خدماتی

پیشگامان پیشرفت

خدماتی

پیشگامان پیشرفت

مقایسه پوشش PTFE و پوشش سرامیک

 

تفاوت ظروف سرامیک با ظروف  PTFE (تفلون) چیست؟

 

هر دو این ظروف از لحاظ بهداشت و سلامت هیچگونه ضرری ندارند و مصرف کنندگان بدون هیچ نگرانی می توانند از آنها استفاده نمایند.

 

ظروف و سرویس قابلمه سرامیک دارای سطح بسیار سخت و شیشه ای می باشند که مقاومت زیادی در مقابل سایش و خراش دارند، در مقابل ضربه آسیب پذیرند و طول عمر نچسبی کمتری نسبت به ظروف  PTFE دارند. (حدود 15 % )

 

ظروف PTFE مقاوم به ضربه بوده، طول عمر نچسبی بیشتری نسبت به ظروف سرامیک دارند و مقاومت به سایش آن ها کمتر از ظروف سرامیک می باشد.

 

شرکت تفلون تابان هیچ ضمانتی در مقابل طول عمر نچسبی ظروف سرامیک ارایه نمی دهد زیرا کم و زیاد شدن زمان نچسبی بستگی به نحوه استفاده از آن ظروف دارد.

 

در مجموع پوشش PTFE بدون شک بهترین پوشش نچسب است ولی پوشش سرامیک هم می تواند پاسخگوی برخی سلیقه ها باشد. توصیه می شود برای دوام بیشتر ظروف سرامیک و PTFE به دستورالعمل های مصرف دقت نمایید.

 

· آیا ظروف PTFE ( تفلون) از شروع پخت و پز گازهای سمی تولید می کنند؟

 

خیر، این یک باورهای غلط ناشی از خلط دو موضوع یعنی پروسه تولید ظروف و خود ظرف تولید شده، می باشد.

 

الف: در پروسه تولید ظروف PTFE کلیه مواد مضر از جملهPFOA  از کوره خارج می گردد و فقط ماده نچسب یعنی PTFE  می ماند که هیچگونه ضرری برای سلامتی ندارد. PTFE به عنوان ماده نچسب در برخی از لوازم پزشکی در داخل بدن انسان نیز استفاده می شود.

 

ب: در ظرف تولید شده هیچ ماده مضری وجود ندارد که هنگام طبخ غذا متصاعد گردد. توصیه می شود برای حفظ نچسبی، ظرف را بیش از 250 درجه سانتیگراد حرارت ندهید؛ زیرا باعث شکستن پیوندهای شیمیایی PTFE می گردد و منجر به کاهش نچسبی ظرف می شود.

 

 

· آیا ظروف PTFE (تفلون) سبب بیماری های مختلف از جمله سرطان – آرتروز – کمردرد و غیره می شوند؟

 

خیر ، به هیچ عنوان! این شایعات فقط حقه های تجاری است که ازطریق بعضی از سایت ها و برخی فروشندگان پخش می گردد.

 

 

 

· با توجه به ذهنیت منفی درباره پوشش PTFE  ( تفلون) آیا پوشش سرامیک جانشین آن خواهد شد؟

 

پوشش های سرامیک چهره جدیدی در صنایع ظروف نچسب ارایه کرده اند و در سطح جهانی، بازار مصرف خود را دارند. شهرت منفی پوشش PTFE بر پایه اطلاعاتی غالباً اشتباه به وجود آمده است.

 

بخشی از این اطلاعات اشتباه، مربوط به ماده شیمیایی PFOA ( پرفلویورواکتانوییک اسید) می باشد که ماده اصلی نچسبی ظروف نمی باشد؛ در پروسه تولید این ماده تجزیه شده و بصورت گاز از کوره های پخت ظروف نچسب خارج می گردد. پس در ظروف ساخته شده این ماده مطلقاً وجود ندارد.

