اباصلت هروی روایت می کند هنگامی که حضرت امام رضا علیه السلام به سناباد وارد شدند به کنارهی کوهی نزدیک سناباد که از سنگش دیگ و دیگچههای سنگی درست میکنند رسیدیم ، امام به تخته سنگی از کوه تکیه زدند و و رو به آسمان فرمودند :
"خداوندا! مردم را از این کوه سود برسان و غذاهایی را که مردم در دیگ ها و ظرفهای سنگی این کوه میپزند برکت عطا فرما"
سپس دستور دادند دیگچههایی از همان سنگ برایشان بیاورند و فرمود:«غذای مرا در هیچ ظرفی نپزید مگر در همین ظرفهای سنگی.»
از آن پس، مردم توجه بیشتری به آن ظرفها کردند و اثر برکت را از دعای امام در آنها دیدند. این کوه اکنون در داخل شهر مقدس مشهد قرار دارد و به نام "کوه سنگی" مشهور است.
خدا به برکت دعای امام به کوه، نظر خاصی کرد. چون امام خواستند که از آن روز به بعد، غذایشان را فقط در دیگ هایی بپزیم که از سنگ آن کوه ساخته شده باشد.
سناباد قریه ای است در طوس که قبل از آباد شدن شهر مشهد از روستاهای طوس به شمار می رفته و اکنون قبر حضرت رضا در آنجا واقع است .
انتخاب دیگ سنگی
نوع خوب دیگ سنگی وسرویس قابلمه باید یکنواخت مشکی باشد و رگه های سفید در آن نباشد.
آماده سازی دیگ سنگی
قبل از پخت غذا داخل دیگ سنگی مقداری آب درون آن بریزید بعد مقداری روغن دنبه یا دنبه چرخ کرده به آب اضافه کنید. بگذارید یکی دو ساعت خوب بجوشد با حرارت ملایم آرام بجوشد (بهتر است روی اجاق توری بگذارید تا حرارت به همه جای دیگ منقل شود و دیگ ترک نخورد).سپس زیر آن را خاموش کنید و بگذارید تا سرد شود. خنک که شد محتوی آن را بیرون بریزید و آن را بشویید و کنار بگذارید. دیگ سنگی شما برای خوشمزه کردن غذاهای شما آماده است.
اضافه کردن آب
برای اینکه مزه غذا خوب شود از اول آب لازم را داخل دیگ سنگی ها بریزیم و در مدت پخت آب اضافه نکنیم
و پیامبر اسلام دعا می کند که خداوند برکت را زیاد کند در خانواده ای که از ظرف گلی استفاده می کنند.