مصرف منظم چای گل سرخ در گام اول به سم زدایی و پاکسازی بدن کمک می کند
گل سرخ یا همان گل محمدی نوعی گل رز است که در ایران به صورت گسترده کشت و استفاده می شود. از این گل معطر و پرخاصیت در تهیه گلاب، مربا، عطر، به صورت پودر داخل ادویه ها، در ترکیب شیرینیجات و غیره استفاده می شود.
چای گل سرخ
چای یا دمنوش گل سرخ یک نوشیدنی معطر و فوق العاده با خواص مثال زدنی و پرخاصیت برای آن هایی است که علاقه مند به نوشیدنی های گرم هستند. گل سرخ یا همان گل محمدی نوعی گل رز است که در ایران به صورت گسترده کشت و استفاده می شود. از این گل معطر و پرخاصیت در تهیه گلاب، مربا، عطر، به صورت پودر داخل ادویه ها، در ترکیب شیرینیجات و غیره استفاده می شود. گل محمدی طبیعت گرم دارد و برای تسکین اعصاب فوق العاده است. شما می توانید از این گلبرگ های خوش رنگ و معطر چای تهیه کرده و یک نوشیدنی صد درصد شرقی و آرامبخش تهیه کنید. پس بفرمایید یک فنجان سلامت و آرامش.
چای گل سرخ برای سم زدایی از بدن
مصرف منظم چای گل سرخ در گام اول به سم زدایی و پاکسازی بدن کمک می کند. چون روی کبد و صفرا تأثیر داشته و باعث تمیزی آن ها می شود. این نوشیدنی معطر ادرارآور است و به کنترل حالت احتباس آب در بدن کمک می کند. البته باید گفت که با یک گل بهار نمی شود. یعنی با نوشیدن یک فنجان چای گل سرخ نمی توانید از این خواص بی نظیر بهره مند شوید. باید این نوشیدنی را به صورت منظم و یک دوره درمانی میل کنید.
گل سرخ سرشار از ویتامین C
گل محمدی طبیعت گرم دارد و برای تسکین اعصاب فوق العاده است. شما می توانید از این گلبرگ های خوش رنگ و معطر چای تهیه کرده و یک نوشیدنی صد درصد شرقی و آرامبخش تهیه کنید
گل سرخ یا همان گل محمدی خواص زیادی برای سلامتی دارد. این گل خوش رنگ سرشار از ویتامین C می باشد. بر اساس اعلام سازمان غذا و دارو، گلبرگ ها و ساقه این گل (به ویژه به صورت خام) منبع غنی ویتامین C محسوب می شود. باید بدانید که در روند خشک شدن گل، 25 تا 60 درصد ویتامین C موجود در آن از بین می رود. بنابراین توصیه می شود در تهیه چای تا حد امکان از گل سرخ تازه استفاده کنید. یادتان باشد که ویتامین C برای دستگاه ایمنی، حفظ سلامت پوست و استخوان ها از اهمیت بالایی برخوردار است. این ویتامین در جذب هر چه بیشتر آهن نقش موثری دارد.
گل سرخ منبع آنتی اکسیدان و ضد سرطان است
چای تهیه شده از گل سرخ فواید دیگری نیز دارد. این گل سرشار از آنتی اکسیدان ها و به ویژه پولیفنول های موسوم به کاتچین است. آنتی اکسیدان ها از بدن در برابر اثرات مضر رادیکال های آزاد محافظت کرده و به این ترتیب از بروز سرطان ها پیشگیری می کند. ترکیبات آنتی اکسیدانی نه تنها از آسیب های رادیکال های آزاد جلوگیری می کنند بلکه بدون آسیب رساندن به سلول های سالم اطراف، باعث نابودی سلول های سرطانی می شود. در واقع این گل باعث بهبود سلامت درون و بیرون بدن و حفظ جوانی آن می شود.
چای گل سرخ برای مقابله با انواع مشکلات تنفسی ناشی از سرماخوردگی مفید است
چای گل سرخ برای تسکین دردهای زنانه
چای گل سرخ همچنین در بهبود دردهای قاعدگی موثر است. اگر شما نیز از سندرم پیش از قاعدگی رنج می برید حتماً این چای را در برنامه روزانه تان بگنجانید. به عقیده برخی متخصصان این گل همچنین در تنظیم قاعدگی نامنظم یا شدید موثر است. گفتنی است که گل سرخ برای افزایش میل جنسی نیز موثر عمل می کند.
چای گل سرخ بهترین نوشیدنی برای روزهای سرد
چای گل سرخ برای مقابله با انواع مشکلات تنفسی ناشی از سرماخوردگی و آنفلوانزا مفید است. بنابراین توصیه می شود با فرا رسیدن روزهای سرد سال از این چای غافل نباشید.
چای گل سرخ تب بر است
اگر تب دارید می توانید به این چای اعتماد کنید. چای گل سرخ باعث کاهش دمای بدن شده و تب را کاهش می دهد. این چای برای پاکسازی بدن و کاهش التهاب و همچنین برطرف کردن ضایعات پوستی نیز موثر است. نتایج بررسی ها نشان می دهد که گل سرخ از تشدید عفونت جلوگیری می کند.
چای گل سرخ برای آرامش اعصاب
چای گل سرخ باعث تسکین دستگاه عصبی می شود. اگر به طور منظم از این چای میل کنید از مشکلاتی مانند بی خوابی و خستگی خلاص خواهید شد. این نوشیدنی مفرح اعصاب بعد از یک روز کاری طولانی مدت و همراه با استرس است و باعث رفع خستگی و کسب انرژی دوباره می شود.
