یک راهنمای کامل برای خرید ماهی تابه
یکی از پرمصرف ترین ظروف در هر آشپزخانه ای ماهیتابه و سرویس قابلمه است.
این روزها برای سرخ کردن غذا تابههای متنوعی در بازار موجود است که بد نیست به این خانواده نیمنگاهی بیندازید و اگر به یک تابه تازه نیاز دارید، یکی از آن ها را برای خرید در نظر بگیرید.
ماهی تابه چدن یا طرح چدن؟
اگر به دنبال تابههای اصل چدنی هستید باید بدانید که یکی از ویژگیهای آن ها سنگینی بیش از حدشان است. شستوشوی ظرف چدنی کار دشواری است و بلند کردن این ظروف واقعا به کمی زور بازو نیاز دارد.
با این حال این روزها تابههای طرح چدنی به بازار آمدهاند که کف آن ها از لایههای نچسب است. این تابهها اکنون طرفداران زیادی دارند و رنگشان مشکی با دسته فلزی یا آلیاژ نسوز است.
ماهی تابه سرامیکی سیاه و سفید
وقتی به کف این تابه ها نگاه می کنید خیلی شبیه سرامیک نیستند. در واقع یک لایه پوشش سرامیکی روی کف آن ها قرار گرفته و رنگ آن هم سیاه یا سفید است. تابههای سرامیکی مشابه تابههای تفلون خاصیت ضد چسبندگی دارند.
بهتر است تابه هایی با رنگ روشن را انتخاب نکنید. درست است که شیک و زیبا به نظر می رسند ولی خیلی زود کفشان لک میافتد و مدام مجبورید با انواع سفید کننده آن ها را تمیز کنید.
ماهی تابه برای ماهی
بیشتر تابههای موجود در بازار گرد هستند، اما تابههای مستطیل شکل هم پیدا می شود. اگر میخواهید ماهی را درسته سرخ کنید یک تابه مستطیلی بخرید که کف آن روکش نچسبی داشته باشد.
ماهی تابه لبه دار
گروهی از تابه ها نسبت به انواع معمولی لبه پهن تری دارند که می توانید برای تهیه انواع خوراک یا پختن مرغ هم از آن ها استفاده کنید.
برای غذاهایی که باید در روغن فراوان سرخ شوند این تابهها مناسب تر هستند.
ماهی تابه در شیشه ای
گاهی هنگام پخت برخی غذاها در ماهیتابه، لازم است برای مدتی در تابه را ببندید. اینجاست که اگر در شیشه ای داشته باشید بهتر است چون می توانید غذای درحال پخت را ببینید. برخی تابهها در ندارند. می توانید یک در تک را جدا بخرید.
۲ نکته برای نگهداری از ماهی تابه های تفلون
_ قبل از این که از تابه برای اولین بار استفاده کنید یک بار آن را با مایع ظرفشویی بشویید، بگذارید خشک شود و بعد با کمی روغن چرب کنید. حالا تابه برای استفاده آماده است.
_ گاهی اوقات استفاده از ماشین ظرفشویی به دسته ها و رنگ بدنه سرویس قابلمه آسیب می رساند. اگر می خواهید تابه ها را داخل ماشین ظرفشویی بگذارید از قبل درباره مقاومت آن ها مطمئن شوید.
گردآوری گروه داتیس
اگر از علاقمندان به حیوانات هستید و دوست دارید گونه های جدیدی از حیوانات را ببینید. تایلند دارای حیات وحش بی نظیری است که با کمی جستجو در آن میتوانید گونه های جالبی از حیوانات را ببینید یا میتوانید به مناطق حفاظت شده و باغ وحش ها بروید و از این حیوانات دیدن کنید..
تور96 نمونه ای از این حیوانات جالب در تور تایلند را معرفی میکند:
خرس خورشید Sun Bear :
خرس خورشید کوچکترین گونه خرس در دنیاست.
ویژگیهای این خرس :
موهایی سیاه رنگ – تاجی روی گردن-پاهایی خمیده – جسه ای کوچک- دندان هایی بسیار بزرگ و قوی
راهنمای شما در تور تایلند میتواند شما را به دیدن این باغ وحش ببرد.
تمساح سیامی Siamese Crocodile :
گونه ای بسیار نادر که ساکن آب های شیرین است.
در مزرعه ی تمساح Samut Prakarn که بیرون پاتایا واقع شده، میتوانید این خزندگان را در کنار 60000 گونه تمساح دیگر ببینید.
توکای جکو Tokay Gecko:
پوستی آبی با لکه های نارنجی دارد.شهرت این گونه به خاطر صدای خاص آن است.زیستگاه این جانور در جنگلهای پر باران است اما اگر این گونه را در سقف حمام هتلتان دید نیز تعجب نکنید به هر حال توکای جکو است انیشتین که نیست!!!
