خدماتی

پیشگامان پیشرفت

خدماتی

پیشگامان پیشرفت

خوراکی‌ های سالم را بشناسیم؟

 

 

در اینجا به 6 ماده غذایی اشاره می‌کنیم که شایستگی حضور در برنامه غذایی‌تان را دارند. انتخاب با خودتان است. با ما همراه باشید.احتمالاً شما هم با شنیدن برخی شایعات در مورد مواد غذایی سعی می‌کنید که آنها را از برنامه غذایی‌تان حذف کنید. اما باید بدانید که با این کار خودتان را از مواد مغذی موجود در آنها محروم کرده‌اید.

 

واقعیت این است که هر ماده غذایی اگر درست و به اندازه مصرف شود حاوی ویتامین‌ها و مواد مغذی فوق‌العاده‌ای برای تأمین سلامتی بدن است. در اینجا به 6 ماده غذایی اشاره می‌کنیم که شایستگی حضور در برنامه غذایی‌تان را دارند. انتخاب با خودتان است. با ما همراه باشید.

چگونه چاق شویم ؟ 

 

ذرت بو داده

ذرت جزو غلات کامل محسوب می‌شود که برای سلامتی مفید است. البته باید بدانید ذرت بو‌داده‌هایی که در سینماها و مراکز خرید به فروش می‌رسند چندان سالم نیستند. به‌خاطر اینکه در کره و نمک غلت زده‌اند. بهتر است خودتان دست به کار شده و ذرت بوداده طبیعی آماده کنید. می‌توانید کمی پنیر پارمزان یا یک نوک‌انگشت شکر قهوه‌ای و یک نوک انگشت دارچین به آن اضافه کنید.

 

 

شیر شکلات

این هم یک خبر خوب دیگر برای کسانی که عاشق شکلات هستند. شیر شکلات برای سلامتی مفید است. این نوشیدنی خوشمزه به اندازه خود شیر حاوی مواد مغذی مفید برای سلامت استخوان‌ها می‌باشد. درست است که شیر شکلات شیرین است اما مطمئن باشید که میزان قند آن بیشتر از آب سیب نیست. باید بدانید که در همین نوشیدنی حدود 16 نوع ماده مغذی وجود دارد در حالی که آب سیب فقط چند ماده مغذی به بدن می‌رساند. حواستان باشد که از شیر شکلات‌های 1 درصد چربی استفاده کنید. این نوشیدنی یک نوشیدنی مناسب برای بعد از تمرینات ورزشی محسوب می‌شود. چون می‌تواند باعث احیای بدن و تقویت دوباره آن شود.

 

 

بیفتک

قطعاً مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز خوب نیست اما با این حال این ماده غذایی آن قدرها هم که گفته می‌شود مضر نیست. گوشت گاو بهترین منبع برای تأمین مواد مغذی بدن مثل آهن، زینک و ویتامین B12 می‌باشد. مشکل زمانی به وجود می‌آید که در مصرف گوشت قرمز زیاده‌روی کرده باشید. متخصصان تغذیه معتقدند که اگر از گوشت‌های کم چرب استفاده و چربی موجود آن را جدا کنید کلسترول خونتان را نیز بالا نمی‌برد. پس خودتان را از خوردن کباب و بیفتک خوشمزه و آبدار محروم نکنید. فقط حواستان باشد که بیفتکی که میل می‌کنید خیلی بزرگ نباشد یعنی حداکثر به اندازه کف دست باشد.

 

 

پاستا

اگر پاستاها را از برنامه غذایی‌تان حذف کنید از یک غذای خوشمزه و سالم محروم شده‌اید. پاستاها جزو مواد غذایی حاوی گلوسید با شاخص گلیسمی پایین هستند یعنی این که به آرامی در بدن تجزیه می‌شوند و خیلی سریع قند خونتان را بالا نمی‌برند. باید بدانید که پاستاها همچنین منبع اسیدفولیک و ویتامین B بوده و به‌خصوص برای خانم‌ها مفیدند. تنها مشکل پاستاها قند موجود در آن است. بهتر است پاستاها را با گوجه‌فرنگی رنده شده فراوان میل کنید تا با سس‌های سفید خامه‌ای. حواستان به میزان پاستاهایی که می‌خورید نیز باشد.