چگونه چای تهیه کنیم؟
چای گل سرخ همچنین در بهبود دردهای قاعدگی موثر است. اگر شما نیز از سندرم پیش از قاعدگی رنج می برید حتماً این چای را در برنامه روزانه تان بگنجانید
تهیه این چای بسیار ساده است. اگر حوصله تهیه چای گل محمدی را ندارید می توانید داخل قوری چای معمولی تان کمی گلبرگ گل محمدی بریزید تا معطر شود.
اما برای تهیه چای گل محمدی برای هر فنجان آب به 6 تا 7 گلبرگ گل سرخ نیاز دارید. برای شیرین کردن آن نیز می توانید از عسل یا عصاره استویا استفاده کنید که یک شیرین کننده طبیعی و فاقد کالری است.
برای تهیه این چای کافی است گلبرگ ها را به آب جوش اضافه کرده و اجازه دهید به مدت 5 تا 10 دقیقه استراحت کند. سپس می توانید چای را صاف کرده و کمی عسل یا عصاره استویا به آن بزنید.
می توانید از گلبرگ های خشک نیز در تهیه دمنوش استفاده کنید. می توانید یک قاشق غذاخوری گل سرخ را به همراه یک قاشق غذاخوری چای سیاه یا سبز به مدت 15 الی 20 دقیقه دم کنید. این دمنوش برای از بین بردن بوی بد دهان و کاهش نفخ موثر است.
مصرف منظم چای گل سرخ در گام اول به سم زدایی و پاکسازی بدن کمک می کند
گل سرخ یا همان گل محمدی نوعی گل رز است که در ایران به صورت گسترده کشت و استفاده می شود. از این گل معطر و پرخاصیت در تهیه گلاب، مربا، عطر، به صورت پودر داخل ادویه ها، در ترکیب شیرینیجات و غیره استفاده می شود.
چای گل سرخ
چای یا دمنوش گل سرخ یک نوشیدنی معطر و فوق العاده با خواص مثال زدنی و پرخاصیت برای آن هایی است که علاقه مند به نوشیدنی های گرم هستند. گل سرخ یا همان گل محمدی نوعی گل رز است که در ایران به صورت گسترده کشت و استفاده می شود. از این گل معطر و پرخاصیت در تهیه گلاب، مربا، عطر، به صورت پودر داخل ادویه ها، در ترکیب شیرینیجات و غیره استفاده می شود. گل محمدی طبیعت گرم دارد و برای تسکین اعصاب فوق العاده است. شما می توانید از این گلبرگ های خوش رنگ و معطر چای تهیه کرده و یک نوشیدنی صد درصد شرقی و آرامبخش تهیه کنید. پس بفرمایید یک فنجان سلامت و آرامش.
چای گل سرخ برای سم زدایی از بدن
مصرف منظم چای گل سرخ در گام اول به سم زدایی و پاکسازی بدن کمک می کند. چون روی کبد و صفرا تأثیر داشته و باعث تمیزی آن ها می شود. این نوشیدنی معطر ادرارآور است و به کنترل حالت احتباس آب در بدن کمک می کند. البته باید گفت که با یک گل بهار نمی شود. یعنی با نوشیدن یک فنجان چای گل سرخ نمی توانید از این خواص بی نظیر بهره مند شوید. باید این نوشیدنی را به صورت منظم و یک دوره درمانی میل کنید.
گل سرخ سرشار از ویتامین C
گل محمدی طبیعت گرم دارد و برای تسکین اعصاب فوق العاده است. شما می توانید از این گلبرگ های خوش رنگ و معطر چای تهیه کرده و یک نوشیدنی صد درصد شرقی و آرامبخش تهیه کنید
گل سرخ یا همان گل محمدی خواص زیادی برای سلامتی دارد. این گل خوش رنگ سرشار از ویتامین C می باشد. بر اساس اعلام سازمان غذا و دارو، گلبرگ ها و ساقه این گل (به ویژه به صورت خام) منبع غنی ویتامین C محسوب می شود. باید بدانید که در روند خشک شدن گل، 25 تا 60 درصد ویتامین C موجود در آن از بین می رود. بنابراین توصیه می شود در تهیه چای تا حد امکان از گل سرخ تازه استفاده کنید. یادتان باشد که ویتامین C برای دستگاه ایمنی، حفظ سلامت پوست و استخوان ها از اهمیت بالایی برخوردار است. این ویتامین در جذب هر چه بیشتر آهن نقش موثری دارد.
گل سرخ منبع آنتی اکسیدان و ضد سرطان است
چای تهیه شده از گل سرخ فواید دیگری نیز دارد. این گل سرشار از آنتی اکسیدان ها و به ویژه پولیفنول های موسوم به کاتچین است. آنتی اکسیدان ها از بدن در برابر اثرات مضر رادیکال های آزاد محافظت کرده و به این ترتیب از بروز سرطان ها پیشگیری می کند. ترکیبات آنتی اکسیدانی نه تنها از آسیب های رادیکال های آزاد جلوگیری می کنند بلکه بدون آسیب رساندن به سلول های سالم اطراف، باعث نابودی سلول های سرطانی می شود. در واقع این گل باعث بهبود سلامت درون و بیرون بدن و حفظ جوانی آن می شود.
