمز و سیر) پخته می‌شود که بسیار تند و آتشین است. در حالی که  در شهر های شرقی گرجستان از ادویه و فلفل کمتری در طبخ غذاها استفاده می‌شود مانند کباب کاختی Kakheti ))بسیار کم ادویه است.در سفرتان به گرجستان , چند غذای گرجی هستند که نباید بدون امتحان کردن آنها از گرجستان خارج شوید. اینها غذاهایی هستند که باعث شدند گرجستان را هرگز فراموش نکنم و جایی برای غذاهای گرجی در آشپزخانه ام باز کنم.

 

کاچاپوری Khachapuri Adjaruli

 

 

این غذای قایقی شکل ترکیبی است دلچسب از کربوهیدرات و لبنیات ذوب شده، البته باید توجه داشت که پنیر سالگانی در آن برای کسانی که به لاکتوز(قند شیر) حساسیت دارند بسیار مضر است. چند ثانیه پس از اینکه نان مخصوص این غذا از تنور بیرون می آید، نانوا پنیر را می برد و را ه را برای تکه های کره و تخم مرغ های خام باز می کند. وقتی این غذای لذیذ پیش رویتان قرار می گیرد شما باید با استفاده از قاشقتان به دقت مواد درون نان را بهم بزنید تا رنگ های نارنجی و سفید این غذا بخوبی درهم ترکیب شوند و سپس با استفاده از نان خوشمزه آن را میل کنید. فراموش نکنید که این غذا باید داغ خورده شود. این غذای لذیذ و پرطرفدار در تمام نقاط کشور و در نانوایی های کوچکی که تنورهایشان در دل دیوار جای گرفته اند پخته می شوند و داغ فروخته می شوند. کاچاپوری که در مناطق مختلف به سبک های مختلف پخته می شود و ممکن است به آن سبزیجات، گوشت و یا حبوبات اضافه شود و بدون تردید یکی از پرطرفدارترین غذاهای ملی گرجستان محسوب می شود.

 

چورچخلا (CHURCHKHELA)

 

 

این شیرینی محلی معجونی است رنگین و مو جدار که از پنجره های این شهر آویزان است و بسیاری از توریست ها در ابتدا آن را با سوسیس دست ساز اشتباه می گیرند. درست کردن این شیرینی نیاز به صبر و مهارت زیادی دارد: آب انگور غلیظ شده ( که از برداشت سالیانه انگورحاصل می شود) باید چندین بار بر روی رشته های گردو به دقت ریخته شود. پس از ریختن هر لایه از آب انگور باید به آن فرصت کافی برای خشک شدن داده شود تا پوششی مومی و جویدنی, سطح گردوها را فرا بگیرد. چورچخلا که از ترکیب قوی شکر و پروتئین درست می شود در گذشته به عنوان ماده غذایی بسیار مقوی برای تغذیه نیروهای نظامی گرجستان استفاده می شده است.  امروزه از آن, بطور معمول پس از صرف شام و به همراه قهوه سرو می شود.

 

خینکالی (KHINKALI)

 

 

 گفته می شود که یک خینکالی خوب با تعداد چین هایی که بر روی لایه خمیریش ایجاد می شود , مشخص می شود، طبق سنت آشپزی گرجی اگر تعداد چین های روی  خینکالی کم بود نشان دهنده آماتور بودن آشپز است.

 

اما در حقیقت زمانی که بشقابی از این غذای تند و خوشمزه پیش روی شما گذاشته می شود به تنها چیزی که فکر نمی کنید تعداد چین‌ها است. خوردن این غذا تکنیک خاصی دارد که در صورت رعایت نکردن آنها, ممکن است دوستان گرجی تان را برنجانید. این غذا حتما باید با دست خورده شود آن هم به این صورت که با انگشتانتان سر یا کاکل این غذا را گرفته  و آن را بردارید وسپس سوراخ کوچیکی ایجاد کرده و سوپ داخل آن را می خورید. بعد از این که مطمعن شدید دیگر سوپی داخل خمیر نمانده, بقیه غذای بقچه مانندتان را به جز قسمت بالایی میل کنید.

 

بر طبق بررسی مورخان, پیشینه این غذا  متعلق  است به  قوم مانتی که در آسیای مرکزی  ساکن بوده اند.مانتی‌ها در قرن سیزدهم میلادی,بعد از حمله تاتارها کوچ کرده و به گرجستان و ارمنستان کنونی مهاجرت می کنند.