 

با گسترش اخبار منفی راجع به ظروف و سرویس قابلمه نچسب ( PTFE ) نگرانی های زیادی به وجود آمده است که این ماده یعنی PFOA هنگام استفاده از ظرف متصاعد می گردد و سمی بوده و باعث آسیب به سلامتی انسان می گردد. در حالی که مطابق توضیحات بالا این ماده هنگام تولید ظروف از کوره خارج شده و مطلقاً در ظروف تولید شده وجود ندارد.

 

FDA (سازمان غذا و دارو آمریکا) و EFSA (سازمان کنترل مواد غذایی اروپا) اعلام کرده است استفاده از ظروف PTFE کاملا بی ضرر است. از این رو بازار بزرگ ظروف PTFE در جهان هنوز قابل مقایسه با سایر ظروف نیست.

 

ضمناً PTFE به کار رفته در ظروف تفلون تابان عاری از PFOA می باشد و هیچگونه خطری برای سلامتی انسان ندارد. فقط در مورد ظروف PTFE توصیه می شود ظروف در معرض دمای بیش از 250 درجه سانتیگراد قرار نگیرند که موجب تجزیه PTFE موجود در ظروف که ماده اصلی نچسبی می باشد، میگردد. همچنین توصیه می شود ظروف سرامیک را بیش از 200 درجه سانتیگراد حرارت ندهید که موجب کاهش نچسبی ظروف می گردد.

 

· آیا پوشش سرامیکی وجود دارد که از لحاظ طول عمر نچسبی معادل ظروف PTFE باشد؟

 

خیر، کلیه پوشش های سرامیکی تولید شده در دنیا طول عمر نچسبی کمتری نسبت به پوشش PTFE دارند و هر ادعایی غیر از این کذب می باشد. اگر هم کسی غیر از این ادعا کند احتمالا پوشش PTFE به رنگ روشن را به جای پوشش سرامیک معرفی کرده است.

یک نوشیدنی برای سوزاندن چربی پهلوها

 

محققان هشدار داده‌اند که شکم بزرگ برای افراد به معنای مشکل بزرگ برای سلامت آنها می‌باشد.

گفتنی است که چربی شکم به بیماری‌های متعددی چون نارسایی قلبی، تصلب شرایین، مشکلات قلبی- عروقی، پوکی استخوان، روان عقل، آلزایمر، سرطان روده بزرگ و بسیاری از بیماری‌های دیگر همراه است.

داشتن لاغری شکم  و شکمی سخت و هموار خواسته‌ای است که اغلب افراد در پی به دست آوردن آن هستند، اما رژیم‌های غذایی دقیق و ورزش‌های طاقت‌فرسا مانع دستیابی به این هدف می‌شود.

 

در اینجا قصد داریم نوشیدنی ای را به شما معرفی کنیم که به راحتی قابل تهیه کردن بوده و در مدت زمان کوتاه می‌تواند شما را به خواسته قلبی‌تان برساند.

 

 مواد لازم برای تهیه این نوشیدنی عبارت است از:

 

یک عدد گریپ فروت

 نصف یک سیب

نصف یک گلابی

 2/1 فنجان تمشک تازه یا منجمد

 3/1 فنجان آب پرتقال

 

 لاغری شکم و برای آماده‌سازی ابتدا لازم است میوه‌ها را به خوبی شستشو داده و داخل یک مخلوط‌‌‌ کن بریزید، زمانی که یک مخلوط همگن به دست آمد آب پرتقال را به ان افزوده و دوباره هم بزنید.

 

اجاره آپارتمان مبله یا رزرو هتل؟

 

اجاره آپارتمان مبله مدت زمانی است که به عنوان گزینه ای قابل توجه در کنار رزرو هتل برای مسافران ایرانی که به استانبول سفر می کنند مطرح شده است.

البته قابل ذکر است که اغلب ایرانیان از طریق تور استانبول به ترکیه سفر می کنند و تور ها با توجه به تعداد بالای متقاضیان برای اقامت گردشگران هتل ها را در نظر می گیرند.