 

تخم‌مرغ

حرف و حدیث زیادی پشت سر تخم‌مرغ وجود دارد. اما متخصصان تغذیه معتقدند که تخم‌مرغ یک ماده غذایی مغذی و به صرفه است. یک عدد تخم‌مرغ حاوی 70 کالری است و در عین حال منبع آهن، پروتئین‌ها و ویتامین‌های A، D و B12 می‌باشد. اگر از مشکلات قلبی رنج می‌برید بهتر است که قبل از مصرف تخم‌مرغ با پزشک معالج‌تان مشورت کنید. اما برای بقیه افرادی که در سلامت طبیعی هستند مصرف روزانه یک عدد تخم‌مرغ هیچ مشکلی به وجود نمی‌آورد. تخم‌مرغ آب‌پز یا پخته شده در فر (روی نان) سالم‌تر و کم کالری‌تر از نیمروهای آماده شده در روغن فراوان می‌باشد.

 

 

سیب‌زمینی

بیشتر شهرت بد سیب‌زمینی مدیون سیب‌زمینی سرخ کرده است. به خاطر این که سیب‌زمینی سرخ‌کرده حاوی میزان زیادی روغن و نمک است. اما باید بدانید که پوست سیب‌زمینی سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین C، پتاسیم و فیبرهای غذایی است. ارزش غذایی این ماده غذایی به نوع طبخ آن بستگی دارد. شاخص گلیسمی پوره سیب‌زمینی بالاست اما سیب‌زمینی تنوری شاخص گلیسمی پایینی دارد. توصیه می‌کنیم سیب‌زمینی را با پوست مصرف کنید چون سیب‌زمینی‌های پوست کنده بخشی از مواد مغذی اصلی خود را از دست می‌دهد. می‌توانید به جای سیب‌زمینی معمولی از سیب‌زمینی شیرین استفاده کنید که سرشار از بتاکاروتن می‌باشد.

 

 

آشنایی با بهترین منبع پروتئین!!

 

تخم‌مرغ از آن موادغذایی است که در سبد غذایی همه ما وجود دارد و هر از گاه، آن را به تنهایی یا به همراه دیگر مواد غذایی مصرف می‌کنیم. اما در رابطه با تخم‌مرغ سوالات زیادی در ذهن ما بی‌پاسخ مانده است؛ سوالاتی مثل اینکه تخم‌مرغ محلی مغذی‌تر است یا صنعتی؟ دو زرده بهتر است یا تک‌زرده؟ از کجا بفهمیم یک تخم‌مرغ تازه و سالم است؟ و پرسش‌هایی از این قبیل را در گفتگوبا دکتر آراسب دباغ‌مقدم پرسیده‌ایم...

 چگونه چاق شویم ؟

 

چرا متخصصان توصیه می‌کنند حتما تخم‌مرغ را در سبد غذایی‌مان بگنجانیم؟

 

 

چون تخم‌مرغ یک غذای کامل است و ضریب پروتئینی تخم‌مرغ اصطلاحا 100 است، یعنی تخم‌مرغ از نظر اسیدهای آمینه‌ای که در پروتئین خود یعنی سفیده تخم‌مرغ دارد و هم از نظر تنوع و هم اصطلاحا زیست فراهمی آن بالاترین میزان را نسبت به سایر منابع پروتئینی دارد. زیست فراهمی یعنی پروتئین مصرفی کاملا هضم و جذب می‌شود. قسمت زرده تخم‌مرغ دارای چربی بوده و به خصوص برای کودکان در حال رشد برای رشد ذهنی و مغزی بسیار مفید است.