چای گل سرخ برای مقابله با انواع مشکلات تنفسی ناشی از سرماخوردگی مفید است
چای گل سرخ برای تسکین دردهای زنانه
چای گل سرخ همچنین در بهبود دردهای قاعدگی موثر است. اگر شما نیز از سندرم پیش از قاعدگی رنج می برید حتماً این چای را در برنامه روزانه تان بگنجانید. به عقیده برخی متخصصان این گل همچنین در تنظیم قاعدگی نامنظم یا شدید موثر است. گفتنی است که گل سرخ برای افزایش میل جنسی نیز موثر عمل می کند.
چای گل سرخ بهترین نوشیدنی برای روزهای سرد
چای گل سرخ برای مقابله با انواع مشکلات تنفسی ناشی از سرماخوردگی و آنفلوانزا مفید است. بنابراین توصیه می شود با فرا رسیدن روزهای سرد سال از این چای غافل نباشید.
چای گل سرخ تب بر است
اگر تب دارید می توانید به این چای اعتماد کنید. چای گل سرخ باعث کاهش دمای بدن شده و تب را کاهش می دهد. این چای برای پاکسازی بدن و کاهش التهاب و همچنین برطرف کردن ضایعات پوستی نیز موثر است. نتایج بررسی ها نشان می دهد که گل سرخ از تشدید عفونت جلوگیری می کند.
چای گل سرخ برای آرامش اعصاب
چای گل سرخ باعث تسکین دستگاه عصبی می شود. اگر به طور منظم از این چای میل کنید از مشکلاتی مانند بی خوابی و خستگی خلاص خواهید شد. این نوشیدنی مفرح اعصاب بعد از یک روز کاری طولانی مدت و همراه با استرس است و باعث رفع خستگی و کسب انرژی دوباره می شود.
چگونه چای تهیه کنیم؟
چای گل سرخ همچنین در بهبود دردهای قاعدگی موثر است. اگر شما نیز از سندرم پیش از قاعدگی رنج می برید حتماً این چای را در برنامه روزانه تان بگنجانید
تهیه این چای بسیار ساده است. اگر حوصله تهیه چای گل محمدی را ندارید می توانید داخل قوری چای معمولی تان کمی گلبرگ گل محمدی بریزید تا معطر شود.
اما برای تهیه چای گل محمدی برای هر فنجان آب به 6 تا 7 گلبرگ گل سرخ نیاز دارید. برای شیرین کردن آن نیز می توانید از عسل یا عصاره استویا استفاده کنید که یک شیرین کننده طبیعی و فاقد کالری است.
برای تهیه این چای کافی است گلبرگ ها را به آب جوش اضافه کرده و اجازه دهید به مدت 5 تا 10 دقیقه استراحت کند. سپس می توانید چای را صاف کرده و کمی عسل یا عصاره استویا به آن بزنید.
می توانید از گلبرگ های خشک نیز در تهیه دمنوش استفاده کنید. می توانید یک قاشق غذاخوری گل سرخ را به همراه یک قاشق غذاخوری چای سیاه یا سبز به مدت 15 الی 20 دقیقه دم کنید. این دمنوش برای از بین بردن بوی بد دهان و کاهش نفخ موثر است.
برای گیاهخواران مصرف یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی بسیار مهم است
گیاهخواران از خوردن غذاهای حیوانی به دلایل زیست محیطی، اخلاقی یا سلامت اجتناب می کنند متاسفانه، پس از یک رژیم غذایی انحصاراً گیاهی ممکن است برخی از افراد در معرض خطر بالاتری از کمبود مواد مغذی قرار گیرند این امر به ویژه در رژیم غذایی وگان به خوبی برنامه ریزی نشده است.
برای گیاهخوارانی که می خواهند سالم بمانند مصرف یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی با طیف غذاهای غنی شده بسیار مهم است.
در اینجا 11 نوع غذا و گروه های غذایی که باید بخشی از یک رژیم غذایی گیاهخواری سالم باشد آورده می شود.
1. حبوبات
در تلاش برای حذف تمام اشکال استثمار حیوانات، گیاهخواران از منابع سنتی از پروتئین و آهن مانند گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ اجتناب می کنند.
بنابراین، جایگزین کردن این محصولات حیوانی با پروتئین های گیاهی و غنی از آهن مانند حبوبات مهم است.
لوبیا، عدس و نخود فرنگی گزینه های زیادی هستند که حاوی 10 - 20 گرم پروتئین در هر فنجان پخته شده است.
آنها همچنین منابع بسیار خوبی از فیبر، کربوهیدرات با هضم آرام، آهن، فولات، منگنز، روی، آنتی اکسیدان ها و دیگر ترکیبات گیاهی سلامت هستند.
با این حال، حبوبات نیز حاوی مقداری مواد ضد تغذیه ای خوب هستند که می تواند جذب مواد معدنی را کاهش دهد.
به عنوان مثال، تخمین زده می شود جذب آهن از گیاهان 50 درصد کمتر از منابع حیوانی است. به طور مشابه، به نظر می رسد رژیم های گیاه خواری حدود 35 درصد در مقایسه با افراد گوشتخوار کاهش جذب روی دارند.
