خدماتی

پیشگامان پیشرفت

خدماتی

پیشگامان پیشرفت

پلوپز حرفه‌ای

 

پلو درست کردن از جمله مهم‌ترین کارهایی است که با رعایت چند فوت کوزه‌گری می‌توانید از عهده‌اش برآیید. کافی است خوب پلو درست کنید تا لقب یک آشپز حرفه‌ای نصیبتان شود.

 

برنج را که پاک کردید و خوب شستید، بگذارید چند ساعتی در آب نیمه گرم و نمک خیس بخورد.

میزان نمکی که در آب می‌ریزید بستگی به جنس برنج و مدت زمان خیس خوردن دارد؛

هرچه زمان بیشتری برای خیس خوردن برنج در نظر می‌گیرید، میزان نمک هم باید بیشتر شود تا برنج خرد نشود. در حالت کلی برای هر پیمانه برنج، یک قاشق غذاخوری نمک مناسب است.

 

 اندازه سرویس قابلمه ظرفی هم که برای طبخ برنج استفاده می‌کنید مهم است؛ اگر زیاد کوچک باشد، برنج در آن انباشته و له می‌شود و اگر هم زیادی بزرگ باشد، حجم زیادی از برنج ته‌دیگ می‌شود. حالا شما دو راه در پیش دارید: این‌که برنج را آب‌کش کنید یا کته درست کنید.

 

● ساده مثل کته

 

کته درست کردن زیاد هم سخت نیست حتی می‌شود گفت دردسرش از برنج آبکش کردن هم کمتر است و زودتر هم آماده می‌شود.

این بار برنج خیس‌خورده را از همان مرحله اول وارد بازی کنید و با مقدار مناسبی آب و نمک و روغن روی گاز بگذارید (به ازای هر پیمانه برنج، دو پیمانه آب، یک قاشق غذا خوری روغن جامد یا دو قاشق غذا خوری روغن مایع و میزان مورد نیاز نمک).

 

در ظرف را بگذارید و شعله گاز را زیاد کنید تا آب برنج جوش بیاید.قبل از این‌که برنج سر برود، شعله را کم کنید و صبر کنید تا آب برنج تمام شود؛ مراقب باشید که برنج خشک خشک نشود و یک مقدار خیلی کم آب برای بخار شدن و کمک به دم‌ کشیدن پلو داشته باشد.

 

 البته از آن طرف بام هم پرت نشوید. اگر آب برنج موقع دم‌ کردن زیاد باشد، شما در آخر کار با یک قابلمه برنج شفته روبه‌رو خواهید شد!

 

 قبل از این‌که برنج را دم کنید، اطراف آن را جمع نمایید و شکل همان تپه را به آن بدهید. اما دیگر لازم نیست در آن سوراخ ایجاد کنید، چون برنج از اول با آب خودش پخته است. در سرویس قابلمه یا دیگ را با دم‌کنی بپوشانید و منتظر باشید تا پلوی شما دم بکشد.

لاغری سریعتر با مصرف روزانه سیب

 

بر اساس نتایج تحقیقاتی که روی زنان 45 تا 67 سال انجام گرفته است مصرف روزانه یک عدد سیب به کاهش وزن و لاغری شکم کمک می‌کند و میزان کلسترول مضر را کاهش می‌دهد.

 

براساس تحقیقات دانشمندان امریکایی، مصرف روزانه یک عدد سیب برای سلامت بدن و کاهش وزن مفید است.

 

سیب، کم کالری، سرشار از آب و فیبر و برای همین همیار لاغری شماست. در واقع خاصیت لاغرکنندگی سیب مدیون وجود فیبری به نام پکتین است. این فیبر حلال باعث ایجاد سیری می‌شود. علاوه بر این، فیبر پکتین در زمان گوارش غذا جذب چربی‌ها و قندها را کاهش می‌دهد و باعث دفع بهتر می‌شود. برای همین تجمع چربی‌ها را کاهش می‌دهد.

 

محققان برای دست یافتن به این نتایج به مدت بیش از یک سال زنان بین 45 تا 65 سال را تحت مطالعه و بررسی قرار دادند.

 

این شرکت کننده‌ها علاوه بر داشتن یک تغذیه‌ نرمال روزانه 75 گرم آلو خشک یا 75 گرم سیب خشک مصرف کردند و میزان کلسترول آن‌ها بعد از 3، 6 و 12 ماه اندازه گیری شد.

 

نتایج این بررسی‌ها نشان داد شش ماه بعد از شروع مطالعات، میزان کلسترول مضر زنانی که سیب مصرف کرده بودند به طور متوسط 23 درصد کاهش و میزان کلسترول مفید آن‌ها 4 درصد افزایش یافته است.