 

 

تخم‌مرغ‌های سفید و قهوه‌ای با هم تفاوتی دارند؟

 

 

سفید یا قهوه‌ای بودن تخم‌مرغ به نژاد مرغ بستگی دارد و بر ارزش غذایی‌شان اثری نخواهد داشت.

 

 

ازمیان تخم‌مرغ‌های صنعتی و محلی شمامصرف کدام یک راتوصیه می‌کنید؟آیاارزش غذایی این دو متفاوت است؟

 

 

تخم‌مرغ‌های سنتی از نظر ما خیلی تایید شده نیستند چون در سیستم سنتی مرغ آلودگی‌های سالمونلایی را به همراه داشته و این موضوع سبب آلوده شدن تخم‌مرغ می‌شود. آنچه مورد تایید ماست، تخم‌مرغی است که شناسنامه دارد؛ یعنی محل تولید، زمان تولید و مجوز مصرف آن از سوی سازمان دامپزشکی کشور تایید شده باشد و آدرس تولید‌کننده‌اش معلوم باشد. تخم‌مرغ‌های بی‌شناسنامه چندان تایید شده نیستند.

 

برخی تخم‌مرغ‌ها زرده پررنگ‌تری دارند؛ چرا؟

 

 

رنگ زرده به نوع تغذیه مرغ بستگی دارد. هر چه قدر مواد رنگدانه‌ای زرد در تغذیه مرغ بیشتر به کار رود، رنگ زرده پررنگ‌تر می‌شود. تخم‌مرغ‌های سنتی و رسمی زرده‌شان پررنگ‌تر است؛ چون مرغ ته سفره را می‌خورد و مواد غذایی مختلفی جذب می‌کند ولی در تخم‌مرغ‌های صنعتی نیز گاهی به صورت مصنوعی رنگدانه‌ به تغذیه مرغ اضافه می‌شود. اینکه بعضی تخم‌مرغ‌ها زرد رنگ‌تر است هیچ مشکلی از نظر تغذیه‌ای ندارد.

 

 

از نظر ارزش غذایی چه طور؟

 

 

رنگ زرد، ترکیبات بتاکاروتنی دارد در بدن به ویتامین A بیشتری تبدیل خواهد شد اما آن‌قدر نیست که بشود گفت درصد قابل‌توجهی ویتامین A بیشتری دارند و توصیه اکید می‌شود از آنها استفاده شود.

 

تخم مرغ سالم

 

 

بیشترمردم معتقدندتخم‌مرغ‌های دوزرده مقوی‌ترندامامرغداری‌هامی‌گویندتخم‌‌مرغ‌ها وقتی دوزرده می‌شودکه مرغ درشرایط استرس‌زاقراربگیردکدام عقیده صحیح است؟

 

 

دوزرده بودن نه به معنی خوب بودن است نه به معنی بد بودن؛ بلکه صرفا یک ویژگی ژنتیکی است مثل یک خانمی که دوقلو می‌زاید! دو زرده بودن تخم‌مرغ ویژگی ژنتیکی مرغ است. مرغداری‌های صنعتی چندان تمایلی به دو زرده بودن تخم‌مرغ ندارند چون در این صورت تخم‌مرغ درشت‌تر شده و چیدمان آن در کارتن و حمل و نقل آن مشکل‌تر است و احتمال شکستگی افزایش می‌یابد. تخم‌مرغ‌های دو زرده در مرغداری‌ها جدا شده و معمولا به مصرف کارکنان می‌رسد!

 

 

برخی تخم‌مرغ‌های شانه‌ای پاستوریزه شده‌اند و تاریخ انقضاء دارند. در مورد اینها هم توضیحی بفرمایید.