 

هرچند سفر با تور ها هزینه های مسافران را کاهش می دهد، اما در عوض آزادی عمل مسافران را اندکی محدود می کند.

 

 به ویژه عزیزانی که به صورت خانوادگی به استانبول سفر می کنند و یا برای دیدار با نزدیکان خود که امکان سفر به ایران را ندارند استانبول را انتخاب می کنند.

 

 برای این عزیزان از آنجایی که زمان سفر مشخصی دارند و تمایل دارند در کنار یکدیگر و در فضایی صمیمی اوقات خوشی را بگذرانند، اقامت در هتل گزینه مناسبی نخواهد بود و اجاره آپارتمان مبله گزینه مطلوب آنها خواهد بود.

 

 ذکر این نکته حائز اهمیت است که برای تعداد نفرات بالا هزینه اقامت در آپارتمان مبله به مراتب کمتر از هزینه های اسکان در هتل خواهد بود. شما می توانید تنها با هزینه متوسط ۱۵۰ دلار یک آپارتمان مبله سه خوابه را به مدت یک شب اجاره کنید که ظرفیت اسکان تا ۱۰ نفر را خواهد داشت.

 

 این در حالی است که هزینه اقامت در یک هتل متوسط در استانبول برای ۱۰ نفر بیش از دو برابر مبلغ فوق خواهد بود.

در اختیار داشتن امکانات کامل آشپزخانه و لوازم خانگی از دیگر مزایای اجاره آپارتمان مبله است.

 با توجه به نزدیکی آپارتمان های ما به رستوران ها و کافی شاپ ها در تور استانبول شما نگران وعده های غذایی خود نیز نخواهید بود.

رژیم طلایی برای شکمی صاف

 

 اگر می‌خواهید شکمی صاف داشته باشید، می‌توانید این 8 ماده غذایی را به برنامه خود اضافه کنید. این مواد نه تنها لذید و خوشمزه هستند بلکه به دلیل 4 خصوصیت بارز به تناسب اندام شما کمک می‌کنند. اول اینکه بسیار کم‌کالری هستند و در عین حال بسیار مغذی‌اند. دوم آنکه سیرکننده هستند و باعث می‌شوند میزان تمایل شما به مصرف انواع دسرها و مواد پرکالری کاهش یابد. سوم آنکه می‌توانید آنها را به شکل‌های مختلف مصرف کنید و به همین دلیل با هر ذایقه‌ای جور هستند.

 

سبزی‌های برگ سبز هر لیوان از سبزی‌های برگ‌دار حدود 60 کالری انرژی دارد. کلم، کاهو و سایر سبزی‌ها با برگ سبز تیره بسیار مغذی‌ و کم‌کالری و لاغری شکم هستند. این نوع مواد غذایی از جمله سالم‌ترین انواع بوده و غنی از فیبر، مواد معدنی، ویتامین و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند. اگر می‌خواهید اندامی زیبا داشته باشید، توصیه می‌کنیم این نوع سبزی‌ها را به شکل خام یا پخته با مقدار کمی نمک، پیاز، فلفل و چند قطره سرکه به شکل سوپ مصرف کنید. ترجیحا توصیه می‌کنیم از خوردن این سبزی‌ها به شکل سالاد در رستوران‌ها خودداری کنید زیرا معمولا با مقدار فراوانی سس یا پنیر سرو می‌شوند و بسیار پرکالری هستند.

سالسا یا سالاد شیرازی هر قاشق سوپ‌خوری سالسا حدود 5 کالری و هر لیوان حدود 80 کالری انرژی دارد.