کینگ کبرا King Cobra :
زیستگاه : در کنار آب مثل دریاچه ها و رودخانه ها
ویژگی ها : بلندترین مار سمی دنیا
برای دیدن این مار میتوانید در تور تایلند به مزرعه ی مار بانکوک که یک باغ وحش و مرکز تحقیقات سم شناسی است بروید.
ماکاک خرچنگ خوار Crab-Eating Macaque
گونه ای پستاندار که به آن ماکاک شناگر نیز میگویند. بخشهایی از تایلند این حیوان را مقدس میدانند و حتی معبدی برای این حیوان ساخته اند . برای دیدن این حیوان نیازی به رفتن به باغ وحش نیست در سر تا سر تایلند میتوانید این حیوان را ببینید که چگونه به صورت مسالمت آمیزی با انسان ها زندگی میکند.
ببر هندوچینی Indochinese Tiger
یکی از گونه های نادر ببر است که تنها 600 قلاده از آن در دنیا یافت میشود که 200 تای آن در تایلند است.
محیط زندگیی که ترجیح این ببر است محیط استوایی و مرطوب است تا به راحتی بتواند استتار کند پس اگر علاقه مند به دیدن این ببر هستد در فصل گرم و خشک با راهنمای تور تایلند به دیدن این ببر بروید تا این ببر را که از استتار بازمانده ببینید.
گیبون (نوعی میمون) لار Lar Gibbon :
گیبون ها بیشتر وقت خود را در خواب به سر میبرند چیزی در حدود 16 ساعت در روز یعنی 8 ساعت در روز تنها فرصت دیدن این گونه را دارید. خوشبختانه حدودا 2000 از این گونه در تایلند وجود دارد پس اگر با راهنمای تور تایلند به دنبالشان بروید حتما شانس دیدن آنها را خواهید داشت.
ویژگی ها : پستاندار-دارای دستانی بلند برای تاب خوردن در میان شاخه ها-16 ساعت در روز را روی درختان میخوابند.
کوسه نهنگ Whale Shark :
ویژگی ها : عظیم الجثه اما بی خطر-پلانکتون میخورد-تخم گذار است-در آب های گرم زندگی میکند.مهره دار است.
برای دیدنش به مکان هایی مانند Richelieu Rock در دریای اندمان سفر کنید.
میمون Dusky Leaf :
این گونه از میمون بسیار با نمک و معروف به میمون عینکی است به خاطر تغییر رنگ موهای دور چشمش.
فیل آسیایی Asian Elephant :
فیل ها با تایلند عجین شده اند امکان ندارد به تایلند بروید و از فیل آسیایی دیدن نکنید.اگر برای حیوانات ارزش قائل هستید و دوست دار حیوانات هستید برای دیدار فیل ها به پناهگاه Boon Lott در Sukhothai بر وید در آنجا میتوانید برای فیل ها غذا جمع آوری کنید و در آرامشی که هیچ آسیبی به فیل ها نیرساند به تماشای فیل ها بنشینید.
یک آرامپز در هر زمان از سال میتواند زندگی را با آسایش بیشتری همراه کند. هنگامی که در یک عصر پاییزی به خانه برمیگردید و با باز کردن در، بوی خوش خوراکی گرم و آماده را که در آرامپز منتظر شماست، استشمام میکنید، نیمی از خستگی شما برطرف میشود. ناگفته نماند که یک آرامپز تنها در فصول سرد به کار نمیآید، در تابستان با استفاده از این وسیله میتوان ایجاد حرارت ناشی از اجاق خوراکپزی را بسیار کاهش داد.
یک آرام پز و سرویس قابلمه در هر زمان از سال میتواند زندگی را با آسایش بیشتری همراه کند، زیرا هنگامی که از قبل برای غذا برنامهریزی میکنید، در زمان اوج رسیدگی به امور خانه، زمان بیشتری خواهید داشت.هنگامی که یک مهمانی مشترک برگزار میکنید یا قرار است از صبح به پیک نیک بروید هم آرام پز به کمک شما خواهد آمد. کافی است مواد لازم را هنگام غروب در آرام پز قرار دهید تا در طول شب آماده شود.
▪ آیا آرام پز وسیله مطمئنی است؟
بله،آرام پز که جزو وسایل دم دست پخت و پز است، مواد غذایی را به آهستگی و در حرارت کم - معمولاً بین ۱۷۰ و ۲۸۰ درجه فارنهایت معادل ۷۶ تا ۱۳۷ درجه سانتیگراد - میپزد. حرارت کم موجب میشود که قطعات گوشت حتی اگر گوشت بسیار عالی هم نباشد، نرم و خوش خوراک شده و آب کمتری از دست بدهند.