جوانه زدن، تخمیر و یا طبخ حبوبات مفید است این فرآیند می تواند سطح مواد ضد مغذی را کاهش می دهد. برای افزایش جذب آهن و روی از حبوبات، شما باید از مصرف هم زمان غذاهای غنی از کلسیم جلوگیری کنید. کلسیم می تواند مانع از جذب آنها شود اگر شما آن را هم زمان مصرف کنید.
در مقابل، خوردن حبوبات در ترکیب با میوه ها و سبزیجات غنی از ویتامین C بیشتر می تواند سبب افزایش جذب آهن و روی شود.
2. آجیل، کره آجیل و دانه
هر 1 اونس (28 گرم) از آجیل ها و دانه ها شامل 12/5 گرم پروتئین است.
این باعث می شود که آنها جایگزین خوبی برای محصولات حیوانی غنی از پروتئین باشند.
علاوه بر این، آجیل و دانه ها منابع بزرگ آهن، فیبر، منیزیم، روی، سلنیوم و ویتامین E هستند آنها همچنین حاوی مقدار خوبی از آنتی اکسیدان ها و دیگر ترکیبات گیاهی مفید می باشند.
آجیل و دانه ها نیز بسیار متنوع هستند. آنها را می توان به تنهایی مصرف کرد و یا با دستور العمل های جالب مانند سس، دسر و پنیر مصرف کرد پنیر بادام زمینی یک گزینه خوشمزه است.
سعی کنید در صورت امکان از انواع سفید نشده و کباب نشده انتخاب کنید زیرا مواد مغذی آنها می تواند در طول پردازش از دست برود. این ها معمولاً عاری از روغن، شکر و نمک هستند که اغلب به برند های خانگی اضافه می شوند.
3. شاه دانه، کتان و تخم چیا
این سه دانه پروفایل های مواد مغذی ویژه ای هستند که شایستگی آنها به طور جداگانه از دسته قبلی روشن است.
برای شروع، هر سه حاوی مقادیر بیشتری از پروتئین نسبت به بسیاری از دانه ها هستند.
یک اونس (28 گرم) تخم شاه دانه شامل 9 گرم پروتئین به راحتی قابل هضم و کامل است پروتئین حاوی حدود 50٪ بیش تر از بسیاری از دانه های دیگر است.
همچنین امگا 3 نسبت به اسید چرب امگا 6 پیدا شده در تخم شاه دانه برای سلامت انسان مطلوب در نظر گرفته شده است.
تحقیقات همچنین نشان می دهد که چربی های موجود در تخم شاه دانه ممکن است در کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی (PMS) و یائسگی بسیار موثر است.
همچنین ممکن است التهاب را کاهش دهد و سبب بهبود شرایط خاص پوست شود.
به سهم خود، چیا و کتان به ویژه در آلفا لینولنیک اسید (ALA) بالا هستند این یک اسید چرب ضروری امگا 3 بدن است که تا حدودی می تواند به ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و دکوزوهگزانوئیک اسید (DHA) تبدیل شود.
EPA و DHA نقش مهمی در توسعه و نگهداری سیستم عصبی دارند. همچنین به نظر می رسد این اسیدهای چرب با زنجیره بلند نقش مفیدی در درد، التهاب، افسردگی و اضطراب داشته باشند
از آنجا که EPA و DHA در درجه اول در ماهی و جلبک دریایی یافت می شود این ممکن است چالشی برای گیاهخواران در مصرف به اندازه کافی از طریق رژیم غذایی باشد. به همین دلیل، برای گیاهخواران خوردن به اندازه کافی از غذاهای غنی از ALA، مانند چیا و دانه کتان مهم است.
با این حال، مطالعات نشان می دهد که بدن تنها قادر به تبدیل 0.5- 5٪ از ALA به EPA و DHA می باشد. این تبدیل تا حدودی در گیاهخواران افزایش یافته است.
صرف نظر از این، هر دو چیا و کتان برای شما فوق العاده سالم هستند. آنها همچنین جایگزین عالی برای تخم مرغ در پخت هستند که این فقط یک دلیل است که آن را بیشتر امتحان کنید.
4. توفو و برخی از جایگزین های گوشت با حداقل پردازش
توفو و تمپه هستند حداقل جایگزین های گوشت که از سویای پردازش شده ساخته شده است. هر دو حاوی 16 - 19 گرم پروتئین در هر 3.5 اونس (100 گرم) هستند. آنها همچنین منابع خوبی از آهن و کلسیم می باشد.
توفو، ایجاد شده از فشار دادن کشک سویا، جایگزینی محبوب برای گوشت است. می توان آن را به صورت سرخ کرده، کبابی و یا املت آماده کرد. این یک جایگزین مناسب برای تخم مرغ است و در دستور العمل های مانند املت ، فریتاتا و Quiches آماده شود.
تمپه از سویای تخمیر شده است. عطر و طعم متمایز آن سبب شده تا یک جایگزین محبوب برای ماهی باشد اما تمپه همچنین می توانید در انواع غذاهای دیگر استفاده شود.
فرآیند تخمیر به کاهش میزان مواد ضد مغذی که به طور طبیعی در دانه های سویا یافت می شود کمک می کند که ممکن است میزان مواد مغذی از جذب تمپه را در بدن افزایش دهد.
فرآیند تخمیر تمپه ممکن است مقدار کمی از ویتامین B12، یک ماده غذایی که به طور عمده در مواد غذایی حیوانی است و به طور معمول در سویا وجود ندارد را تولید کند.
با این حال، مشخص نیست که نوع ویتامین B12 موجود در تمپه در انسان فعال باشد.