 

 

تخم‌مرغ‌های پاستوریزه در کارخانه‌ شکسته شده، محتویات آن پاستوریزه شده و بیشترین کاربرد آن در صنعت است و در شیرینی‌سازی یا در تهیه سس مایونز به کار می‌رود. تخم‌مرغ‌هایی که مصرف خانگی دارند، تخم‌مرغ‌های طبیعی هستند که پاستوریزه نشده و فقط تاریخ مصرف دارند.

 

 

مصرف تخم‌مرغ‌های غنی شده با امگا 3 را هم توصیه می‌کنید؟

 

 

البته! در این تخم‌‌مرغ‌ه، در تغذیه مرغ اسیدهای چرب حاوی امگا 3 به کار برده شده و برای سلامت مصرف‌کننده مفید است. ثابت شده که امگا 3 تا حد زیادی می‌تواند جلوی بیماری‌های قلبی عروقی را بگیرد.

 

مصرف چند تخم‌مرغ در هفته خوب است؟

 

 

آن طور که بیشتر کارشناسان تغذیه و متخصصان بحث تخم‌مرغ با هم اتفاق نظر دارند، مصرف هفته‌ای 3 عدد تخم‌مرغ توصیه می‌شود. برخی مراجع و کتاب‌ها مصرف روزی یک عدد تخم‌مرغ را هم سفارش می‌کنند اما به‌طور کل، من هم همان 3 عدد در هفته را بهتر می‌دانم.

 

 

چه کسانی منع مصرف دارند؟

 

 

افرادی که چربی خو‌ن‌شان بالاست، در مصرف زرده تخم‌مرغ باید محدودیت به خرج دهند. زرده تخم‌مرغ منبع چربی است ولی سفیده آن منبع پروتئین است و مصرف سفیده آن مشکلی ایجاد نمی‌کند. در افرادی که مشکلات کلیوی دارند برعکس این موضوع مطرح است، یعنی در مصرف سفیده تخم‌مرغ باید پرهیز کرده و می‌توانند زرده را مصرف کنند.

 

 

 

آیا تخم‌مرغ هم می‌تواند سبب بروز آلرژی غذایی شود؟

 

 

بله، تخم‌مرغ به عنوان یکی از موادغذایی آلرژی‌زا به ویژه در کودکان شناخته شده است بنابراین باید دقت کرد که اگر کودکی دچار آلرژی است در مصرف تخم‌مرغ محتاط باشد. حتی زیر یک سال به کودکان تنها باید زرده تخم‌مرغ داده ‌شود و مصرف سفیده آن زیریک سال توصیه نمی‌شود.

 

تخم‌‌مرغ تازه چه ویژگی‌هایی دارد؟

 

 

تخم‌‌مرغ تازه را وقتی می‌شکنید، زرد‌ه‌اش به شکل گنبدی در وسط و سفیده‌اش دور زرده است. هر چه زمان می‌گذرد، زرده پخش و تخت‌تر می‌شود.

 

بهترین نحوه نگهداری تخم‌مرغ چیست؟

 

 

چه در فروشگاه و چه در خانه و چه تولید کننده تخم‌مرغ به محض خارج شدن از بدن مرغ باید در محیط سرد یخچال بین 8+ تا 4+ درجه سانتی‌گراد نگهداری شود. هر یک ربعی که تخم‌مرغ خارج از یخچال نگهداری شود، 7 روز از عمر مفید آن کاسته می‌شود. 4 تا 5 روز خارج از یخچال نگه داشتن تخم‌مرغ سبب به اتمام رسیدن عمر مفید آن می‌شود. در حالی که در یخچال 1 تا 2 ماه می‌توان آن را سالم نگه داشت.

 

9 خوراکی برای داشتن سلامتی در زمستان

 

زمانی که شما موادی را که بدن تان لازم ندارد می خورید باعث عوارض بسیاری می شود مانند : چاقی و یا اینکه دچار چربی خون ، اوره و یا .... می شوید .