سالاد سالسا اگر در خانه تهیه شود، بسیار سالم بوده و چون غنی از فیبر و ویتامین و مواد معدنی است، برای سلامت شما مفید است. متاسفانه نمونه‌های صنعتی مملو از مواد شیمیایی، نگهدارنده‌ها و اسیدهای چرب هستند و در ضمن نمک بسیاری دارند. می‌توانید این سالاد را که از گوجه، خیار و پیاز تهیه شده به همراه مقداری سرکه یا آبلیمو و کمی نمک همراه با مرغ، سیب‌زمینی یا برنج و ماکارونی مصرف کنید. ترجیحا به آن سس مایونز اضافه نکنید.

 

 این سس کالری کمی داشته و در ضمن همراه با غذا سیرکننده خوبی است. ماست کم‌چرب سه‌چهارم پیمانه ماست کم‌چرب حدود 80 کیلوکالری دارد. با این حال غنی از کلسیم و ویتامین B بوده و تغذیه سالم زندگی سالم - خوب پروتئین است. به طوری که سه‌چهارم لیوان ماست کم‌چرب 9 گرم پروتئین دارد.

 می‌توانید ماست را به همراه دانه‌های قهوه با کاکائوی تلخ، تکه‌های میوه یا مربا مصرف کنید. در ضمن ماست جایگزین خوبی برای سس مایونز در سالادهاست. پف‌فیل ذرت، دانه‌ای کامل است که غنی از فولات و ویتامین B بوده و برای رشد سلولی بسیار مناسب است.

 در ضمن غنی از فیبر بوده و هر لیوان از آن یک‌سوم گرم فیبر و حدود 30 کالری انرژی دارد.

توصیه ما به شما این است که پف‌فیل را در منزل آماده کرده و همراه فلفل سیاه یا دیگر ادویه‌ها مصرف کنید. حتی می‌توانید مقدار کمی پنیر پارمزان هم به آن بیفزایید. اما پف‌فیل‌های آماده به دلیل آنکه آغشته به نمک و روغن زیادی هستند کالری بالایی داشته و می‌توانند فشارخونتان را بالا ببرند و برای تناسب اندام هم مفید نیستند.

خربزه و طالبی خربزه و طالبی غنی از پتاسیم، ویتامین A و B6 هستند و از آنجا که آب فراوانی دارند، می‌توانند سیرکننده باشند.

 

 تنها مساله آنها قند بالایی است که دارند. یک خربزه یا طالبی متوسط حدود 42 گرم قند طبیعی دارد که با مقدار قند 2/11 لیوان نوشابه گازدار برابری می‌کند. توصیه ما به شما این است که یک طالبی یا خربزه را به دو قسمت کرده و هر قسمت را در یک روز در طول بعدازظهر نوش جان کنید.

 

هرگز به آب طالبی قند اضافه نکنید تا کالری آن بالاتر نرود. سبزی‌های گریل‌شده نصف فلفل قرمز، یک کدو مسمایی کوچک، 3 پیاز و 2 برش متوسط بادمجان گریل شده حدود 95 کیلوکالری انرژی دارد.

 

با این حال این مجموعه غنی از ویتامین و ریزمغذی‌ها هستند و همگی برای سلامت مفیدند. فراموش نکنید هر چه سبزی‌ها رنگی‌تر باشند یعنی مواد غذایی آنها بیشتر است.

 

می‌توانید سبزی‌ها را گریل کرده و با مقداری نمک، فلفل و سرکه مزه‌دار کرده و همراه با غذا سرو کنید. سرخ‌کردن سبزی‌ها به ویژه بادمجان را توصیه نمی‌کنیم چون سبب پرکالری شدن آن می‌شود.

سینه بوقلمون بدون پوست 125 گرم گوشت بوقلمون حدود 120 کیلوکالری، 30 گرم آن 5 گرم پروتئین و نیم‌گرم چربی دارد و می‌توان گفت تغذیه سالم زندگی سالم - خوب پروتئین و سالم‌ترین گوشت کم‌چرب و لاغری شکم است.