مقداری ویتامین B12 در تمپه نیز کمی باقی می ماند و می تواند از یک برند تجاری از تمپه به دیگری متفاوت است. بنابراین، گیاهخواران نباید به تمپه به عنوان منبع ویتامینB12 تکیه کنند.
سیتان یکی دیگر از جایگزین های محبوب گوشت است. این حدود 25 گرم پروتئین گندم در 3.5 اونس (100 گرم) دارد. همچنین منبع خوبی از سلنیوم و حاوی مقدار کمی از آهن، کلسیم و فسفر است.
با این حال، افراد مبتلا به بیماری سلیاک یا حساسیت به گلوتن باید از خوردن سیتان با توجه به محتوای گلوتن بالای آن اجتناب کنند.
5. کلسیم غنی شده شیر گیاهی و ماست
گیاهخواران تمایل به مصرف مقادیر کمتری از کلسیم در روز نسبت گوشت خواران دارند که ممکن است در سلامت استخوان آنها تاثیر منفی بگذارد. این به نظر می رسد واقعی باشد اگر مصرف کلسیم کمتر از 525 میلی گرم در روز باشد.
به همین دلیل، گیاهخواران باید برای ایجاد شیر گیاهی غنی شده با کلسیم و ماست کارخانه ای قسمتی از منوی روزانه خود تلاش کند.
کسانی که به طور همزمان به دنبال افزایش مصرف پروتئین خود هستند باید شیر و ماست های ساخته شده از سویا و یا شاه دانه را انتخاب کنند. نارگیل، بادام، برنج و شیر جو دو سر جایگزین هایی با پروتئین پایین هستند.
شیر گیاهی غنی شده از کلسیم و ماست نیز معمولاً با ویتامین D، یک ماده غذایی که نقش مهمی در جذب کلسیم بازی می کند غنی شده است. برخی از مارک های ویتامین B12 را نیز به محصولات خود اضافه کنید.
بنابراین، گیاهخواران باید از مصرف روزانه خود را در کلسیم، ویتامین D و ویتامین B12 از طریق غذاها به تنهایی با انتخاب کردن محصولات غنی شده مطمئن شوند. برای نگه داشتن قند اضافه شده در حداقل، از انتخاب نسخه های شیرین نشده مطمئن شوید.
گیاهخواران باید مصرف میوه ها و سبزیجات دارای آهن و غنی از کلسیم را افزایش دهند
6. جلبک دریایی
جلبک دریایی یکی از غذاهای گیاهی نادر حاوی DHA، یک اسید چرب ضروری با خواص درمانی بسیاری است.
جلبک مانند اسپیرولینا نیز منابع خوبی از پروتئین کامل هستند.
دو قاشق غذا خوری (30 میلی لیتر) از این حدود 8 گرم پروتئین فراهم می کند.
علاوه بر این، جلبک دریایی شامل منیزیم، ریبوفلاوین، منگنز، پتاسیم، ید و مقادیر خوبی از آنتی اکسیدان ها هستند.
ید معدنی به طور خاص نقش مهمی در سوخت و ساز بدن و عملکرد غده تیروئید دارد.
مرجع مصرف روزانه (RDI) ید برای بزرگسالان 150 میکروگرم در روز است. گیاهخواران می تواند نیازهای خود را با مصرف چندین وعده از جلبک دریایی در هفته تامین کنند.
که می شود گفت، بعضی از انواع جلبک دریایی (مانند کلپ) در ید بسیار بالا است و پس از آن باید به میزان بسیار زیادی خورده شود.
گونه های دیگر، مانند اسپیرولینا، حاوی ید بسیار کمی است.
کسانی که دچار این مشکل هستند و هدفشان جذب به تنهایی از طریق جلبک دریایی است توصیه می شود روزانه نصف قاشق چای خوری (2.5 میلی لیتر) نمک یددار مصرف نمایند.
مشابه تمپه، جلبک دریایی اغلب به عنوان یک منبع بزرگ از ویتامین B12 برای گیاهخواران است. اگر چه این کار شامل یک فرم از ویتامین B12 است که هنوز مشخص نیست که آیا این شکل در انسان فعال باشد.
7. مخمر غذایی
مخمر غذایی از فشار غیر فعال مخمر ساکارومایسس سرویزیه ساخته شده است. آن را می توان در قالب پودر زرد یا دانه ها در اکثر سوپر مارکت ها و فروشگاه های مواد غذایی سلامت یافت.
یک اونس (28 گرم) حاوی حدود 14 گرم پروتئین و 7 گرم فیبر است. علاوه بر این، مخمر تغذیه ای معمولاً با روی، منیزیم، مس، منگنز و ویتامین B، از جمله ویتامین B12 غنی شده است.
بنابراین، مخمر تغذیه ای غنی شده می تواند یک راه عملی برای گیاهخواران برای رسیدن به مقدار توصیه روزانه ویتامین B12 است.
با این حال، این مهم است که توجه داشته باشید که ویتامین B12 حساس به نور است و اگر در کیسه های پلاستیکی روشن خریداری و یا ذخیره شود ممکن است مقدار آن کاهش یابد.
نباید به مخمر غذایی غیر مستحکم به عنوان یک منبع ویتامین B12 متکی بود.
8. غذاهای گیاهی جوانه زده و تخمیر شده
اگر چه سرشار از مواد مغذی است بیشتر غذاهای گیاهی نیز مقداری مواد ضد تغذیه ای مختلف دارند.