 چگونه چاق شویم ؟

معمولا ما اینقدر مشغول کار و زندگی می شویم که از سلامتی خود باز می مانیم و تنها زمانی که مریض می شویم به یاد خود می افتیم و اینکه باید به اجزای بدن خود مواد لازم و ویتامین های را از طریق مواد غذایی برسانیم و انرژی بدن را تامین کنیم .

 

پس این 9 خوراکی لازم را وارد سبدهای غذایی خود کنید تا سالم بمانید :

 

 

* روغن زیتون :

 

 

بر روی سالاد خود روغن زیتون بریزید و یا غذاهای خود را با روغن زیتون سرخ کنید . زیرا روغن زیتون فعالیت و تحرک سلولهای بدن را بالا می برد .

 

این عمل در زمستان بسیار به سلولهای شما کمک می کند و باعث می شود شما احساس سرما نداشته باشید .

 

در مطالعه ای که بر روی 18 زن انجام شد این نتیحه به دست آمده است . به هنگام سرو غذای ظهر و ناهار این افراد مقداری روغن زیتون اضافه شده است و مشاهده شده است که در این مدت این افراد سرمایی فصل زمستان را کمتر احساس کرده و نسبت به افرادی که در غذای شان روغن زیتون استفاده نشده بود .

 

در هر 100 گرم از روغن زیتون 673 کالری وجود دارد . البته لازم به ذکر است این مقدار متغییر است زیرا بستگی به میزان خالصی یا ناخالصی روغن زیتون شما دارد .

 

ماهی :

 

 

نه تنها ماهی بلکه تمام مواد خوراکی که از دریا به دست می آیند بسیار برای بدن مفید هستند بخصوص در فصل زمستان به خوردن این مواد غذایی توصیه می شود .

 

زیرا ماهی دارای امگا 3 می باشد ، و پروتئین زیادی دارد .

 

در فصل زمستان توصیه می شود 3 بار در هفته ماهی مصرف کنید . تا مواد لازم به بدنتان برسد .

 

 

سفیده ی تخم مرغ :

 

 

تخم مرغ همیشه به عنوان یک منبع خوب و سرشار از پروتئین محسوب می شود ، این ماده ی خوراکی سرشار از پروتئین می باشد .

 

توصیه می شود تخم مرغ را به هنگام صبح میل کنید زیرا هنگامی که صبح میل می کنید انرژی بیشتری را در طول روز دارید .

 

برای مثال اگر می خواهید املت درست کنید توصیه می کنیم که از سفیده ی بیشتری استفاده کنید تا زرده .

 

مثلا اگر 4 عدد سفیده استفاده می کنید توصیه می کنیم که 2 عدد زرده استفاده کنید .

 

اگر به زیره حساسیت ندارید و به زیره علاقه دارید می توانید کمی زیره به آن اضافه کنید .

 

زرده ی تخم مرغ دارای 70 کالری می باشد اما سفیده ی تخم مرغ دارای 55 کالری می باشد . البته به اندازه ی تخم مرغ بستگی دارد .

 

پس بهتر است که سفید ه ی تخم مرغ را به زرده ترجیح دهید و بیشتر آن را مصرف کنید .

 

 

* سیب زمینی :

 

 

سیب زمینی سرشار از فیبر است و فیبر ماده ی مفید و لازم برای بدن می باشد و همین طور هضم غذا را بهتر می کند. سیب زمینی به دلیل فیبری که دارد باعث می شود که معده شما زودتر پر شود و شما به دلیل اینکه حجم معده تان پر شده است ، غذای کمتری را بخورید .

 

بهتر است سیب زمینی های را آب پز یا تنوری کنید . در این صورت کالری سیب زمینی افزایش پیدا نمی کند .

 

کالری سیب زمینی که سرخ شده باشد نسبت به کالری سیب زمنی که آب پز شده باشد باور کردنی نیست :

 

یک سیب زمینی صد گرمی تنوری یا آب پز برابر با 85 کالری دارد در صورتی که این مقدار برای صد گرم سیب زمینی سرخ شده برابر با 405 کالری است .