عواملی چون حرارتی که مستقیماً در ظرف تولید میشود، زمان طولانی پخت و بخار محبوس شده در ظرف در بسته، باکتریها را از بین برده و آرامپز را به وسیله ای ایمن برای تهیه غذا تبدیل میکنند.
ـ پخت و پز آهسته و مطمئن برای اطمینان از سلامت غذا، درجه آرامپز باید در حدی باشد که بتواند غذا را به آرامی و بدون نیاز به رسیدگی تهیه کند و از طرفی باید آنقدر سریع باشد که موجب فاسد شدن غذا نشود. برای اطمینان از اینکه درجه حرارت برای غذایی که تهیه میکنید از هر جهت سالم و مطمئن است، قبل از پخت هر غذایی، آرامپز را با روش زیر امتحان کنید:
۱) آرام پز را با حدود ۲ لیتر آب نیم گرم پر کنید.
۲) به مدت ۸ ساعت آنرا روی درجه پایین قرار دهید. ۳. با استفاده از یک دماسنج مناسب دمای آب را اندازه بگیرید. این کار را باید سریع انجام دهید چون به محض برداشتن درب ظرف، دما به سرعت کاهش مییابد.
۴) دمای آب باید ۱۸۵ درجه فارنهایت یا ۸۵ درجه سانتیگراد باشد. اگر دما از این حد بیشتر باشد، به این معنا است که اگر غذایی را به مدت ۸ ساعت و بدون بههم زدن در آن بپزیم، غذا بیش از حد پخته شده یا آب خود را از دست میدهد. اگر حرارت آب کمتر از ۱۸۵ باشد، به این معنا است که آرامپز شما به دمای مناسب نمیرسد و امکان فاسد شدن غذا در آن وجود دارد.
آرامپزهایی که دارای ظرف سرامیک هستند، نه تنها راحت تمیز میشوند، بلکه شما میتوانید مواد غذایی را در هر وقت روز که میتوانستید آماده کرده و ظرف را در یخچال بگذارید و در زمان مناسب آنرا روی پایه قرار داده و روشن کنید.
▪ چند راهنمایی مفید
ـ همواره از گوشت تازه یا آب شده استفاده کنید و گوشتی را که هنوز یخزده است، به کار نبرید.
ـ به جای اینکه گوشت را به اندازههای درشت خرد کنید، آن را در قطعات کوچک خورشتی یا ریز خرد یا ورقه ورقه کنید. در مورد مرغ هم هرگز مرغ را درسته در ظرف قرار ندهید، بلکه آنرا به قطعات کوچکتر تقسیم کنید.
ـ در صورت امکان، گوشت را در ساعت اول با درجه بالا در سرویس قابلمه طبخ کنید و سپس برای باقی مدت، درجه حرارت را کم کنید. به این ترتیب، آرامپز سریع داغ شده و به تدریج حرارت آن به اندازه مناسب پایین میآید.
ـ بهتر است غذاهایی که در آرام پز تهیه میکنید، شامل مایعات و به قولی آب دار باشند. غذاهایی چون سوپ، خوراک لوبیا، تاس کباب یا سس ماکارونی انتخابهای مناسبی هستند.
ـ در ظرف را بسته نگه دارید. باز کردن در ظرف برای اینکه «نگاهی به آن بیندازید» زمان با ارزش را به هدر داده و برای رسیدن درجه حرارت به اندازه قبل، حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان صرف میشود و این تأخیر با هر بار برداشتن در ظرف تکرار خواهد شد!
▪ مقدار مواد غذایی
ظرف آرام پز را هرگز کمتر از نصف آن و بیشتر از دو سوم گنجایش پر نکنید. در آرام پز، سبزیجات کندتر از گوشت و مرغ میپزند بنابراین اول سبزیجات را در ته و دور ظرف قرار داده و سپس گوشت را اضافه کرده و مواد را با مایعی نظیر آب، آب گوشت یا مرغ یا سس بپوشانید. درب ظرف را محکم کنید و تنها در زمانی که باید غذا را بهم بزنید یا از پخته شدن آن مطمئن شوید، درب را بردارید.
تور96 میخواهد شما را با یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری تور آنتالیا آشنا کند.
این جاذبه پاموک کاله است به معنای قصر پنبه علت این نام گذاری هم این است که در نگاه اول ممکنه فکر کنید در ابرها ایستاده اید.
پاموک کاله چشمه ای با سنگ های سفید از جنس تراورتن است که در اثر رسوب بصورت طبقه طبقه درآمده است به خاطر این طبفه طبقه ای بودن کمی شبیه باداب سورت خودمان است.