این مواد ضد تغذیه ای می تواند توانایی بدن شما برای جذب مواد معدنی حاوی این غذاها را کاهش می دهد. جوانه زنی و تخمیر، روش های ساده برای کاهش میزان مواد ضد تغذیه ای موجود در مواد غذایی مختلف می باشد.
این تکنیک میزان جذب مواد مغذی مفید از غذاهای گیاهی را افزایش و همچنین به طور کلی می تواند کیفیت پروتئین را افزایش دهد.
جالب توجه است که جوانه ممکن است مقدار کمی گلوتن موجود در دانه های خاص را کاهش دهد.
غذاهای گیاهی تخمیری منابع خوبی از باکتری های پروبیوتیک هستند که ممکن است به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن و سلامت دستگاه گوارش کمک کند.
آنها همچنین حاوی ویتامین K2 هستند که ممکن است سلامت استخوان و بهداشت دهان و دندان را ترویج و همچنین به کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و سرطان کمک کند.
شما می توانید جوانه و یا دانه تخمیر شده را در خانه تهیه کنید. برخی مانند نان حزقیال، تمپه، میسو، ناتو، کلم ترش، ترشی، کیمچی و کامبوچا را نیز می توانید از فروشگاه خریداری کنید.
9. غلات سبوس دار، غلات و حبوبات
غلات سبوس دار، غلات و حبوبات و pseudocereals منابع خوبی از کربوهیدرات های پیچیده، فیبر، آهن و همچنین ویتامین های B، منیزیم، فسفر، روی و سلنیوم می باشد.
برخی از گونه ها مغذی تر از دیگران هستند
به عنوان مثال، دانه های قدیمی spelt و TEFF حاوی 10 - 11 گرم پروتئین در هر فنجان پخته شده (237 میلی لیتر) است. که مقدار زیادی است در مقایسه با گندم و برنج است.
مانند بسیاری از غذاهای گیاهی، غلات کامل و pseudocereals حاوی سطوح مختلف مواد ضد تغذیه ای است که می تواند جذب مواد مغذی مفید را محدود کند. جوانه برای کاهش این مواد ضد تغذیه ای مفید است.
10. غذاهای غنی از کولین
کولین مواد مغذی مهم برای سلامت کبد، مغز و سیستم عصبی شما است.
بدن ما می تواند آن را تولید کند اما تنها در مقادیر کوچک است. به همین دلیل آن یک ماده مغذی ضروری در نظر گرفته شده است که شما باید از رژیم غذایی خود را دریافت کنید.
کولین می تواند در مقادیر کم در طیف گسترده ای از میوه ها، سبزیجات، آجیل، حبوبات و غلات یافت شود.
غذاهای گیاهی با بزرگترین مقدار شامل توفو، شیر سویا، گل کلم، کلم بروکلی و کوینولا است
مقدار نیاز روزانه کولین در دوران بارداری افزایش می یابد. ورزشکاران استقامتی، معتاد به الکل و زنان یائسه ممکن است در معرض خطر کمبود باشد.
بنابراین، افراد گیاهخوار که در یکی از این دسته ها باشند باید برای اطمینان از غذاهای غنی از کولین کافی در بشقاب خود تلاش ویژه ای بکنند.
11. میوه ها و سبزیجات
برخی گیاهخواران از گوشت های فراوری و مواد غذایی آشغال گیاهی به جای غذاهای حیوانی مورد علاقه خود استفاده می کنند. با این حال، این نوع از مواد غذایی اغلب با پردازش بالا و ناسالم هستند.
خوشبختانه، راه های بسیاری برای وعده های غذایی مورد علاقه شما با میوه های غنی از ویتامین و مواد معدنی و سبزیجات به جای آنها وجود دارد.
به عنوان مثال، موز له شده یک جایگزین عالی برای تخم مرغ با دستور العمل پخت است.
موز بستنی جایگزینی محبوب برای بستنی مبتنی بر لبنی است.
بادمجان و قارچ، به خصوص نوع کرمینی یا پورتوبلو، یک راه عالی برای به دست آوردن یک بافت گوشتی در فرم های گیاهی است. آنها به ویژه در پختن آسان هستند.
در همین حال، گل کلم علاوه بر همه کاره بودن برای بسیاری از دستور العمل، از جمله پیتزا استفاده می شود.
گیاهخواران نیز باید هدف خود را برای افزایش مصرف میوه ها و سبزیجات دارای آهن و غنی از کلسیم قرار دهند. این شامل سبزی های برگ دار مانند چوی بوک، اسفناج، کلم پیچ، شاهی آبی و سبزی خردل است.
کلم بروکلی، شلغم، کنگر فرنگی و انگورفرنگی سیاه همچنین گزینه های بزرگ هستند
ساده نویسی در بنگاههای خبری دیداری و اخبار ورزشی یک اصل است.این را استادان علوم ارتباطات توصیه می کنند. هرکسی که با مخاطب سر و کار دارد نیز بهتر است به این توصیه پای بند باشد.
استفاده از واژه های ساده - نخستین گام در ساده نویسی است.کوشش شود از واژه های نامانوس چه بیگانه و چه داخلی استفاده نشود.در صورت ضرورت - دست کم واژه ها به زبان ساده برای مخاطب معنا شود.