 

امروز بهترین نوع ساخینکلس( خینکالی خانگی) در روستای Pasanauri پخته می شود .این روستا  در ۵۰ کیلومتری شمال تفلیس واقع شده و از گیاهان وحشی کوهستانی همچون مرزه و نعنای آمبالو  در این غذا استفاده می‌کنند. اگر نمی توانید به این روستا بروید، برای صرف یک خینکالی خوب, به محله Khinklis Sakhli  در تفایس بروید که در میان مردم  محلی بسیار محبوب است.

 

اجاب ساندالی (Ajapsandali)

 

به جرات می توان گفت, راتاتویی (یک غذای سنتی فرانسوی است که با سبزیجات پخته می‌شود) که در غرب گرجستان طبخ می شود, یکی از بهترین انواع آن است.

 

اولین دلیل آن تندی خاص این غذاست که از طعم تند  فلفل آجیکا حاصل می آید. در انواع مدیترانه ای این غذا سبزیجات به حالت خمیری در می آیند. ولی در دستور پخت گرجستانی آن ,سبزیجات پخته شده ای همچون بادمجان و فلفل های ترد با پوره گوجه فرنگی مخلوط می شوند. مدت پخت این غذا به اندازه است که سبزیجات استفاده شده, له نشوند وبافت خود را از دست ندهند. در آخر هم مقداری جعفری تازه و خرد شده بر روی غذا می پاشند که طعم بینظیری به آن می دهد.  این غذا بطور معمول در آخر تابستان که گوجه فرنگی و بادمجان به وفور یافت می شوند، سرو می شود

 

لوبیو (LOBIO)

 

 

واقعا چه کسی فکر می کرد که یک خوراک لوبیا چنین طعم خارق العاده ای داشته باشند؟ من بعد از خوردن این غذای لذیذ که در رستوران  Salobie , تبدیل به یکی از طرفداران پر و پا قرص این غذا شدم. این غذا ساده مشابه  لوبیای اسپانیایی (لوبیای پخته شده و سرخ شده و دوباره پخته شده) است که باید به آرامی پخته شود تا کاملا قوام بیاید. نقطه قوت این غذا در عطر و طعم استثنایی آن است: ترکیب شگفت انگیز پیاز سرخ شده، گشنیز، سرکه، گل همیشه بهار خشک شده و فلفل تازه که قبل از سرو غذا, در ظرفی با یکدیگر مخلوط می شوند  و عطر و طعم بینظیری می سازند.

 

در تور گرجستان معمولا به همراه لوبیو, نان ذرت گریل شده (mchadi) سرو می شود. این نان ترد که رنگ سفیدش و شیرین نبودنش یادآور نان های ذرت جنوبی است یکی از معدود نان های گرجی است که در تنور پخته نمی شود. طبخ آن هم آسان است و هرکسی که یک کماجدان داشته باشد می تواند این نان خوشمزه را که ترکیبی است از آرد ذرت، نمک و آب بپزد. مدت زمان طبخ این نان هم نیم ساعت است.

 

متسوادی(Mtsvadi)

 

Mtsvadi کباب خوشمزه ای که حتما باید بر روی آتش کباب شود. این غذا در مناطق مختلف گرجستان به سبک های مختلف پخته می شود ولی برخلاف نمونه  های ترکی و ارمنی آن, آشپزان گرجی ترجیح می دهند بجای استفاده از ترشیجات مختلف به عنوان طعم دهنده تنها از نمک استفاده کنند تا طعم غالب گوشت حفظ گردد. گوشت مورد استفاده معمولاً گوشت گاو و یا گوسفند است که به قطعات متوسطی برش داده می شود و به همراه سبزیجات و یا بدون سبزیجات کباب می شود. البته باید بگویم که این کباب طعم شیرینی ندارد خصوصا اگر با تکمالی(tkemali) که آلوی ترش به همراه نمک و فلفل است سرو شود. تکمالی یکی از معروفترین چاشنی های گرجی است که در کنار غذاهای مختلف از سیب زمینی گرفته تا نان و مرغ سرخ شده قرار می گیرد.

 

 

تیکلپی(Tklapi)

 

لواشک از نوع گرجی! Tklapi در واقع نوعی لواشکی میوه ای است و بسیار پرطرفدا. شما به راحتی می توانید در مغازه‌هایی که محصولات محلی را می فروشند این لواشک های رنگارنگ و خوش طعم را تهیه کنید.