خوشبختانه آب این چشمه ها ۲۰۰ درجه حرارت دارد به خاطر همین امکان شنا در این چشمه ها وجود ندارد وگرنه شاید سرنوشتی مثل باداب سورت ایران پیدا میکرد .
اگه میخواهید سرنوشت چشمه های باداب سورت رو بدونید میتونید مطلب نابودی جاذبه های ایران به وسیله گردشگران غیر حرفه ای را مطالعه کنید.
به خاطر گرمای زیاد آب این چشمه آب شکل پنبه ای دارد.
تور آنتالیا
انتخاب فصل تور آنتالیا برای دیدار از پاموک کاله :
آب و هوای پاموک کاله عالیه حتی در زمستان هم گرم است.پس در هر فصلی میتوانید با تور آنتالیا به این منطقه سفر کنید باقیش دیگه سلیقه ای است که کدوم فصل رو انتخاب کنید.
فصل بهار : بهار بهترین فصل برای این سفر است .چون هوای پاموک کاله عالیه 20 درجه بالای صفر و شکوفه های درختان نیز حسابی فضا رو دل انگیز کردن پس در تور نوروز 96 که خیلی هم نزدیکه این بهشت رو از یاد نبرید.
فصل تابستان: معمولا گرم است و درجه ی دمایی بین ۳۰ تا ۴۰ درجه ی سلسیوس دارد. این فصل اوج شلوغی پاموک کاله است. بنابراین اگر با شلوغی مشکلی ندارید در تور تابستان به آنتالیا سفر کنید.
فصل پاییز: بهترین زمان برای سفر به پاموک کاله در تور آنتالیا فصل ایده آل پاییز است در تمام ماه های آگوست، سپتامبر و اکتبر هوا عالی است. ماه سپتامبر نیز به خاطر فستیوال هایی که در پاموک کاله برگزار می شود بهترین ماه برای تور آنتالیا است.
فصل زمستان : اوایل ماه فوریه تا نوامبر با تور آنتالیا به پاموک کاله سفر کنید. در ماه ژانویه دما زیر صفر است و هوا سرد است.
● زیاد جوش نزن!
اگر راه اول را انتخاب کنید باید قابلمه را آب کنید و بگذارید تا آب آن جوش بیاید، بعد برنج خیسخورده را که آبش را خالی کردهاید داخل آن بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا برنج چند جوش بخورد، آنقدر که مغز آن پخته شود، اما له نشود.
سعی کنید در مدت جوشخوردن برنج همان اطراف در کنار سرویس قابلمه باشید تا بتوانید وضعیت آن را کنترل کنید. اولین نشانههای مغز پخت شدن برنج، ظاهر شدن دانههای برنج روی آب است.
حالا با قاشق یا کفگیر چند دانه برنج را بردارید و بین دو انگشت فشار دهید، اگر پخته بود و صدای خامی نداشت، وقتشه!
مواظب باشید بیشتر از این نجوشد، چون شفته میشود. یک سبد یا آبکش با دانههای ریز انتخاب کنید و برنج را در آن بریزید؛ مراقب حمله بخار آب برنج به دست و صورتتان هم باشید.
کمی روی برنج آب ولرم بگیرید و نمک آن را بچشید. اشتباه نکنید، برنجهای رویی که تازه از زیر آب درآمدهاند برای چشیدن مناسب نیستند، دستی به کف سبد یا آبکش بکشید و آب آن را مزهمزه کنید؛
اگر هنوز خوشنمک بود یک کم دیگر آب روی آن بریزید و اگر هم زیادی بینمک بود، کمی نمک به آبروغن آن اضافه کنید.
و اما آبروغن؛ برای هر پیمانه برنج حدود نصف استکان آب و یک قاشق غذاخوری روغن جامد یا سه قاشق غذا خوری روغن مایع در ظرفی بریزید و بگذارید روغن آب شود (اگر برنج شما یک کم زیادی پخته، میتوانید آب را از فرمول حذف کنید).
حالا نصف آبروغن را کف قابلمه یا دیگ بریزید و بقیه را برای روی برنج نگه دارید؛
با این روش روغن بهطور عادلانه به تمام پلو میرسد.
برنج را طوری در ظرف بریزید که شکل یک تپه به خود بگیرد و در آخرین مرحله با ته قاشق یا کفگیر چند نقطه از آن تپه را سوراخ کنید تا بخار زیر پلو خارج شود و لایههای زیرین شفته نشوند!
در ظرف و سرویس قابلمه را ببندید و برای چند دقیقه شعله زیر آن را زیاد کنید، به محض اینکه اولین آثار بخار پیدا شد، در ظرف را با دمکنی بپوشانید و شعله را به حداقل برسانید تا پلوی شما آماده شود.