روز نخستی که واژه اصیل فارسی دهشت افکن به جای تروریست به کار رفت - اولی از دومی نامانوس تر بود. تکرار ان در گذر زمان - اندکی از غربت اولی کاسته است.
نوشتن جملات کوتاه هم برای ساده نویسی ضروری است.در برخی از جوامع که نرخ بی سوادی بالاست شاید ارزش کوتاه نویسی با اهمیت تر نیز باشد.
وجود زبانها و حتی لهجه های گوناگون در یک کشور موجب می شود تا امکان هضم جملات مرکب برای مخاطب که همواره با زبان یا لهجه محلی سخن می گوید اندکی دشوار باشد.
بسیاری از مخاطبان ایرانی در گوشه و کنار کشور بصورت روزمره با زبان یا لهجه محلی گفت وگو می کنند. این موضوع در همه کشورهای پهناور با شدت و ضعف به چشم می خورد.
بلند نویسی به علت ساختار نگارش زبان و ادبیات فارسی برای فهم مخاطب مشکل تر از زبان عربی و انگلیسی است. در زبان انگلیسی - فعل پس از فاعل می اید .طبعا مفهوم جمله سریعتر در ذهن نقش می بندد.
فعل در زبان فارسی در پایان جمله می اید. فعل در جمله نقش کلید " اینتر " در رایانه را ایفا می کند. اگر دهها محاسبه را بنویسد تا زمانی که اینتر زده نشود - رایانه شروع به فرایند سازی نمی کند. مغز انسان نیز گفته می شود این چنین عمل می کند.
این جمله را بنگرید: " ایران محتویات بسته پیشنهای 5کشور دارای حق وتو به اضافه المان را حرکتی برای چاره اندیشی اساسی پرونده هسته یی می داند/ نمی داند."
تحلیل این عبارت تا زمانی که فعل ان بیان نشود - میسر نیست. در زبان انگلیسی فعل بلافاصله پس از ایران می اید لذا جمله اگر هم طولانی باشد باز خللی جدی در فهم ایجاد نمی کند.
خبرنگاران و دبیران بکوشند تا جمله های بالای 12کلمه یی ننویسند. بیش از 80 درصد مخاطبان قادر نیستند جمله های طولانی را با یک بار شنیدن به درستی درک کنند.این موضوع شاید برای رسانه های نوشتاری نیز قابل تعمیم باشد.
استفاده از جمله های مرکب بعضا چند فعلی در رسانه های نوستاری ایران رواج دارد. توصیه می شود از عبارتهایی چون " وی با اشاره به ..... گفت که ...." کمتر استفاده شود.
هر چه بتوانید جمله های مرکب را در قالب جمله های کوتاه بشکنید - امکان انتقال پیام به مخاطب را ساده تر کرده اید.
دست اندرکاران رسانه ها با در نظر گرفتن این شرایط بایستی ساده نویسی و کوتاه نویسی را در دستور کار قرار دهند.نکته دیگری که نبایستی فراموش شود - وحدت در شیوه نگارش است.
شیوه نگارش در یک گزارش خبری ممکن است دچار فراز و نشیب باشد. برخی از جملات با انبوه اطلاعات مواجه است. درک این جمله ها برای مخاطب بسیار دشوار است.
جمله های با فقر اطلاعات هم نقطه مقابل این شیوه نگارش است. این جمله ها حوصله مخاطب را سر می برد. هر دو شیوه تاثیر منفی روی مخاطب می گذارد.
ولوم صدا در گزارش خبری تلویزیونی نیز باید به یک اندازه باشد. گاهی صدای خواندن نریشن ارام اما ساندبایت بلند است. عکس این موضوع نیز ممکن است روی دهد. خبرنگار باید تلاش کند تا همسانی لول صدا در گزارش رعایت شود.
روند رخدادها در گزارش نیز باید منطقی باشد. رییس جمهور میهمان از پلکان هواپیما پایین می اید. با رییس جمهور میزبان دست می دهد. مراسم استقبال رسمی انجام می شود. نشست دو جانبه صورت می گیرد. کنفرانس مطبوعاتی برگزار می کنند. میهمان کشور را ترک می کند.
خبرنگار حق ندارد در گزارش پس از گنجاندن تصویر ملاقات رسمی از تصویر پایین امدن رییس جمهور میهمان از پلکان هواپیما ستفاده کند. تقدم و تاخر زمانی رخدادها باید منطقی باشد. مخاطب هرگز نباید دچار سردرگمی شود.
برخی اوقات در گزارش خبری و اخبار ورزشی تصاویر با کیفیت های گوناگون دیده می شود. این موضوع در مخاطب - احساس خوبی ایجاد نمی کند. ببینده حق دارد رویداد را با بهترین کیفیت تصویر مشاهده کند.
اگر تصویر مراسم استقبال رسمی رییسان جمهور " وایت بالانس " نبود و تصویر کنفرانس مطبوعاتی هم فلو بود - مخاطب حق دارد رسانه را نکوهش کند. توصیه می شود تصاویر در سراسر گزارش حرفه یی باشد.
منبع را شگفت زده کنید
اگر با یک چهرۀ مشهور مصاحبه میکنید، به احتمال زیاد او پیشتر مصاحبههای زیادی با همان موضوع مشابه شما داشته است. شما با اطلاع از محتوای آن مصاحبهها میتوانید بحث جدید را باز کنید. در اخبار ورزشی فقط ببینید قبلاً چه حرفهایی زده شده، چه سوالاتی پرسیده شده، شما کار تازهای بکنید. گاهی اوقات غفلتهای گزارشگران دیگر، شگفتآورند. برای مثال با مایک جاگردربارۀ هر موضوعی مصاحبه شده بود جز اینکه او چطور آهنگسازی کرده بود. او نشان داد که چقدر دوست داشته دربارۀ این موضوع حرف بزند.