 

این لواشک های خوشمزه از لایه نازکی از پوره میوه های مختلف  که در مقابل نورآفتاب خشک می شوند تشکیل شده اند. لواشک های Tklapi انواع مختلفی دارند، انواع شیرین آن که از میوه هایی همچون انجیر و یا زردآلو درست شده اند و می توانند میان وعده های بی نظیری باشند. انواع ترش Tklapi که از گیلاس های ترش و آلو خورشتی درست می شوند گزینه های بسیار مناسبی برای استفاده در انواع سوپ ها و خورش ها هستند. بهترین انواع این لواشک های خوشمزه را معمولا می توان در کلبه های کوچک کنار جاده ای که خوراکی های مختلف می فروشند، پیدا کرد. محلی ها معمولا نمی توانند به زبان انگلیسی صحبت کنند اما من به شما این اطمینان را می دهم که تمام این لواشک ها تولیدات خانگی هستند.

 

 

خارچو (KHARCHO)

 

خارچو یکی از لذت بخش ترین غذاهای گرجی است و به اندازه ای محبوب شده که روس ها نیز آن را وارد غذاهای زمستانی خود کرده اند. این غذای بینظیر, از مواد غذایی همچون سیر،  khmeli suneli (ترکیبی از پنج ادویه گرجستانی)، گشنیز، گوشت مرغ یا گاو و چاشنی های مختلف تشکیل شده است. در این غذا گوشت ابتدا چاشنی دار می شود سپس در سسی متشکل از گردو خوابانده می شود و در آخر به همراه تکه هایی از لواشک Tklapi پخته می شود. پس از چند ساعت که خارچو در سس خوب پخته شد و جا افتاد, به همراه نان مخصوصی به نام (shoti) سرو می شود.

 

پیکالی(Pkhali)

 

در کشوری که در طول تاریخ از گوشت و غذاهای گوشتی فقط در مناسبت های خاص استفاده می کرده است، تعجبی ندارد که غذاهای گیاهی جایگاهی ویژه ای در فرهنگ آشپزیش داشته باشد. Pkhali که از خانواده سالادها است (که البته بهتر است بگوییم خمیری از سبزیجات), از سبزیجات مختلف درست می شود (استفاده از چغندر، هویج و اسفناج بسیار متداول است) و بر روی نان سرو می شود. روش درست کردن آن هم ساده است: ابتدا سبزیجات پخته می شوند، سپس پوره می شوند و با آبلیمو بخوبی مخلوط می شوند. پس از آن معمولا مقداری سیر خرد شده، گشنیز و گردو به مواد افزوده می شود. آشپزان گرجی معمولا انواع مختلفی از این سالاد را با سبزیجات مختلف  درست می کنند سپس آنها را در کنار هم می کشند و روی آن ها را با دانه های انار تزیین می کنند.

 

لوبیانی (Lobiani)

 

 

 در امتداد موزه تاریخ در شهر تفلیس راه پله ای بی نام وجود دارد که به زیرزمینی بسیار شلوغ و پرازدحام منتهی می شود. اگر جمعیت را دنبال کنید به قدیمی ترین نانوایی شهر می رسید, جایی که در آن Lobiani تازه پخته و فروخته می شود. Lobiani از ورقه ای نسبتا نازک از خمیر تشکیل شده است که با لوبیا پرمی شود و با آتش هیزمی به خوبی پخته می شود. طرفداران این نان متفاوت روز به روز بیشتر می شوند.  حال سؤال این است که راز موفقیت این نان لوبیایی چیست؟ اولین دلیل آن این است که این نان خوشمزه و نسبتا کوچک براحتی در دست جای می گیرد و کمتر از یک دلار قیمت دارد. اما به جز این مزیت بسیار بزرگ,این نان کوچک ترکیبی بی نظیر از طعم ها و بافت های مختلف است. این غذا همچون کروسانت پاریسی(نوعی شیرینی بسیار ترد فرانسوی) سطحی ترد و شکننده دارد در حالیکه مغز لوبیایی و نرم آن طعم و عطری کره ای و شور دارد. بنظر من این غذا به همراه یک نوشیدنی خوب تجربه ای بی نظیر بخصوص در پیک نیک ها برای شما رقم خواهد زد.