 

 

* جو دو سر :

 

 

جو دو سر منبع غنی از چربی مفید برای بدن است و به همین دلیل باعث می شود که انرژی بدن شما در طول فعالیت هایی که در فصل زمستان انجام می دهید تامین شود .

 

شما می توانید جو دو سر را آسیاب کرده و بر روی پنیر بریزید و در صبحانه میل کنید یا اینکه به هنگام ناهار بر روی سالاد بریزید .

 

در این روزها برای سهولت بیشتر ما ، نان های جو نیز وارد بازار شده اند که شما می توانید از آنها نیز استفاده کنید .

 

 

* سویا :

 

 

شما می توانید از عصاره سوی نیز استفاده کنید که کالری بسیار پایین و هیچ گونه کلسترولی ندارد .

 

شما می توانید در سالاد یا غذاهای سرد و گرم خود از این ماده ی خوراکی استفاده کنید .

 

کرم سویا را بهتر است با کمی آب لیمو ترش قاتی کنید و بعد میل نمایید .

 

 

* دارچین :

 

 

دارچین جزو خانواده ی پلی فنول است . مولکول های مفیدی در دارچین وجود دارد . دارچین باعث می شود احساس گرسنگی شما کاهش یابد . شما می توانید دارچین را بر روی سالاد میوه یا سالاد فصل بریزید و میل کنید .

 

 

* سیب :

 

 

سیب دارای کالری بسیار پایینی است ، غنی از فیبر می باشد . سیب بسیار مفید برای بالا بردن فند خون می باشد . تاثیر مستقیمی بر فند خون دارد .

 

برای استفاده ی بهینه از سیب توصیه می شود این میوه را با پوست بخورید زیرا پوست سیب دارای آنتی اکسیدان می باشد .

 

* کاکائو :

 

 

کاکائو بخصوص برای کودکان در فصل سرما مفید است و توصیه می شود کاکائو های تیره تر و با کالری کمتر را تهیه بفرمایید .

 

کاکائو ضد افسردگی می باشد . و به شما کمک می کند که در زمستان همیشه خنده بر روی لب هایتان باشید . کاکائو برای داشتن خنده و روحیه ای شاداب بسیار به شما کمک می کند

 

کاکائو شما را از ناراحتی های قلبی - عروقی دور نگه می دارد .

 

به شما توصیه می شود که مقداری کاکائو را در سبد غذایی روزانه خود قرار دهید مانند میوه ای که روزانه مصرف می کنید ، توصیه میشود کاکائو را نیز مصرف کنید .

 

منبع : سیمرغ

اطلاعات تغذیه ای خودتان را محک بزنید



 

اگر نگران سلامت خودتان و خانواده تان هستید و نمی دانید بین مواد غذایی مشابه، انتخاب کدامشان به صرفه تر و سالم تر است، خواندن این پرسش و پاسخ ها می تواند کمک تان کند....

 چگونه چاق شویم ؟

۱) گوشت قرمز یا سوسیس؟

 

▪ گوشت قرمز: یک تکه گوشت کاملا پخته شده، نسبت به سوسیس، هم کالری کمتری دارد و هم نمک کمتری. به علاوه، بهتر است گوشتی که مصرف می کنید، بدون چربی و رگ و پی باشد.

 

 ۲) چای یا قهوه؟

 

▪ چای: چای سبز یا سیاه گزینه های بهتری نسبت به قهوه هستند. این نوشیدنی سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که برای سلامت قلب و عروق خونی مفیدند و می توانند در پیشگیری از سرطان هم کمک کننده باشند.