 

توصیه ما به شما این است که گوشت بوقلمون را همراه با سبزی‌ها و البته با پوست در فر با مقدار بسیار کمی روغن طبخ کنید و حین سرو پوست آن را بگیرید و همراه با سالاد شیرازی مصرف کنید.

 

بوقلمونی که بیرون از منزل طبخ می‌شود پر از روغن بوده و مناسب مصرف نیست. خیار یک خیار متوسط حدود 45 کیلوکالری دارد و تغذیه سالم زندگی سالم - خوب پتاسیم، آهن، ویتامین A و C است. بهتر است خیار را با پوست نازک مصرف کنید

زیرا مواد مغذی آن در پوستش تجمع دارد اما قبل از مصرف آن را خوب بشویید. مصرف یک ساندویچ با خیار و پیاز و پنیر کم‌چرب می‌تواند میان‌وعده‌ای لذیذ باشد اما مراقب باشید مصرف خیار با سس فراوان و نمک می‌تواند مضر باشد.

معایب ظروف با پوششPTFE (تفلون)

 

کاستی های ظروف معمول با پوششPTFE (تفلون)

 

 دو مشکل اصلی ظروف تفلون این است که مضر برای سلامت افراد و محیط زیست است و دیگر این که لایۀ PTFE که در تولید این ظروف و سرویس قابلمه بکار می رود، در مقابل گرما مقاوم نیست.

ایجاد سطح نچسب به شیوۀ سنتی با پوشاندن سطح تابه با لایه ای از PTFE یا پلی تترا فلورو اتیلن انجام می‌پذیرد، ماده‌ای که حالت مومی دارد و در نتیجه به راحتی خراشیده می‌شود.

 

 PTFE چیست؟ این مادۀ مصنوعی زیان‌هایی دارد که در مصارف خانگی مداوم کاملا به اثبات رسیده است. وقتی که بیش از اندازه به تابه حرارت برسانید (تصادفی یا بر حسب عادت؛

.بسیاری از افراد این عادت بد را دارند که از حداکثر درجۀ حرارت برای آشپزی استفاده کنند؛ به خیال اینکه غذا سریعتر طبخ می‌شود، بنابراین حرارت بیش از حد پس از 4 دقیقه با ظرف در تماس خواهد بود...)، با این کار نه تنها به تابۀ شما آسیب می‌رسد بلکه برای سلامتتان هم ضرر دارد.

 دلیلش این است که لایۀ PTFE در دمای بیش از 260 درجۀ سانتی گراد شروع به تجزیه شدن می‌کند.

ثابت شده که بخارهای متصاعد شده از این تجزیه برای حیوانات خانگی کوچک مانند پرندگان مرگبار هستند!

همچنین می‌تواند بر مجرای تنفسی انسان نیز اثر گذارد و سبب ایجاد حالت تهوع و سردرد شود.

 به علاوه، اگر PTFE بیش از حد حرارت ببیند، ورم کرده و ور می‌آید، در نتیجه تابۀ شما چندان قابل استفاده نخواهد بود. PFOA ماده ای سرطان‌زا لایۀ PTFE با استفاده از مادۀ PFOA یا پرفلورو اُکتانواک اسید ساخته می‌شود، ماده‌ای‌که در دسته مواد همیشه مضر در سرویس قابلمه  برای محیط زیست قرار گرفته است.

 

علاوه بر آن، PFOA مادۀ شیمیایی است که دفع آن برای بدن انسان مشکل بوده و به عنوان یک عامل سرطان‌زا شناخته شده است.

 در همین راستا، سازمان EPA (آژانس حمایت از محیط زیست، سازمانی دولتی در امریکا که وظیفۀ حفاظت از سلامت انسان‌ها و محیط زیست را بر عهده دارد) با کمک تعدادی از شرکت‌هایی که در تولید مواد شیمیایی دست دارند، متعهد شده‌اند که تا سال 2015 استفاده از PFOA را در تمامی محصولات متوقف سازند.

 

منبع:

هایپرکلابز