بگذارید منبع شگفتزدهتان کند
خبرنگاران همیشه در عجلهاند. آنها چند سئوالِ تنظیم شده دارند و به مصاحبهشونده اصلاً اجازه نمیدهند که خارج از چارچوب سئوالات حرف بزند؛ حرفی که اتفاقاً مصاحبهشونده فکر میکند مهمتر است. چیزی که میخواهیم به شما بگوییم این است که به منبع اجازه بدهید تا چیزی را که فکر میکند اهمیت دارد بگوید.
مثلاً منبع شاید بگوید «میتوانم جواب سئوالت را بدهم. اما شما یک سوال مهمتر را نپرسیدید.» پاسخ نادرست شما چنین خواهد بود: «باشد برای بعد.» و پاسخ درست: «بفرمایید.» اطلاعات منبع واقعاً میتواند گزارش شما را به کل دگرگون و متحول کند.
منبع را تهییج کنید
مشخصاً در مواردی که ترتیب زمانی رویدادها مهم است، برای اینکه مصاحبۀ موفقی داشته باشید جریان مصاحبه را به ترتیب رویدادها پیش ببرید و برای تسلسل وقایع و جزییات آنها از مصاحبهشونده تأیید بگیرید. (مثلاً کی آنجا بود و چه حرفی زده شد). کم پیش میآید که منابع رخدادی را در اولین باری که دربارهاش حرف میزنند به طور دقیق و کامل به یادآورند. ذهن آنها باید تحریک شود. منبع وقتی تهییج شود داستاناش را کاملتر تعریف میکند.
به زیر متن گوش کنید
در زبان نمایش، «متن» دیالوگی است که روی صحنه اَدا میشود آنی است که پَسِ دیالوگ قرار دارد [و به زبان نمیآید]. مواظب باشید که در یک مصاحبه از زیرمتن غفلت نکنید. به طور مشخص:
به زیر و بم صدا و تغییراتاش گوش کنید. نشانههای تنش!
توجه کنید به لحظاتی که صحبتهای منبع گُنگ یا تکراری میشود و اطلاعات تازهای نمیدهد. (تعلل در کلام به ذهن کمک میکند اما در ادامه باید به اطلاعات جدید و بیشتری منجر شود) [اگر نشد یعنی مشکلی هست]
در نهایت، حواستان باشد به سوالهایی که شما نپرسیدهاید و منبع پاسخ میدهد. آیا او میخواهد شما را به سمت موضوعات مهمتری راهنمایی کند یا سعی میکند شما را از محدودهای دور کند؟ اگر دومی باشد، حتماً باید از کم و کیف آن محدوده سر درآورید، الان یا بعداً. اگر مصاحبه را ضبط کردهاید دوباره با دقت بیشتری میتوانید این لحظات را بررسی کنید.
منبع را درگیر کنید
رابطۀ شما با منبع از اطلاعات مشخصی که در یک مصاحبه به شما میدهد، مهمتر است. در طول زمان، یک رابطه الزامات و پیوندهای متقابلی را ایجاد میکند. وقتی چنین شد شاید یک گزارشگر تازهکار احساس ناراحتی کند که چرا زیادی خودش را درگیر مسایل منبع کرده است و فکر کند بهتر است او را رها کند.
اما این کار درست نیست. با منبع به طور منظم در تماس باشید. زنگ بزنید و تبادل اطلاعات کنید، آخرین خبرها را جویا شوید یا دربارۀ چیزی که در جریانش هست نظر بخواهید. همیشه دقیقۀ نودی به منبع زنگ نزنید که تازه یادش بیاید که شما هم هستید.
با حفظ رابطه، منبع را بیشتر و بیشتر درگیر پروژه خواهید کرد. شما با مطلع کردن او از پیشرفتهای خود و با نظر و راهنمایی خواستن از او، وی را در موفقیت کار سهیم میکنید و به علاوه به عنوان یک مشاوره در کنار خود نگه میدارید.
یادداشتهایتان را پیش از اتمام مصاحبه مرور کنید
سعی کنید زمانی را بلافاصله بعد از مصاحبه به مرور یادداشتهایتان اختصاص دهید (مثلاً 15 دقیقه). ببینید چیزی جا نمانده باشد. سوالات جزییتر و ابهامها بعد از اینکه مصاحبه را ترک کردید مشخص خواهند شد. پس قبل از خداحافظی با منبع آنها را شناسایی کنید.
همواره مودب باشید
به نظر خبرنگارانی اخبار ورزشی که به تعاملات کوتاه و تبادل اخبار عادت دارند، گفتگوهای طولانی با منابع سخت است. یک گزارشگر خبری شاید هیچ وقت مصاحبۀ بیش از یک-دو ساعته نداشته باشد. در حالی که یک مصاحبۀ تحقیقی جا دارد تا چند روز ادامه یابد. گزارشگر باید بداند که طی این زمان، خستگی و تنشِ ناشی از موضوع، دست در دست هم میتوانند عصبیاش کنند. در چنین شرایطی مواظب باشید حرف نامربوطی نزنید.