 

۳) سیر تازه یا پودر سیر؟

 

▪ سیر تازه: هرچند که تحقیقات در این زمینه هنوز کامل نشده اما مطالعات زیادی نشان داده اند که سیر تازه در کاهش کلسترول چندان هم موثر نیست ولی در مورد خواص درمانی دیگر آن هنوز جای تحقیق بیشتری وجود دارد. از طرفی، ترکیباتی در سیر وجود دارد که به سادگی خراب می شود و اگر سیر به صورت پودر درآید امکان آلوده شدن آن بیشتر است. همچنین اگر بخواهید سیر را به صورت پودر مصرف کنید، باید از مقدار بیشتری نسبت به سیر تازه استفاده کنید تا همان فایده را داشته باشد، بنابراین سیر تازه انتخاب سالم تری است.

 

۴) میوه تازه یا خشک؟

 

▪ میوه تازه: حجم زیاد آب موجود در میوه تازه که تقریبا ۸۰ درصد آن را تشکیل می دهد، کمک می کند تا کالری کمتری به بدن برسد. اما اگر قصد نگهداری طولانی مدت دارید و می خواهید همیشه میوه در دسترس تان باشد آن را به صورت خشک شده مصرف کنید.

 

5) کلم بروکلی یا گل کلم؟

 

▪ کلم بروکلی: جذب فیبر کلم بروکلی ۲ برابر جذب فیبر گل کلم است.

 

۶) آبمیوه یا خود میوه؟

 

▪ میوه: آبمیوه نه تنها قند بیشتری را وارد بدن می کند بلکه سبب محروم شدن بدن از یک ماده مغذی مهم در میوه یعنی فیبر می شود.

 

۷) قند طبیعی یا شکر سفید؟

 

▪ هیچ کدام: هر دو، قند ساده دارند و نمی توان از نظر ارزش غذایی هیچ مزیتی را نسبت به دیگری قایل شد.

 

۸) آب گازدار یا سودا؟

 

▪ آب گازدار: از آنجا که برای تولید سودا از بی کربنات سدیم استفاده می شود، می توان ادعا کرد که این نوشابه ها پر از نمک هستند. در واقع در این رقابت، آب گازدار با ۳ میلی گرم سدیم در مقابل سودا با ۷۰ میلی گرم سدیم برنده بی چون و چرا است.

 

۹) گوشت راسته یا گوشت دنده؟

 

▪ گوشت راسته: ۳۰۰ گرم از گوشت راسته گوسفند ۳۲۵ کیلوکالری و ۱۳ گرم چربی دارد، در حالی که همین مقدار گوشت قسمت دنده ۴۲۳ کیلوکالری و ۲۳ گرم چربی دارد.

 

۱۰) سس آماده یا خانگی؟

 

▪ سس خانگی: محصولات خانگی عموما سالم تر از مواد غذایی کارخانه ای هستند. وقتی خودتان سس درست می کنید، می توانید از چربی های اشباع نشده ای مثل روغن زیتون به جای روغن های ناسالم استفاده کنید. ضمن اینکه سس های حاضری، مقدار زیادی نمک و افزودنی های دیگر دارند.

 

۱۱) گوجه فرنگی تازه یا سس؟

 

▪ هر دو: گوجه فرنگی، آنتی اکسیدانی به نام لیکوپن دارد که در پیشگیری از سرطان پروستات و چند نوع سرطان دیگر بسیار موثر است. این ماده فقط در جریان پخت گوجه فرنگی از دیواره سلولی آن رها می شود و بدن می تواند آن را جذب کند. به علاوه این آنتی اکسیدان، قابل حل در چربی است و مصرف سس گوجه ای که با اندکی روغن زیتون تهیه شده باشد به جذب بیشتر این ترکیب کمک زیادی می کند.

 

۱۲) سیب یا پرتقال؟

 

▪ سیب: می گویند سیب میوه بهشت است. نتایج تحقیقی که در دانشگاه ناتینگهام انجام شده، نشان داده است بیمارانی که در هفته دست کم ۵ عدد سیب می خورند عملکرد ریه هایشان بهتر شده، خس خس سینه آنها کاهش یافته و نشانه های آسم در این افراد بسیار کمتر شده است. شما می توانید سیب را خام بخورید یا کیک سیب بپزید، حتی می توانید سیب را ریز کنید و در سالاد بریزید یا اینکه به صورت کمپوت مصرفش کنید.