 

همچنین زنانی که روزانه سیب خشک مصرف می‌کردند به طور متوسط یک و نیم کیلو گرم لاغر  و لاغری شکم شدند.

چربی سوزی بیشتر با منابع غذایی سرشار از کلسیم

 

برای چربی سوزی بیشتر از منابع غذایی کلسیم غافل نشوید

 

متاسفانه بسیاری از افرادی که برای لاغر شدن از رژیم های غذایی کم کالری و لاغری شکم پیروی می کنند خودسرانه یک یا چند گروه غذایی را حذف می کنند تا به اصطلاح سریع تر وزن کم کنند. این در حالی است که محققان دریافتند لبنیات به ویژه ماست توانایی بدن را برای سوزاندن چربی‌های اضافی تقویت کرده و به کاهش وزن کمک می کند.

 

کلسیم نقش عمده ای در سوزاندن چربی های بدن دارد و به گفته کارشناسان کسانی که این ماده معدنی را به میزان کافی در بدنشان ندارند، کنترلی هم روی اشتهایشان نخواهند داشت. یک رژیم غذایی سرشار از کلسیم می توانند منجر به کاهش فشار خون، کلسترول و تنظیم قند خون شود.

 

امروز بهترین غذاهای چربی سوز سرشار از کلسیم را خدمتتان معرفی میکنیم .

 

بادام: 3 گرم بادام معادل 22 بادام است که 170 کالری و 75 میلی گرم کلسیم دارد و 8 درصد از نیاز به کلسیم را تامین می کند.

 

 

دانه کنجد: 30 گرم از دانه کنجد معادل 160 کالری است که 277 میلی گرم کلسیم به بدن می رساند. این میزان، 28 درصد نیاز به کلسیم را برطرف می کند.

 

 

ارده: 2 قاشق غذاخوری از ارده معادل 160 کالری و 112 میلی گرم کلسیم دارد که 12 درصد نیاز به کلسیم را برطرف می کند.

 

 

کلم پیچ: یک فنجان از این سبزی، 36 کالری دارد؛ به همراه 93 میلی گرم کلسیم. این میزان از کلسیم، 9 درصد از نیاز بدن به کلسیم را رفع می کند.

 

اسفناج: 2 فنجان از این سبزی 14 کالری دارد و 6 میلی گرم کلسیم که 6 درصد از نیاز به کلسیم را رفع می کند.

 

کلم بروکلی: یک فنجان از آن 55 کالری و 62 میلی گرم دارد و تامین کننده 6 درصد از نیاز به کلسیم است.

 

شاهی: شاهی در هر یک فنجان، 4 کالری و 40 میلی گرم کلسیم دارد و 4 درصد از میزان نیاز به کلسیم را برطرف می کند.

 

 برای لاغری شکم پنیر خامه ای: 3 گرم از پنیر خامه ای بدون چربی معادل 29 کالری دارد. این میزان 98 میلی گرم کلسیم دارد و 10 درصد نیاز به کلسیم را در روز برطرف می کند.

ویژگی های اصلی پلوپزها

 

اندازه پلوپز

 

اندازه پلوپزها با توجه به اندازه پیمانه‌ای است که درون آنها وجود دارد و معمولاً از 3 تا 10 پیمانه ظرفیت دارند. هرگز پلوپزی بزرگتر از آنچه که نیاز دارید را نخرید چون طراحی پلوپزها با توجه به اندازه و پیمانه برنج و آبی که برای تهیه آن نیاز است صورت گرفته است. همچنین لازم نیست که قابلمه پلوپز و سرویس قابلمه را تا حد امکان پر کنید چون هنگام جوشیدن باعث ایجاد کثیفی و سرریز شدن خواهد شد.

 

مقایسه پیمانه ژاپنی ها و آمریکایی ها

 

هنگامی که پلوپزی می‌خرید که توسط تولید کننده‌های ژاپنی تولید شده است، آگاه باشید که اندازه یک پیمانه ژاپنی‌ها 200 میلی لیتر است در حالی که پیمانه آمریکایی‌ها 240 میلی لیتر ظرفیت دارد. همیشه سعی کنید پیمانه‌ای را که در داخل پلوپزها وجود دارد نگهداری کنید. اگر از طرز تهیه و دستورالعملی استفاده می‌کنید که میزان پیمانه در آن بیان نشده است در انتخاب خود اختیار دارید، ولی اگر از طرز تهیه‌ غذایی استفاده می‌کنید که در آن به مقدار پیمانه اشاره شده، مجبور خواهید بود که از پیمانه پلوپز استفاده نمایید.