 

 ۱۳) ناهار سنگین یا سبک؟

 

▪ ناهار سبک: خوردن چند وعده غذای سبک در طول روز بهتر از یک وعده غذای سنگین و مفصل است. پخش کردن کالری دریافتی در طول روز، قند خون و سطح انسولین را ثابت نگه می دارد، استرس و خستگی را از بدن دور می کند و از کسالت پس از ناهار جلوگیری می کند. همه این اتفاقات خوب به این خاطر است که ناهار سنگین نخورده اید.

می خواهید لاغر شوید در مصرف این 5 خوراکی زیاده روی کنید

 

 

 ویتامین C جذب چربی در بدن را کند می کند

 

بسیاری عقیده دارند کیفیت مواد غذایی در رژیم لاغری، مهمتر از کمیت و مقدار آن است.

 

در این مقاله با مواد غذایی و خوراکی‌هایی آشنا خواهید شد که در سوزاندن چربی های زائد بدن شما نقش پر رنگی دارند و خوردن آنها در طول رژیم غذایی لاغری توصیه می شود.

 چگونه چاق شویم ؟

 

توت فرنگی

 

توت فرنگی فقط یک میوه خوش رنگ و بو نیست، بلکه یک ماده کم کالری و سرشار از الیاف است که با خوردن چند عدد از آن احساس سیری خواهید کرد. این میوه سرشار از آنتی اکسیدان است و برای افرادی که رژیم غذایی دارند، توصیه می شود.

 

شکلات تلخ

 

خوردن شکلات تلخ با گرفتن یک رژیم غذایی سخت منافاتی ندارد، یعنی شما می توانید در عین حال که رژیم دارید، از خوردن شکلات تلخ هم لذت ببرید.

 

شکلات های تلخ کم شکر و یا به طور کلی خالی از شکر هستند و در فروشگاه های بزرگ می‌توانید به راحتی آنها را پیدا کنید. فلاوونوئید و پلی فنول های موجود در شکلات خواص بسیاری برای بدن دارند و با بالا بردن میزان نشاط و شادابی بدن میزان سوخت و ساز آن را افزایش می دهند

 

 

فلفل شیرین

 

اگر رژیم هستید، می توانید با خیالی آسوده از فلفل شیرین استفاده کنید. فلفل شیرین سرشار از ویتامین C است. این ویتامین جذب چربی در بدن را کند می کند.

 

با خوردن فلفل شیرین اشتهای کاذب و میل به غذا در شما از بین خواهد رفت. در ضمن ویتامین موجود در فلفل سبز جذب مواد مغذی سایر خوراکی ها را افزایش می دهد.

 

 

سیب

 

با قاطعیت می توان گفت که سیب یک میوه بسیار مفید برای سلامتی انسان است. این میوه علاوه بر این که مقوی قلب و شرایین آن است و خوردن آن خون را پاکسازی می کند و باعث رسیدن خون به تمام اجزای بدن می شود، نقش قابل توجهی در کاهش وزن شما دارد. سیب احساس گرسنگی کاذب را در شما از بین می برد.

 

خوردن یک عدد سیب به اندازه یک تکه بزرگ گوشت به شما احساس سیری می دهد، با این تفاوت که سیب نسبت به گوشت کالری کمتری دارد و برای افرادی که از رژیم غذایی خاصی به منظور لاغر شدن تبعیت می کنند بسیار مفید است.

 

 

هویج

 

خوردن هویج هم به شما احساس سیری می دهد. این ماده غذایی نارنجی رنگ سرشار از بتاکاروتن، کم کالری و پر از مواد مغذی است. هویج آب پز را جایگزین سیب زمینی آب پز کنید تا هم از خوردن آن بیشتر لذت ببرید و هم به روند رژیم غذایی خود کمک قابل توجهی کرده باشید.