 

انواع پلوپز

 

هر چند به نظر می‌رسد گزینه‌های زیادی برای انتخاب پلوپز وجود داشته باشد، ولی فقط چند نوع اساسی و اصلی پلوپز وجود دارد.

 

پلوپزهای ساده روشن و خاموش کن

 

بپزید و خاموش کنید - بعد از پخته شدن برنج، پلوپز بصورت اتوماتیک خاموش می‌شود. این نوع از پلوپزها زیاد گران نیستند و بسیار ساده هستند. چراغی ندارند که پس از پخته شدن و آماده شدن برنج این امر را نشان دهد. کلید روشن و خاموش پلوپز وقتی پلو آماده شد روی خاموش قرار می‌گیرد. این پلوپزهای اولیه نچسب نیستند و بخار هم ندارند. ولی اگر فقط خواسته و انتظار شما از پلوپز، پختن پلو باشد می‌توانید به راحتی از این نوع از پلوپزها استفاده نمایید. شما می‌توانید این پلوپز ها را با کمتر از 20 دلار هزینه بخرید.

 

پختن و گرم نگهدارنده

 

برنج پخته می‌شود، و وقتی پخته شد گرما و حرارت آن کم می‌شود، و برنج را تا زمان مصرف گرم نگه می‌دارد. نحوه خاموش کردن این پلوپزها، از برق کشیدن آنها است. می‌توان این نوع از پلوپزها را با قابلیت انعطاف زیادی که دارند به قیمت معقولی هم پیدا کرد. این پلوپزها ویژگی‌هایی مثل قابلیت نچسب بودن سرویس قابلمه و بخارپز نمودن هم دارند. برای خرید این پلوپزها می‌توانید 40 تا 70 دلار هزینه کنید.

 

پختن الکتریکی و گرم نگهدارنده

 

سنسور و حسگر موجود در این پلوپز می‌تواند آن را به مدت 12 ساعت گرم نگهدارد. این پلوپزها خیلی گران‌تر هستند ولی اگر افراد خانه شما زیاد از برنج استفاده می‌کنند این پلوپزها ارزش سرمایه‌گذاری را دارند. قیمت این پلوپزها 100 و یا بیش از 100 دلار است.

 

راهنمای خرید پلوپز

 

پلوپز یکی از لوازم بسیار مفید و پرکاربرد آشپزخانه است.

 اما باید بدانید چگونه دستگاه پلوپز و سرویس قابلمه مناسبی را انتخاب نمایید،

 

 این مقاله ویژگی‌ها و پیشنهاداتی را در رابطه با اینکه چگونه پلوپز مناسب را برای خودتان پیدا کنید ارائه نموده است.راهنمای خرید پلوپز

 

تاریخچه پلوپز

 

اولین پلوپز تجاری توسط شرکت میتسوبیشی ژاپن تولید شد. که در واقع یک قابلمه آلومینیومی ساده بود و در قسمت پایین مجهز به سیم پیچ (المنت) گرمایشی شده بود.

 

 این پلوپز دکمه روشن و خاموش اتوماتیک نداشت و لازم بود تا مصرف کننده، خودش پخت پلو را کنترل کند و وقتی آماده شده بود، به طور دستی پلوپز را خاموش کند.

 

اولین پلوپز تجاری توسط توشیبا در سال 1956 تولید شد.

 

که دارای دو محفظه بود و از حرارت مستقیم (سیم پیچی داخل قابلمه وجود نداشت) استفاده می‌کرد و قادر بود که بعد از پخته شدن برنج بصورت اتوماتیک خاموش شود.

 

توشیبا هر ماه بیش از 200000 عدد از این پلوپزها تولید می‌کرد، پلوپزها به خوبی در آشپزخانه‌های ژاپنی ها جا افتاده بودند همانطور که توستر در آشپزخانه آمریکایی‌ها جا افتاده بود.

 

 

موارد استفاده از پلوپز

 

از پلوپز  و سرویس قابلمه می‌توان برای پختن برنج، غلات، دسرها و بخار پز کردن سبزیجات و پختن سوپ و خورشت استفاده کرد.

 

البته همه انواع پلوپزها نمی‌توانند موارد گفته شده را انجام دهند، به همین جهت هنگام خرید مطمئن باشید که مورد مناسبی را انتخاب نمایید تا نیازهای شما را برآورده کند.

 

بهترین پلوپزها هنوز هم در ژاپن تولید می‌شوند.

 

می‌توانید پلوپزهای ارزان قیمتی را بخرید که در کشورهای دیگری تولید شده‌اند، ولی نمی‌توانید همان استفاده ها و کارکردها را از آنها انتظار داشته باشید.